Τοπικές Ειδήσεις

New York Times : Η Κάλυμνος, διεθνές πρότυπο ανάπτυξης στον αναρριχητικό τουρισμό

Το νησί, για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2022, έχει σημειώσει τη δεύτερη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση αεροπορικών αφίξεων σε όλο την Ελλάδα

Η Κάλυμνος αποτελεί «χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάπτυξης» όπως αναφέρουν οι New York Times σε πρόσφατο, εκτενές αφιέρωμα με θέμα τον αναρριχητικό τουρισμό.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, από την εισαγωγή της αναρρίχησης στην τοπική οικονομία το 1997, στο μικρό ελληνικό νησί στο Αιγαίο Πέλαγος που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Τουρκία, «έχουν καθιερωθεί περισσότερες από 3.400 διαδρομές οδηγώντας σε αύξηση των επισκεπτών».

Αποτέλεσμα είναι πολλές υπηρεσίες φιλοξενίας, «συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων, των εστιατορίων αλλά και της διάθεσης εξοπλισμού να γνωρίσουν ιδιαίτερη άνθηση».

Όσον αφορά την επισκεψιμότητα στο νησί, μετά από επεξεργασία και συγκριτική ανάλυση των αεροπορικών αφίξεων σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, η Κάλυμνος για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2022 έχει σημειώσει τη δεύτερη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση αεροπορικών αφίξεων σε όλο την Ελλάδα έναντι του 2021, κατά 99,8%.

«Ξεκινήσαμε προ ετών την ανάπτυξη της αναρρίχησης ως εναλλακτική μορφή τουρισμού με στόχο τον εμπλουτισμό του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος του νησιού, ώστε να συμβάλλουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και να προσελκύσουμε ένα νέο κοινό με ειδικά ενδιαφέροντα. Οι Καλύμνιοι με το μεράκι που διαθέτουν στήριξαν το εγχείρημα, δημιουργώντας μια νέα ταυτότητα για το νησί. Εκεί που οι άλλοι έβλεπαν πέτρες, εμείς είδαμε μία νέα ευκαιρία ανάπτυξης», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλυμνίων, Δημήτρης Διακομιχάλης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τους New York Times

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου