Τοπικές Ειδήσεις

Αίτηση αναστολής του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής από το εστιατόριο στην κοιλάδα των Πεταλούδων

Eνώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων προσέφυγε χθες ένας κάτοικος του Θεολόγου κατά του Δήμου Ρόδου για την αναστολή εκτέλεσης του από 26 Μαΐου 2020 πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής του δημάρχου Ρόδου.
Ο αιτών έχει ασκήσει ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ρόδου και ανακοπή, δικάσιμος της οποίας ορίστηκε η 16η Σεπτεμβρίου 2020.
Πιο συγκεκριμένα την 3η Ιουνίου 2020 του κοινοποιήθηκε, κατόπιν θυροκόλλησης στο εστιατόριο που λειτουργεί στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, η προσβαλλόμενη απόφαση του δημάρχου Ρόδου, με την οποία αποβάλλεται διοικητικά από το δημοτικό ακίνητο.
Οπως ισχυρίζεται, η οικογένειά του εκμεταλλεύεται το τουριστικό περίπτερο της περιοχής «Πεταλούδων» στον Καλαμώνα, ως εστιατόριο, από το έτος 1948 με συνεχείς προφορικές συμβάσεις μίσθωσης με δικαιοπάροχό του στον οποίο αναγνωρίστηκε το δικαίωμα αυτό ως ήρωα και ανάπηρου πολέμου και κατόπιν από το έτος 1956 δυνάμει διαδοχικών έγγραφων συμβάσεων μίσθωσης που συνήφθησαν με παππού του, ως μισθωτή και θανόντος αυτού την 22α Ιανουαρίου 1990, με τον πατέρα του, κατόπιν της αποβίωσής του στις 10-8-2019, διαδέχθηκε ο ίδιος σε ποσοστό 75% και η μητέρα του σε ποσοστό 25%, συστήσαντες την Κοινωνία Κληρονόμων του αποβιώσαντος.
Οπως διατείνεται, την υπάρχουσα μίσθωση, η οποία κατόπιν των διαδοχικών συμβάσεων με τον Αστέρα και μετέπειτα ΕΟΤ, κατέστη αορίστου χρόνου, ουδέποτε αμφισβήτησαν τόσο οι εκμισθωτές όσο και οι διάδοχοί τους και ο αντίδικος Δήμος Ρόδου, ο οποίος υποκαταστάθηκε αυτοδικαίως στη θέση του ΕΟΤ, και αναγνώριζε την υπάρχουσα μίσθωση όλα αυτά τα έτη παραχωρώντας, μάλιστα, κάθε έτος ανελλιπώς μέχρι και το 2019 άδεια χρήσης των κοινοχρήστων χώρων έμπροσθεν της επιχείρησης στην Κοιλάδα των Πεταλούδων- ουδέποτε δε υπήρξε οποιαδήποτε όχληση του Δήμου προς καταγγελία της μίσθωσης και απόδοσης του μισθίου κατά τις νόμιμες προβλεπόμενες διαδικασίες. Αντιθέτως, ο Δήμος όλως αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη όχληση ή προειδοποίηση και χωρίς να τους καλέσει σε προηγούμενη ακρόαση, κοινοποίησε το Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής.
Προβάλλει δε 5 λόγους ακύρωσής του υποστηρίζοντας ότι είναι κάτοχος των επίδικων χώρων δυνάμει συμβατικής σχέσης μίσθωσης πολλών ετών, στην οποία υποκαταστάθηκε αυτοδικαίως ο Δήμος Ρόδου και αναγνώρισε αυτήν με τις πράξεις του ή σιωπηρώς.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Ρόη Σελλά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Manoschart    10.06.2020 13:40

    Όλα τα φιλέτα του Δημου σε πλειστηριασμό για εκμετάλλευση για συγκεκριμένο χρόνο τιποτα δεν είναι κανενός!αλήθεια με τις επτά πηγές τι γινεται;

Σχολιασμός άρθρου