Ειδήσεις

Αναστέλλονται επ’ αόριστον οι συμβάσεις των ιατρών της Ρόδου

Επ’ αόριστον αναστέλλονται οι συμβάσεις των ιατρών της Ρόδου με το Γραφείο Συγκοινωνιών, λόγω μη επίλυσης εισέτι των προβλημάτων που ανέκυψαν.
Σχετικά εκδόθηκε χθες από τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου η ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση:
Αγαπητοί Συμπολίτες μας,
Την Παρασκευή 6 Ιουνίου έγινε σύσκεψη των ιατρών μελών του Συλλόγου μας, που είχαν σύμβαση με το Γραφείο Συγκοινωνιών. Η συνεδρίαση είχε σκοπό αφενός την ενημέρωση των ενεργειών μας με τους φορείς (Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, Γραφείο Συγκοινωνιών) και αφετέρου να εκτιμήσουμε τα δεδομένα που θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση μας.
Μετά από διεξοδική συζήτηση διαπιστώσαμε πως ενώ διανύουμε την 8η ημέρα αναστολής των συμβάσεων κανείς εκ των βουλευτών του νομού μας ή κάποιου άλλου φορέα δεν ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί ή να προσπαθήσει να επιλύσει το σοβαρό αυτό ζήτημα.
Υπήρχε ολιγόλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των Σωματείων των Σχολών Οδηγών κ Κούση Παντελή ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του.
Αποφασίστηκε ομόφωνα η επ΄ αόριστον αναστολή των συμβάσεων.
Ως Ιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου ζητάμε την κατανόηση των συμπολιτών μας για την απόφαση μας αυτή.
Με αίσθημα ευθύνης η απόφαση μας έχει ως σκοπό τη διασφάλιση της οδικής ασφάλειας όλων μας. Οι παράμετροι που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία για την εξέταση των οδηγών είναι πολύπλοκοι, οι εξετάσεις που απαιτούνται είναι χρονοβόρες και οι ευθύνες που λαμβάνουμε ως ιατροί είναι μεγάλες για μια τόσο πενιχρή αμοιβή.
Ας αναλάβουν επιτέλους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τις ευθύνες τους.
Η αξιοπρέπεια έχει και τα όριά της.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χρήστος Απ. Μαντάς

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου