Ειδήσεις

3 υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων αύριο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

  • 34χρονος κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια, με θύμα μια ανήλικη
  • 36χρονος Ροδίτης κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας
  • Τριαντενός κατηγορείται για βιασμό ανήλικης κοπέλας

Τρείς υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων στην Χάλκη και στην Ρόδο, θα απασχολήσουν την αυριανή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω.
Στην πρώτη κατηγορούμενος για κατάχρηση σε ασέλγεια, με θύμα μια ανήλικη, παράνομη βία και παράνομη παρακράτηση, είναι ένας 34χρονος, κάτοικος Χάλκης.
Ο κατηγορούμενος, όπως έγραψε η «δημοκρατική», συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Σ. Χάλκης και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Ιαλυσού, την 15η Ιουνίου 2011.
Ο 34χρονος φέρεται από κατάθεση που έδωσαν ενώπιον των αστυνομικών η ανήλικη και ο πατέρας της αλλά και από ανάλογες διηγήσεις της παιδίσκης σε κοινωνική λειτουργό και ιατροδικαστή, που την εξέτασε, να της έδεσε τα χέρια στην πλάτη με καλώδιο, να της έκλεισε τα μάτια με μια φανέλα και να ασέλγησε σε βάρος της.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο πατέρας της 10χρονης βρισκόταν μαζί της σε καφετέρια στο λιμάνι της Χάλκης. Εκεί ένας ηλικιωμένος της ζήτησε να πεταχτεί στο σπίτι του γιου του, με τον οποίο είχε φιλικές σχέσεις ο πατέρας της, να πάρει ένα μπρελόκ με κλειδιά αυτοκινήτου και να του τα φέρει στο εστιατόριο.
Η κοπέλα εξυπηρέτησε τον ηλικιωμένο.
Μετέβη πράγματι στην οικία του φίλου του πατέρα της, ο οποίος, αφού της έδωσε τα κλειδιά, της ζήτησε να επιστρέψει στο σπίτι για να της δώσει “κάτι”. Η μικρή παρέδωσε τα κλειδιά στον ηλικιωμένο πατέρα του 34χρονου και επέστρεψε στο σπίτι του. Εκεί ο 34χρονος, όπως ισχυρίστηκε, της ζήτησε να υποβληθεί σε ένα τεστ και συγκεκριμένα της έδεσε τα χέρια και της έκλεισε τα μάτια με μια φανέλα και στη συνέχεια της έδωσε να δοκιμάσει γεύσεις στα χείλη της.
Αρχικά, όπως είπε, δοκίμασε κάτι πικρό και στη συνέχεια κάτι γλυκό με γεύση κερασιού. Όταν άνοιξε τα μάτια της είδε σε τραπέζι ένα ανοικτό βαζάκι με γλυκό του κουταλιού (κεράσι) το οποίο και της έδωσε για να πάρει στο σπίτι της, ο 34χρονος.
Στο κατηγορητήριο αναφέρεται εξάλλου ότι όλα αυτά συνέβησαν, ενώ ο 34χρονος φορούσε μόνο το εσώρουχό του.
Ο 34χρονος απολογούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ασέλγησε στην ανήλικη.
-Στη δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας κατά συνήθεια είναι Ροδίτης, 36 ετών, που συνελήφθη την 10η Ιουλίου 2010 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος περιήλθε, μέσω της Ιντερπόλ, έγγραφο της Γενικής Γραμματείας της Ιντερπόλ, με το οποίο ενημέρωσαν ότι την 2α Αυγούστου 2007 διαπιστώθηκε ηλεκτρονική παραβίαση της Κροατικής ιστοσελίδας αστρονομικού ενδιαφέροντος www.inet.hr/-astronom κατά την οποία φορτώθηκαν – ανέβηκαν (upload), μέσω διεύθυνσης ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου (ip address) που ανήκει στην Εσθονία, 99 αρχεία – εικόνες με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.
Μεταξύ άλλων, το έγγραφο που έλαβαν οι αστυνομικοί ανέφερε ότι, ο χρήστης της διεύθυνσης που αντιστοιχούσε στη Ρόδο την 5η Αυγούστου 2007 και κατά το χρονικό διάστημα από την 06:17:36 έως 07:02:52 ώρα, απέκτησε πρόσβαση στον ανωτέρω δικτυακό τόπο και κατέβασε τουλάχιστον μία από τις επίμαχες 99 παράνομα φορτωμένες εικόνες.
Αφού, εντοπίστηκε το ηλεκτρονικό ίχνος του κατηγορούμενου, κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στην οικία όπου διαμένει με τη μητέρα του και διεξήγαγε νομότυπη έρευνα παρουσία Πταισματοδίκη της Ρόδου.
Κατά τη διάρκεια της επιτόπιας έρευνας που διενεργήθηκε στον σταθερό υπολογιστή του, παρουσία του, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν αποθηκευμένα εντός αυτού, αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων. Ακόμη διαπιστώθηκε ότι στον υπολογιστή, που βρέθηκε το εν λόγω υλικό, ήταν εγκατεστημένο το λογισμικό πρόγραμμα διαμοιρασμού αρχείων «Emule», το οποίο χρησιμοποιείται για την διακίνηση αρχείων, μεταξύ των υπολογιστών που είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.
Επίσης, όμοιο υλικό παιδικής πορνογραφίας, ανευρέθη αποθηκευμένο και σε συσκευή κινητού τηλεφώνου που κατείχε ο δράστης.
Από την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή του κατηγορούμενου, όπου απεικονίζεται το υλικό παιδικής πορνογραφίας καθώς και το λογισμικό πρόγραμμα «Emule», ελήφθησαν 13 φωτογραφίες.
Επίσης από την οθόνη κινητού τηλεφώνου που κατείχε ο ανωτέρω δράστης, όπου απεικονίζεται υλικό παιδικής πορνογραφίας, ελήφθη ενδεικτικά, μία φωτογραφία.
-Στην τρίτη υπόθεση κατηγορούμενος για βιασμό ανήλικης είναι ένας κάτοικος της Ιαλυσού.
Στις 2 Οκτωβρίου 2008 το θύμα, 15 ετών τότε, επικέφθηκε έκθεση αυτοκινήτων όπου συνάντησε τον κατηγορούμενο, ο οποίος εργαζόταν εκεί και τον ρώτησε πού είναι το Λύκειο της Ιαλυσού.
Αρχισαν τότε να συζητούν και η ανήλικη του ζήτησε να της επιτρέψει να δει τα αυτοκίνητα της έκθεσης. Η ανήλικη φέρεται στη συνέχεια να ζήτησε από τον κατηγορούμενο να την φωτογραφήσει πάνω σε μία τετράτροχη μοτοσικλέτα.
Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, που εξέτασε την υπόθεση, της πρότεινε να την μεταφέρει στο σπίτι της, στην Κρεμαστή, όταν θα τελείωνε την εργασία του, και εκείνη δέχθηκε.
Στις 15:00, αφού τελείωσε την εργασία του, επιβιβάσθηκαν στο αυτοκίνητό του.
Επειδή είχε μια δουλειά φέρεται να της είπε ότι πρώτα θα πήγαιναν στην Παστίδα και μετά στην Κρεμαστή. Η ανήλικη υποστηρίζει ότι του ζήτησε να την αφήσει στην Παστίδα, στο σπίτι μιας φίλης της, λέγοντάς του, ότι θα πήγαινε μόνη στο σπίτι της.
Στην διαδρομή ο κατηγορούμενος φέρεται να σταμάτησε για λίγο στο σπίτι του και εν συνεχεία αντί να κατευθυνθεί προς την Παστίδα οδήγησε το αυτοκίνητό του σε ερημική τοποθεσία της Φιλερήμου, όπου και στάθμευσε.
Σύμφωνα με το ίδιο βούλευμα ήλθε προς το μέρος της ανήλικης, έγειρε πάνω της και άρχισε να τη φιλά στα χείλη, στον λαιμό και στο στήθος και να την οδήγησε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.
Εκεί φέρεται να άρχισε να την γδύνει και χρησιμοποιώντας τις υπέρτερες δυνάμεις του, αφού έβγαλε τα ρούχα του, χρησιμοποιώντας προφυλακτικό, ήρθε σε πλήρη κατά φύση συνουσία μαζί της.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου