ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προxωρούν οι εργασίες στο παλιό νοσοκομείο Ρόδου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Παλιό νοσοκομείο Κουσουρνάς

Tην πε­ποί­θη­σή του ότι μέχρι το τέλος του χρό­νου θα έχουν πα­ρα­δο­θεί προς χρήση από τις Οι­κο­νο­μι­κές και τις Τε­χνι­κές Υπη­ρε­σί­ες του Δήμου οι χώροι του ισο­γεί­ου και των δύο πρώ­των ορό­φων της λε­γό­με­νης νέας πτέ­ρυ­γας του Πα­λιού Νο­σο­κο­μεί­ου, εξέ­φρα­σε χθες ο δή­μαρ­χος Ρόδου Στά­θης Κου­σουρ­νάς.

Ο κ. Στά­θης Κου­σουρ­νάς επι­σκέ­φθη­κε το ερ­γο­τά­ξιο για να επι­θε­ω­ρή­σει την πρό­ο­δο των ερ­γα­σιών, συ­νο­δευό­με­νος από τον αντι­δή­μαρ­χο Τε­χνι­κών Έργων και Υπο­δο­μών Μιχ. Χρι­στο­δού­λου και τον αντι­δή­μαρ­χο Οι­κο­νο­μι­κών Νικ. Τσου­κα­λά.

Ση­μειώ­νε­ται πως το κτή­ριο έχει πα­ρα­χω­ρη­θεί κατά χρήση στο Δήμο Ρόδου για 25 χρό­νια.

Σύμ­φω­να με το σχε­δια­σμό που έχει γίνει, στο ισό­γειο θα στε­γα­στούν χώροι κοι­νής χρή­σης και αρ­χεί­ων, στον πρώτο όροφο οι οι­κο­νο­μι­κές υπη­ρε­σί­ες και το τμήμα του Δη­μο­τι­κού Φόρου και στον δεύ­τε­ρο όροφο οι τε­χνι­κές υπη­ρε­σί­ες του Δήμου Ρόδου.

Όπως δή­λω­σε χθες ο δή­μαρ­χος Ρόδου, η προ­ε­τοι­μα­σία για τις ερ­γα­σί­ες επι­σκευ­ής του κτη­ρί­ου ξε­κί­νη­σαν το έτος 2011.

«Τη διε­νέρ­γεια της αυ­το­ψί­ας στο κτή­ριο ζή­τη­σε ο αντι­δή­μαρ­χος Οι­κο­νο­μι­κών κ. Νίκος Τσου­κα­λάς, που ήταν ο εμπνευ­στής του συ­γκε­κρι­μέ­νου έργου. Ξε­κι­νή­σα­με τις δια­δι­κα­σί­ες τον Ιού­νιο του 2011.

Σχε­διά­σα­με τη με­τα­φο­ρά των Τε­χνι­κών και των Οι­κο­νο­μι­κών Υπη­ρε­σιών στο συ­γκε­κρι­μέ­νο κτή­ριο γιατί κρί­να­με πως θα πα­ρέ­χο­νται κα­λύ­τε­ρες υπη­ρε­σί­ες προς τους πο­λί­τες», δή­λω­σε ο δή­μαρ­χος κ. Στά­θης Κου­σουρ­νάς και πρό­σθε­σε πως τους πό­ρους για την υλο­ποί­η­ση του έργου διέ­θε­σαν ο Δήμος Ρόδου και η Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου.

«Ο φά­κε­λος του έργου υπο­βλή­θη­κε δύο φορές στο ελεγ­κτι­κό συ­νέ­δριο. Ση­μειώ­θη­κε εμπλο­κή όμως γιατί κα­τα­τέ­θη­καν εν­στά­σεις. Για να προ­χω­ρή­σουν οι ερ­γα­σί­ες πέ­ρα­σαν δύο χρό­νια. Ευ­ελ­πι­στού­με ότι μέχρι το τέλος του τρέ­χο­ντος έτους να πα­ρα­δο­θεί το έργο. Θα δο­θούν σε χρήση το ισό­γειο και οι δύο όρο­φοι του κτη­ρί­ου», δή­λω­σε ο κ. Στά­θης Κου­σουρ­νάς.

«Ερ­γα­σί­ες θα γί­νουν και για την επι­σκευή των όψεων στον τρίτο και τον τέ­ταρ­το όροφο του κτη­ρί­ου. Θα χρεια­στούν όμως και άλλοι πόροι για να γί­νουν επι­σκευ­ές και στους εσω­τε­ρι­κούς χώ­ρους», τό­νι­σε ο δή­μαρ­χος Ρόδου.

«Στο ισό­γειο του κτη­ρί­ου θα υπάρ­χουν τα αρ­χεία των υπη­ρε­σιών. Θα δη­μιουρ­γη­θούν και δύο με­γά­λες αί­θου­σες συ­νε­δριά­σε­ων. Θα κα­τα­σκευα­στεί και κυ­λι­κείο. Στον 1ο όροφο θα στε­γα­στούν οι Οι­κο­νο­μι­κές Υπη­ρε­σί­ες και ο Δη­μο­τι­κός Φόρος. Ο 2ος όρο­φος θα δια­τε­θεί για τις τε­χνι­κές υπη­ρε­σί­ες», εξή­γη­σε ο κ. Στά­θης Κου­σουρ­νάς και πρό­σθε­σε πως για τη χρήση του 3ου και του 4ου ορό­φου του κτη­ρί­ου στο παλιό νο­σο­κο­μείο θα απο­φα­σί­σει η νέα δη­μο­τι­κή αρχή.

