Ειδήσεις

Άρχισαν οι εργασίες του Συμποσίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Ο επανασχεδιασμός για το μέλλον του τόπου μέσα από τον πολιτισμό και τη δημιουργία, τις παραδόσεις  και την καινοτομία,  αποτελεί τον κύριο άξονα του ΙΘ’ Πολιτιστικού Συμποσίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, που διεξάγεται από τις 8-11 Οκτωβρίου 2015, στο Ακταίον.

Με αναφορές στον πολιτισμό των νησιών μας, τη γλωσσολογία, τους ιδιωματισμούς, τη λαογραφία και τη δημιουργία αγαθών και υπηρεσιών, αλλά και τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας, ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη του Συμποσίου, έκανε λόγο για τον πολιτισμό του κάθε τόπου που « είναι μία πρόταση προς το μέλλον, που διαθέτει το στοιχείο της διάρκειας, την ποιότητα και την αυθεντικότητα» όπως τόνισε.

Δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί και στο θέμα της υποψηφιότητας της Ρόδου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, καλώντας τους εισηγητές και όλους τους συνέδρους να στηρίξουν  τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής και των φίλων της Ρόδου, που αποτελούν και τους καλύτερους πρεσβευτές του νησιού.

Οι ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και οι εργασίες, διαφόρων ερευνητών, στις παραδόσεις του Δωδεκανησιακού λαού, θα παρουσιασθούν μέχρι και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου