ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαγραφή φοιτητών: Για πόσα χρόνια μπορείς να σπουδάζεις με τη νέα διάταξη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

Στη φάση της δια­βού­λευ­σης βρί­σκε­ται πλέον το σχέ­διο νόμου για τις δια­γρα­φές των φοι­τη­τών που έχουν ξε­πε­ρά­σει το όριο φοί­τη­σης, η οποία θα διαρ­κέ­σει έως την Τρίτη 22 Ιου­λί­ου.

Στο πο­λυ­νο­μο­σχέ­διο υπάρ­χουν και άλλες δια­τά­ξεις που αφο­ρούν την ασφά­λεια στα ΑΕΙ, τον αθλη­τι­σμό κ.α .

Οι πα­ρα­κά­τω δια­τά­ξεις πρέ­πει να δια­βα­στούν με προ­σο­χή από τους εν­δια­φε­ρό­με­νους καθώς για ορι­σμέ­νες κα­τη­γο­ρί­ες φοι­τη­τών τα χρο­νι­κά πε­ρι­θώ­ρια για να πά­ρουν τα πτυ­χία τους θα είναι πολύ πε­ριο­ρι­σμέ­να.

Ει­δι­κό­τε­ρα οι δια­τά­ξεις έχουν ως εξής:

Εξει­δί­κευ­ση ζη­τη­μά­των αξιο­λό­γη­σης φοι­τη­τών

Αν ο φοι­τη­τής απο­τύ­χει πε­ρισ­σό­τε­ρες από τρεις (3) φορές στο ίδιο μά­θη­μα, δύ­να­ται να ζη­τή­σει, με αί­τη­σή του προς τον Πρό­ε­δρο του Τμή­μα­τος ή τον Κο­σμή­το­ρα εάν πρό­κει­ται για μο­νο­τμη­μα­τι­κή Σχολή, την αξιο­λό­γη­σή του από άλ­λους εξε­τα­στές. Η αξιο­λό­γη­ση πραγ­μα­το­ποιεί­ται οπο­τε­δή­πο­τε εντός τριών (3) μηνών από τον ορι­σμό των αξιο­λο­γη­τών και συ­νί­στα­ται είτε στην εκ νέου βαθ­μο­λό­γη­ση των απα­ντή­σε­ων που έχει δώσει ο φοι­τη­τής, εάν έχουν προη­γη­θεί γρα­πτές εξε­τά­σεις, είτε στη διε­νέρ­γεια νέων εξε­τά­σε­ων, σε γρα­πτή ή προ­φο­ρι­κή μορφή, δια ζώσης ή εξ απο­στά­σε­ως.

Εάν το αί­τη­μα του πρώ­του εδα­φί­ου προ­έρ­χε­ται από φοι­τη­τή ο οποί­ος δια­νύ­ει το τε­λευ­ταίο ακα­δη­μαϊ­κό έτος πριν από την ολο­κλή­ρω­ση της ανώ­τα­της χρο­νι­κής διάρ­κειας φοί­τη­σης της παρ. 1 του άρ­θρου 76, ο Πρό­ε­δρος του Τμή­μα­τος ή ο Κο­σμή­το­ρας, εάν πρό­κει­ται για Μο­νο­τμη­μα­τι­κή Σχολή, οφεί­λουν να με­ρι­μνή­σουν κατά προ­τε­ραιό­τη­τα για την αξιο­λό­γη­ση και για την ολο­κλή­ρω­σή της εντός εξή­ντα (60) ημε­ρών από την υπο­βο­λή του αι­τή­μα­τος. Στην αντί­θε­τη πε­ρί­πτω­ση, ο φοι­τη­τής δι­καιού­ται να πε­ρα­τώ­σει τις σπου­δές του χωρίς την επι­τυ­χή εξέ­τα­ση στο συ­γκε­κρι­μέ­νο μά­θη­μα, εφό­σον συ­μπλη­ρώ­νει με άλλο τρόπο τις ανα­γκαί­ες δι­δα­κτι­κές και πι­στω­τι­κές μο­νά­δες κατά πα­ρέκ­κλι­ση των προ­βλε­πό­με­νων στο πρό­γραμ­μα σπου­δών.

Η δυ­να­τό­τη­τα επα­να­ξιο­λό­γη­σης των προη­γού­με­νων εδα­φί­ων μπο­ρεί να ασκη­θεί μία (1) μόνο φορά για κάθε μά­θη­μα και, σε πε­ρί­πτω­ση απο­τυ­χί­ας, ο φοι­τη­τής επα­νέρ­χε­ται στον γε­νι­κό τρόπο εξέ­τα­σης του μα­θή­μα­τος.».

Ανώ­τα­τη διάρ­κεια φοί­τη­σης και με­ρι­κή φοί­τη­ση

Με την επι­φύ­λα­ξη των επό­με­νων πα­ρα­γρά­φων, η ανώ­τα­τη διάρ­κεια φοί­τη­σης σε ένα πρό­γραμ­μα σπου­δών πρώ­του κύ­κλου με ελά­χι­στη διάρ­κεια οκτώ ακα­δη­μαϊ­κών εξα­μή­νων για την απο­νο­μή του τί­τλου σπου­δών, είναι ο χρό­νος αυτός, προ­σαυ­ξη­μέ­νος κατά τέσ­σε­ρα (4) ακα­δη­μαϊ­κά εξά­μη­να.

Σε πρό­γραμ­μα σπου­δών του οποί­ου ο ελά­χι­στος χρό­νος υπερ­βαί­νει τα οκτώ (8) ακα­δη­μαϊ­κά εξά­μη­να, η ανώ­τα­τη διάρ­κεια φοί­τη­σης είναι ο ελά­χι­στος χρό­νος σπου­δών, προ­σαυ­ξη­μέ­νος κατά έξι ακα­δη­μαϊ­κά εξά­μη­να.

Για τους φοι­τη­τές που συ­μπλη­ρώ­νουν την ανώ­τα­τη διάρ­κεια φοί­τη­σης και δεν έχουν κα­τα­στεί πτυ­χιού­χοι, επέρ­χε­ται αυ­το­δι­καί­ως η δια­γρα­φή από το Τμήμα ή τη Μο­νο­τμη­μα­τι­κή Σχολή του Α.Ε.Ι. δύο μήνες μετά την ανάρ­τη­ση των απο­τε­λε­σμά­των της επα­να­λη­πτι­κής εξε­τα­στι­κής του Σε­πτεμ­βρί­ου. Φοι­τη­τές, που δια­γρά­φο­νται σύμ­φω­να με το τρίτο εδά­φιο, δύ­να­νται, με αί­τη­σή τους, να λά­βουν από τη Γραμ­μα­τεία του Τμή­μα­τος, πι­στο­ποι­η­τι­κό, στο οποίο ανα­γρά­φο­νται η διάρ­κεια της φοί­τη­σής τους, τα μα­θή­μα­τα στα οποία έχουν επι­τυ­χώς δο­κι­μα­στεί και η βαθ­μο­λο­γία την οποία έχουν λάβει. Το πι­στο­ποι­η­τι­κό αυτό χο­ρη­γεί­ται για κάθε νό­μι­μη χρήση, και ιδίως για την εφαρ­μο­γή της παρ. 2, και δεν συ­νι­στά πτυ­χίο ή αντί­στοι­χο τίτλο επι­τυ­χούς πε­ρά­τω­σης σπου­δών. Οι ρυθ­μί­σεις της πα­ρού­σας δεν εφαρ­μό­ζο­νται σε φοι­τη­τές με πι­στο­ποι­η­μέ­νη ανα­πη­ρία με πο­σο­στό του­λά­χι­στον πε­νή­ντα τοις εκατό (50%).

Ο χρό­νος ολο­κλή­ρω­σης των σπου­δών και πέραν της ανώ­τα­της χρο­νι­κής διάρ­κειας φοί­τη­σης της παρ. 1 πα­ρα­τεί­νε­ται για δύο επι­πλέ­ον ακα­δη­μαϊ­κά εξά­μη­να, κα­τό­πιν υπο­βο­λής αί­τη­σης, σε φοι­τη­τές οι οποί­οι πλη­ρούν τις εξής προ­ϋ­πο­θέ­σεις: α) κατά τον χρόνο υπο­βο­λής της αί­τη­σης έχουν αξιο­λο­γη­θεί επι­τυ­χώς σε πο­σο­στό του­λά­χι­στον εβδο­μή­ντα πέντε τοις εκατό (75%) των εκ­παι­δευ­τι­κών δρα­στη­ριο­τή­των του ισχύ­ο­ντος προ­γράμ­μα­τος σπου­δών και β) έχουν συμ­με­τά­σχει επι­τυ­χώς σε του­λά­χι­στον δύο ακα­δη­μαϊ­κές δο­κι­μα­σί­ες κατά το πρό­γραμ­μα σπου­δών, ιδίως εξέ­τα­ση μα­θή­μα­τος, υπο­στή­ρι­ξη δι­πλω­μα­τι­κής, πρα­κτι­κή άσκη­ση, σε ένα από τα τέσ­σε­ρα προη­γού­με­να ακα­δη­μαϊ­κά εξά­μη­να πριν από την υπο­βο­λή της αί­τη­σης. Εάν το πρό­γραμ­μα σπου­δών πε­ρι­λαμ­βά­νει την υπο­χρε­ω­τι­κή εκ­πό­νη­ση πρα­κτι­κής άσκη­σης ή πτυ­χια­κής ή δι­πλω­μα­τι­κής ερ­γα­σί­ας και συ­ντρέ­χουν οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις του πρώ­του εδα­φί­ου, η διάρ­κεια της φοί­τη­σης πα­ρα­τεί­νε­ται για τρία ακα­δη­μαϊ­κά εξά­μη­να.

Η αί­τη­ση υπο­βάλ­λε­ται στη Γραμ­μα­τεία του Τμή­μα­τος εντός απο­κλει­στι­κής προ­θε­σμί­ας τριά­ντα ημε­ρών από την έκ­δο­ση των βαθ­μο­λο­γί­ων της εξε­τα­στι­κής πε­ριό­δου του Σε­πτεμ­βρί­ου του τε­λευ­ταί­ου ακα­δη­μαϊ­κού εξα­μή­νου πριν από τη συ­μπλή­ρω­ση της ανώ­τα­της χρο­νι­κής διάρ­κειας φοί­τη­σης της παρ. 1. Κατά τη διάρ­κεια της πα­ρά­τα­σης, δεν είναι δυ­να­τή η υπο­βο­λή αί­τη­σης για με­ρι­κή φοί­τη­ση της παρ. 5 και η δια­κο­πή της φοί­τη­σης της παρ. 6. Kατ’ εξαί­ρε­ση, χο­ρη­γεί­ται υπέρ­βα­ση της ανώ­τα­της χρο­νι­κής διάρ­κειας της παρ. 1, κα­τό­πιν αί­τη­σης προς τη Γραμ­μα­τεία του Τμή­μα­τος, για σο­βα­ρούς λό­γους υγεί­ας που ανά­γο­νται στο πρό­σω­πο του φοι­τη­τή ή στο πρό­σω­πο συγ­γε­νούς πρώ­του βαθ­μού εξ αί­μα­τος ή συ­ζύ­γου ή προ­σώ­που με το οποίο ο φοι­τη­τής έχει συ­νά­ψει σύμ­φω­νο συμ­βί­ω­σης. Η υπέρ­βα­ση χο­ρη­γεί­ται για διά­στη­μα αντί­στοι­χο προς τη σο­βα­ρό­τη­τα των λόγων υγεί­ας.

Κατά τη διάρ­κεια της υπέρ­βα­σης του χρό­νου φοί­τη­σης για σο­βα­ρούς λό­γους υγεί­ας, η φοι­τη­τι­κή ιδιό­τη­τα, με εξαί­ρε­ση τη φοι­τη­τι­κή μέ­ρι­μνα, κα­θί­στα­ται ανε­νερ­γής και δια­κό­πτε­ται κάθε δια­δι­κα­σία, που σχε­τί­ζε­ται με την φοι­τη­τι­κή ιδιό­τη­τα. Με τον εσω­τε­ρι­κό κα­νο­νι­σμό του Ανώ­τα­του Εκ­παι­δευ­τι­κού Ιδρύ­μα­τος (Α.Ε.Ι.) κα­θο­ρί­ζο­νται οι δια­δι­κα­στι­κές λε­πτο­μέ­ρειες, η δια­δι­κα­σία υπο­βο­λής της αί­τη­σης και τα δι­καιο­λο­γη­τι­κά για την κατ’ εξαί­ρε­ση υπέρ­βα­ση της ανώ­τα­της χρο­νι­κής διάρ­κειας φοί­τη­σης της παρ. 1 για σο­βα­ρούς λό­γους υγεί­ας που ανά­γο­νται στο πρό­σω­πο του φοι­τη­τή ή στο πρό­σω­πο συγ­γε­νούς πρώ­του βαθ­μού εξ αί­μα­τος ή συ­ζύ­γου ή προ­σώ­που με το οποίο ο φοι­τη­τής έχει συ­νά­ψει σύμ­φω­νο συμ­βί­ω­σης.

Δι­καί­ω­μα υπο­βο­λής αί­τη­σης για με­ρι­κή φοί­τη­ση έχουν:

α) οι φοι­τη­τές που απο­δε­δειγ­μέ­να ερ­γά­ζο­νται του­λά­χι­στον εί­κο­σι (20) ώρες την εβδο­μά­δα,

β) οι φοι­τη­τές με ανα­πη­ρία και ει­δι­κές εκ­παι­δευ­τι­κές ανά­γκες,

γ) οι φοι­τη­τές που είναι πα­ράλ­λη­λα αθλη­τές και κατά τη διάρ­κεια των σπου­δών τους ανή­κουν σε αθλη­τι­κά σω­μα­τεία εγ­γε­γραμ­μέ­να στο ηλε­κτρο­νι­κό μη­τρώο αθλη­τι­κών σω­μα­τεί­ων του άρ­θρου 142 του ν. 4714/2020 (Α’ 148), που τη­ρεί­ται στη Γε­νι­κή Γραμ­μα­τεία Αθλη­τι­σμού (Γ.Γ.Α.) υπό τις ακό­λου­θες προ­ϋ­πο­θέ­σεις:

γα) για όσα έτη κα­τα­λαμ­βά­νουν διά­κρι­ση 1ης έως και 8ης θέσης σε πα­νελ­λή­νια πρω­τα­θλή­μα­τα ατο­μι­κών αθλη­μά­των με συμ­με­το­χή του­λά­χι­στον δώ­δε­κα (12) αθλη­τών και οκτώ (8) σω­μα­τεί­ων ή αγω­νί­ζο­νται σε ομά­δες των δύο (2) ανώ­τε­ρων κα­τη­γο­ριών σε ομα­δι­κά αθλή­μα­τα ή συμ­με­τέ­χουν ως μέλη εθνι­κών ομά­δων σε πα­νευ­ρω­παϊ­κά πρω­τα­θλή­μα­τα, πα­γκό­σμια πρω­τα­θλή­μα­τα ή άλλες διε­θνείς διορ­γα­νώ­σεις υπό την Ελ­λη­νι­κή Ολυ­μπια­κή Επι­τρο­πή, ή

γβ) συμ­με­τέ­χουν έστω άπαξ, κατά τη διάρ­κεια της φοί­τη­σής τους στο πρό­γραμ­μα σπου­δών για το οποίο αι­τού­νται την υπα­γω­γή τους σε κα­θε­στώς με­ρι­κής φοί­τη­σης, σε ολυ­μπια­κούς, πα­ρα­ο­λυ­μπια­κούς αγώ­νες και ολυ­μπια­κούς αγώ­νες κωφών. Οι φοι­τη­τές της πα­ρού­σας υπο­πε­ρί­πτω­σης δύ­να­νται να εγ­γρά­φο­νται ως φοι­τη­τές με­ρι­κής φοί­τη­σης, μετά από αί­τη­σή τους που εγκρί­νε­ται από την Κο­σμη­τεία της Σχο­λής.

δ) οι φοι­τή­τριες που τε­λούν σε κα­θε­στώς επι­βε­βαιω­μέ­νης κύ­η­σης για το χρο­νι­κό διά­στη­μα της κύ­η­σης και για έως ένα (1) έτος μετά την ημε­ρο­μη­νία το­κε­τού,

ε) οι φοι­τη­τές που έχουν ανή­λι­κα τέκνα έως την ηλι­κία των οκτώ (8) ετών.

στ) οι φοι­τη­τές που απο­δε­δειγ­μέ­να αντι­με­τω­πί­ζουν χρό­νια ή σο­βα­ρά προ­βλή­μα­τα υγεί­ας.

Για τους φοι­τη­τές που φοι­τούν υπό κα­θε­στώς με­ρι­κής φοί­τη­σης, κάθε εξά­μη­νο προ­σμε­τρά­ται ως μισό ακα­δη­μαϊ­κό εξά­μη­νο. Οι φοι­τη­τές αυτοί δεν δύ­να­νται να δη­λώ­νουν προς πα­ρα­κο­λού­θη­ση και να εξε­τά­ζο­νται σε αριθ­μό με­γα­λύ­τε­ρο από το ήμισυ των μα­θη­μά­των του εξα­μή­νου που προ­βλέ­πει το πρό­γραμ­μα σπου­δών. Εφαρ­μό­ζε­ται και στην πε­ρί­πτω­ση αυτή η ανώ­τα­τη διάρ­κεια φοί­τη­σης της παρ. 1. Κατά τη διάρ­κεια του τε­λευ­ταί­ου ακα­δη­μαϊ­κού έτους πριν από τη συ­μπλή­ρω­ση της ανώ­τα­της χρο­νι­κής διάρ­κειας φοί­τη­σης της παρ. 1, αί­τη­ση για με­ρι­κή φοί­τη­ση επι­τρέ­πε­ται μόνο σε φοι­τη­τές που έχουν συ­γκε­ντρώ­σει του­λά­χι­στον το εβδο­μή­ντα πέντε τοις εκατό (75%) των απαι­τού­με­νων δι­δα­κτι­κών και πι­στω­τι­κών μο­νά­δων για την πε­ρά­τω­ση των σπου­δών τους. Ο χρό­νος με­ρι­κής φοί­τη­σης προ­σμε­τρά­ται για τη συ­μπλή­ρω­ση της ανώ­τα­της χρο­νι­κής διάρ­κειας φοί­τη­σης κατά το ήμισυ.

Με τον Εσω­τε­ρι­κό Κα­νο­νι­σμό Λει­τουρ­γί­ας του Α.Ε.Ι. δύ­να­ται να ορί­ζο­νται πε­ραι­τέ­ρω προ­ϋ­πο­θέ­σεις και λε­πτο­μέ­ρειες για την εφαρ­μο­γή των προη­γού­με­νων εδα­φί­ων. Οι φοι­τη­τές που δεν έχουν υπερ­βεί το ανώ­τα­το όριο φοί­τη­σης της παρ. 1, δύ­να­νται, μετά από αί­τη­σή τους προς τη Γραμ­μα­τεία του Τμή­μα­τος, να δια­κό­ψουν τη φοί­τη­σή τους για χρο­νι­κή πε­ρί­ο­δο που δεν υπερ­βαί­νει τα δύο (2) έτη. Το δι­καί­ω­μα δια­κο­πής της φοί­τη­σης δύ­να­ται να ασκη­θεί άπαξ ή τμη­μα­τι­κά για χρο­νι­κό διά­στη­μα κατ’ ελά­χι­στον ενός (1) ακα­δη­μαϊ­κού εξα­μή­νου, αλλά η διάρ­κεια της δια­κο­πής δεν δύ­να­ται να υπερ­βαί­νει αθροι­στι­κά τα δύο (2) έτη αν χο­ρη­γεί­ται τμη­μα­τι­κά.

Η φοι­τη­τι­κή ιδιό­τη­τα ανα­στέλ­λε­ται κατά τον χρόνο δια­κο­πής της φοί­τη­σης και δεν επι­τρέ­πε­ται η συμ­με­το­χή σε καμία εκ­παι­δευ­τι­κή δια­δι­κα­σία. Ο χρό­νος δια­κο­πής της φοί­τη­σης δεν προ­σμε­τρά­ται για τη συ­μπλή­ρω­ση της ανώ­τα­της χρο­νι­κής διάρ­κειας φοί­τη­σης. Κατά τη διάρ­κεια του τε­λευ­ταί­ου ακα­δη­μαϊ­κού έτους πριν από τη συ­μπλή­ρω­ση της ανώ­τα­της χρο­νι­κής διάρ­κειας φοί­τη­σης της παρ. 1, αί­τη­ση δια­κο­πής επι­τρέ­πε­ται μόνο σε φοι­τη­τές που έχουν συ­γκε­ντρώ­σει του­λά­χι­στον το εβδο­μή­ντα πέντε τοις εκατό (75%) των απαι­τού­με­νων δι­δα­κτι­κών και πι­στω­τι­κών μο­νά­δων για την πε­ρά­τω­ση των σπου­δών τους. Με τον Εσω­τε­ρι­κό Κα­νο­νι­σμό Λει­τουρ­γί­ας του Α.Ε.Ι. κα­θο­ρί­ζο­νται η δια­δι­κα­σία δια­πί­στω­σης της δια­κο­πής της φοί­τη­σης και τα δι­καιο­λο­γη­τι­κά που συ­νο­δεύ­ουν την αί­τη­ση.

Η ανώ­τα­τη χρο­νι­κή διάρ­κεια σπου­δών όπως ορί­ζε­ται στο άρθρο 76 κα­τα­λαμ­βά­νει τους φοι­τη­τές που ει­σά­γο­νται στα Α.Ε.Ι. από το ακα­δη­μαϊ­κό έτος 2022-2023 και εξής.

Για τους φοι­τη­τές που είναι εγ­γε­γραμ­μέ­νοι σε προ­γράμ­μα­τα σπου­δών πρώ­του κύ­κλου των Α.Ε.Ι. κατά την έναρ­ξη ισχύ­ος του πα­ρό­ντος και δεν είχαν υπερ­βεί την ελά­χι­στη χρο­νι­κή διάρ­κεια φοί­τη­σης του προ­γράμ­μα­τος σπου­δών τους κατά τη δη­μο­σί­ευ­ση του ν. 4777/2021 (Α’ 25), εφαρ­μό­ζε­ται ο υπο­λο­γι­σμός της ανώ­τα­της διάρ­κειας φοί­τη­σης της παρ. 1 του άρ­θρου 76 από την έναρ­ξη του ακα­δη­μαϊ­κού έτους 2021-2022 και έπει­τα. Οι φοι­τη­τές που ήταν εγ­γε­γραμ­μέ­νοι σε προ­γράμ­μα­τα σπου­δών πρώ­του κύ­κλου των Α.Ε.Ι., κατά την έναρ­ξη ισχύ­ος του ν. 4777/2021 και είχαν υπερ­βεί την ελά­χι­στη χρο­νι­κή διάρ­κεια φοί­τη­σης του προ­γράμ­μα­τος σπου­δών, δια­θέ­τουν για την ολο­κλή­ρω­ση των σπου­δών τους χρόνο ίσο προς την ελά­χι­στη χρο­νι­κή διάρ­κεια φοί­τη­σης, από την έναρ­ξη του ακα­δη­μαϊ­κού έτους 2021-2022 και εξής, χωρίς δι­καί­ω­μα προ­σαύ­ξη­σης του χρό­νου φοί­τη­σης κατά την παρ. 1 του άρ­θρου 76.

Για την κα­τη­γο­ρία των φοι­τη­τών του προη­γού­με­νου εδα­φί­ου η αί­τη­ση της παρ. 3 του άρ­θρου 76 υπο­βάλ­λε­ται εντός προ­θε­σμί­ας τριά­ντα (30) ημε­ρών από την έκ­δο­ση των απο­τε­λε­σμά­των της επα­να­λη­πτι­κής εξε­τα­στι­κής του Σε­πτεμ­βρί­ου κατά την οποία συ­μπλη­ρώ­νε­ται η ελά­χι­στη χρο­νι­κή διάρ­κεια φοί­τη­σης, από την έναρ­ξη του ακα­δη­μαϊ­κού έτους 2021-2022.».

Πηγή: eidiseis.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.