Ειδήσεις

Ποιες αλλαγές «κλειδώνουν» σε ΦΠΑ και φόρους

Την επιβολή ΦΠΑ με συντελεστή 23% στο σύνολο των υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης και όχι μόνο στα φροντιστήρια, την επαναφορά του μοσχαρίσιου κρέατος στο 13% (και όχι στο 23% που μετατάχθηκε στα μέσα Ιουλίου), την αλλαγή της ρύθμισης των 100 δόσεων αλλά και την εξάλειψη –σε δύο φάσεις- της επιδότησης που δίδεται στους αγρότες για την αγορά πετρελαίου κίνησης, αναμένεται να περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο με τα «προαπαιτούμενα» που θα συνοδέψουν το μνημόνιο.

Τα προαπαιτούμενα μέτρα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης του υπουργού Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου και Οικονομίας Γ. Σταθάκη με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών.

Επώδυνο μέτρο που, με βάση τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης, θα ενσωματωθεί στα προαπαιτούμενα, θα είναι η επιβολή ΦΠΑ 23% και στα ιδιωτικά σχολεία. Αυτό σημαίνει σημαντική επιβάρυνση για τις δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων.

Το αγροτικό πετρέλαιο αναμένεται να είναι και αυτό στο πακέτο με τα προαπαιτούμενα -σε πρώτη φάση αναμένεται μείωση της επιδότησης και σε δεύτερη φάση κατάργηση, όπως είναι άλλωστε και η συμφωνία. Σε ό,τι αφορά τέλος, στη ρύθμιση των 100 δόσεων, αναμένεται να περάσουν οι ακόλουθες αλλαγές:
Επιβολή αυξημένου επιτοκίου σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα (0% για οφειλές έως 5.000 ευρώ και 3% από αυτό το επίπεδο και πάνω)
Θέσπιση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων με βάση τα οποία θα αξιολογηθεί εκ νέου ο αριθμός των δόσεων για τους 850.000 φορολογούμενους που έχουν μπει στη ρύθμιση
Υποχρέωση εκπλήρωσης των τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων ως προϋπόθεση παραμονής στη ρύθμιση.
naftemporiki.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου