Ρεπορτάζ

Καταδίκη Μολδαβής για διακίνηση κοκαΐνης

Στο μισό μειώθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων η πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 8 ετών που επιβλήθηκε σε μια 38χρονη Μολδαβή η οποία ενεπλάκη σε σοβαρή υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης.
Πιο συγκεκριμένα η Μολδαβή, συνελήφθη στην Κω την 21η Απριλίου 2017, γιατί μετά από έρευνα βρέθηκε στην κατοχή της σημαντική ποσότητα κοκαΐνης.
Βρέθηκαν ειδικότερα μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κω, εντός προφυλακτικού, που είχε κρύψει στον κόλπο της, 64,5 γραμμάρια κοκαΐνης και σε μια νάιλον συσκευασία, που είχε κρύψει σε κοτσίδα των μαλλιών της ποσότητα 22,55 γραμμαρίων της ίδιας ουσίας.
Τις ως άνω ποσότητες κοκαΐνης είχε μεταφέρει στην Κω από τον Πειραιά την ίδια ημέρα με το πλοίο «Βlue Star 2».
Υπέβαλε τον Ιούνιο του 2018 στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, αίτηση για αναστολή έκτισης της ποινής της.
Η Μολδαβή επεσήμανε στην αίτησή της ότι είναι μόνιμη κάτοικος Κορυδαλλού και μητέρα ενός παιδιού ηλικίας σήμερα 8 ετών.
Ισχυρίστηκε ότι ο φυσικός πατέρας του παιδιού της, πέρα από την εκούσια αναγνώρισή του, δεν συμβάλλει αλλά ούτε και συμμετέχει στην ανατροφή του ενώ η μητέρα της λόγω προβλημάτων υγείας αδυνατεί να το προσέχει επαρκώς.
Ισχυρίστηκε ειδικότερα ότι το παιδί της παρουσίασε προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως.
Ειδικότερα, στην αίτησή της ανέφερε ότι είναι άγαμη μητέρα και ανέτρεφε και μεγάλωνε το παιδί μόνη της, καθότι ο φυσικός του πατέρας πέρα από την εκούσια αναγνώρισή του, δεν συμβάλλει αλλά ούτε και συμμετέχει στην ανατροφή και το μεγάλωμά του εν γένει.
Υποστήριξε ότι ενώ βρίσκεται έγκλειστη στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Θήβας, το παιδί της συνοικεί με την μητέρα της, η οποία παρόλη την θέλησή της να του παρέχει στοργή και προστασία, αδυνατεί, καθότι πάσχει από σοβαρότατα προβλήματα υγείας.
Ισχυρίστηκε ότι το παιδί της, βρίσκεται σε καθεστώς ανασφάλειας αλλάζοντας συχνά κατοικίες ακόμα και για μερικές μέρες και σε συνδυασμό με την έλλειψη και την απουσία της, -καθότι βρίσκεται έγκλειστη- και ότι παρουσίασε «διπολική διαταραχή λόγω εγκλεισμού της μητέρας στη φυλακή», σύμφωνα με το από 23 Οκτωβρίου 2017 εξιτήριο του Γ.Ν.Α. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, Τμήμα Ψυχιατρικό με οδηγία συνεχούς παρακολούθησης και ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία.
Από την Εισαγγελική Ερευνα προέκυψε ωστόσο ότι το παιδί ουδέποτε νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο κι ότι η ιατρική βεβαίωση, που φέρει σφραγίδα και υπογραφή, είναι άκυρη και για τον πρόσθετο λόγο ότι έχει γίνει χρήση κωδικού που δεν χρησιμοποιείται από το νοσοκομείο!
Αποτέλεσμα ήταν να παραμείνει στις φυλακές μετά την απόρριψη του αιτήματός της.
Ως συνήγορος υπεράσπισης της παρέστη ο δικηγόρος κ. Μάνος Τεχνίτης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου