Τοπικές Ειδήσεις

“Ο κ. Μανώλης Γλυνός και η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου συμπαρίστανται στον αγώνα των εστιατόρων”

Τη φωνή του με την κραυγή αγωνίας των εστιατόρων, ενώνει ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ. Μανώλης Γλυνός και δηλώνει συμπαραστάτης στον αγώνα που δίνουν.

Ο τομέας της εστίασης σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, οδηγείται στον Καιάδα, εξαιτίας των μέτρων που αποφάσισε και εφάρμοσε η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Με τα συνεχόμενα lockdown, εν ολίγοις με τα πειράματα, οι εστιάτορες έχουν οδηγηθεί σε τραγικά αδιέξοδα.

Τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης από την κυβέρνηση δεν λύνουν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Την αγωνία τους για το αύριο του κλάδου, έχουν εκφράσει στη διάρκεια της πανδημίας οι εστιάτορες στον κ. Γλυνό ζητώντας στήριξη ώστε ο αγώνας τους να έχει αποτέλεσμα και να μην αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο.

Για να επιβιώσει ο κλάδος όπως τόνισε ο κ. Γλυνός χρειάζονται γενναία μέτρα και όχι απλά και μόνο αναβολές στις πληρωμές.

Ο κ. Γλυνός με αφορμή τη σημερινή διαμαρτυρία των εστιατόρων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Δεν μας λέει τίποτε, η απαλλαγή από την καταβολή των ενοικίων για τα καταστήματα και τον Μάρτιο, η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ σε καφέ και μη αλκοολούχα ποτά, έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η κάλυψη του μισθολογικού κόστους με τις αναστολές από την κυβέρνηση . Οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων εστίασης συνεχίζουν να « τρέχουν» και το πάγωμα τους, δεν ωφελεί τους επιχειρηματίες που θα βρεθούν αργότερα αντιμέτωποι με ένα βουνό χρεών. Αυτό δεν είναι λύση στο πρόβλημα. Λύση είναι, η απαλλαγή τους από τις υποχρεώσεις . Το ζητούμενο δεν είναι να έχουμε επιχειρήσεις στην εντατική, αλλά επιχειρήσεις υγιείς που θα λειτουργούν. Έτσι θα απασχολούνται και θα αμείβονται οι εργαζόμενοι όπως πρέπει και δεν θα είναι αναγκασμένοι να ζουν, με την κρατική ελεημοσύνη των 534 ευρώ. Είμαστε δίπλα στους εστιάτορες και απαιτούμε τη γενναία και ουσιαστική στήριξη τους από την κυβέρνηση».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου