Μετά την επιστολή-τελεσίγραφο των ομάδων της Football League για την αναδιάρθρωση, ειδάλλως οι ΠΑΕ θα παραδώσουν τις σφραγίδες τους, οι 11 από τις 12 ΠΑΕ της Super League 2 απαντούν με ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζουν ότι είναι κάθετα αντίθετες σε οποιαδήποτε παρέμβαση του Αυγενάκη.
Οι ομάδες που ψήφισαν «όχι» είναι οι Ξάνθη, Πανιώνιος, Χανιά, Λεβαδειακός, Α.Ε. Καραϊσκάκης, Απόλλωνας Λάρισας, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Δόξα Δράμας, Τρίκαλα και Ιωνικός Νικαίας,ενώ η ομάδα που δεν ψήφισε ήταν ο Πλατανιάς καθώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί ο εκπρόσωπός του, όπως αναφέρεται στην επιστολή.
Αναλυτικά η επιστολή, την οποία έστειλαν οι ομάδες στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και κοινοποιήθηκε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, είναι η ακόλουθη:
«Με την με αριθμό 104/2020 Απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο. έγινε δεκτή η Προσφυγή της ‘’ΠΑΕ Χανιά’’ με 5-0 ψήφους (μεταξύ αυτών και του εκπροσώπου της ΕΠΟ) και ακυρώθηκε η με αριθμό 41/19-8-2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία προέβλεπε την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος της S.L.2 με 18 ομάδες.
Αυτό σημαίνει πλέον ότι, το Πρωτάθλημα κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-2021 της Super League 2, θα διεξαχθεί με 12 ομάδες.
Ομοίως απερρίφθησαν από το ίδιο Δικαστήριο και οι Προσφυγές των ‘’ΠΑΕ Κασσιόπη’’ και ‘’ΠΑΕ Απόλλωνας Πόντου’’, οι οποίες μεταξύ άλλων αιτούντο την κατάργηση της Football League και την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League 2 σε δύο ομίλους.
Σεβόμενοι τις ως άνω Αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου, την πλειοψηφία του οποίου απαρτίζουν εν ενεργεία ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ και οι οποίες είναι ανέκκλητες, δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι είμεθα αντίθετοι σε οποιαδήποτε παρέμβαση από τον Υπουργό, η οποία θα καταργούσε το περιεχόμενο των αποφάσεων αυτών.
Την παρούσα ανακοίνωση προσυπογράφουν οι παρακάτω ΠΑΕ:
Α.Ο. Ξάνθης, Πανιώνιος, Χανιά, Λεβαδειάκος, Α.Ε. Καραϊσκάκης, Απόλλωνας Λάρισας, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Δόξα Δράμας, Τρίκαλα, Ιωνικός.
Υποσημείωση: Με την ΠΑΕ Πλατανιάς δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με εκπρόσωπό της».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