«Θα χα­ρού­με να λά­βου­με μέρος στα εγκαί­νια του κτη­ρί­ου. Δεν θα γίνει η εκ­δή­λω­ση στη διάρ­κεια της θη­τεί­ας μας. Οι δύο αντι­δή­μαρ­χοι κκ Νίκος Τσου­κα­λάς και Μι­χά­λης Χρι­στο­δού­λου χαί­ρο­νται που προ­χώ­ρη­σε το έργο», είπε ο κ. Στά­θης Κου­σουρ­νάς.

Στην εξέ­λι­ξη του έργου ανα­φέρ­θη­κε και ο αντι­δή­μαρ­χος Οι­κο­νο­μι­κών κ. Νίκος Τσου­κα­λάς.

«Η επι­σκευή του συ­γκε­κρι­μέ­νου κτη­ρί­ου ήταν στό­χος της δη­μο­τι­κής αρχής από το έτος 2011. Δεν μπο­ρούν οι Οι­κο­νο­μι­κές Υπη­ρε­σί­ες του Δήμου να στε­γά­ζο­νται σε πέντε κτή­ρια, που απέ­χουν αρ­κε­τά με­τα­ξύ τους. Εξαι­τί­ας της κα­τά­στα­σης αυτής οι προϊ­στά­με­νοι και οι τμη­μα­τάρ­χες ορι­σμέ­νες φορές δυ­σκο­λεύ­ο­νταν να συ­νερ­γα­στούν με τους διευ­θυ­ντές τους», τό­νι­σε ο κ. Νίκος Τσου­κα­λάς και πρό­σθε­σε πως τα­λαι­πω­ρή­θη­καν και οι πο­λί­τες, όταν χρειά­ζο­νταν να διεκ­πε­ραιώ­σουν υπο­θέ­σεις τους, στις οι­κο­νο­μι­κές υπη­ρε­σί­ες.

«Η τα­λαι­πω­ρία των πο­λι­τών ήταν ο λόγος που μας ώθησε στην υλο­ποί­η­ση του συ­γκε­κρι­μέ­νου έργου. Πριν ξε­κι­νή­σου­με εξε­τά­σα­με αρ­κε­τά κτή­ρια. Κα­τα­λή­ξα­με στους συ­γκε­κρι­μέ­νους χώ­ρους γιατί ήταν οι πιο κα­τάλ­λη­λοι. Θα χα­ρού­με όταν τε­λειώ­σουν οι ερ­γα­σί­ες και με­τα­φερ­θούν οι υπη­ρε­σί­ες στο κτή­ριο. Θα υπάρ­χει κα­λύ­τε­ρη εξυ­πη­ρέ­τη­ση των πο­λι­τών που δεν θα χρειά­ζε­ται να δια­νύ­ουν με­γά­λες απο­στά­σεις για να διεκ­πε­ραιώ­νουν τις υπο­θέ­σεις τους», δή­λω­σε ο κ. Νίκος Τσου­κα­λάς.

Ο αντι­δή­μαρ­χος Οι­κο­νο­μι­κών εξέ­φρα­σε την ευχή να μην ακυ­ρώ­σει η νέα δη­μο­τι­κή αρχή το σχε­δια­σμό που έχει γίνει για το συ­γκε­κρι­μέ­νο κτή­ριο.

«Ευ­χό­μα­στε ο σχε­δια­σμός να συ­νε­χι­στεί και από την επό­με­νη δη­μο­τι­κή αρχή. Ελ­πί­ζω να χαρεί το κτή­ριο ο ση­με­ρι­νός αντι­δή­μαρ­χος Τε­χνι­κών Υπη­ρε­σιών κ. Μι­χά­λης Χρι­στο­δού­λου, που εξε­λέ­γη στις εκλο­γές», είπε ο κ. Τσου­κα­λάς.

Στις ερ­γα­σί­ες επι­σκευ­ής του κτη­ρί­ου ανα­φέρ­θη­κε και ο αντι­δή­μαρ­χος Τε­χνι­κών Υπη­ρε­σιών κ. Μι­χά­λης Χρι­στο­δού­λου.

«Οι ερ­γα­σί­ες επι­σκευ­ής του κτη­ρί­ου προ­χω­ρούν με γρή­γο­ρους ρυθ­μούς. Ευ­ελ­πι­στού­με ότι μέχρι το τέλος του τρέ­χο­ντος έτους θα πα­ρα­δο­θεί από τον ανά­δο­χο ώστε να γίνει η με­τα­φο­ρά των υπη­ρε­σιών», δή­λω­σε ο κ. Μι­χά­λης Χρι­στο­δού­λου και διευ­κρί­νι­σε πως το έργο προ­χώ­ρη­σε σε συ­νερ­γα­σία με την Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου.

«Πι­στεύ­ου­με πως μέχρι το τέλος του 2014 θα με­τα­φερ­θούν στο κτή­ριο οι Τε­χνι­κές και οι Οι­κο­νο­μι­κές Υπη­ρε­σί­ες. Οι ερ­γα­σί­ες προ­χω­ρούν με ικα­νο­ποι­η­τι­κούς ρυθ­μούς», δή­λω­σε ο κ. Μι­χά­λης Χρι­στο­δού­λου.

Σε ερώ­τη­ση σχε­τι­κά με την επι­σκευή του Εθνι­κού Θε­ά­τρου ο κ. Χρι­στο­δού­λου είπε πως προ­χω­ρούν οι ερ­γα­σί­ες για την επι­σκευή των όψεων.

«Προ­χω­ρούν οι ερ­γα­σί­ες για την απο­κα­τά­στα­ση των όψεων του Εθνι­κού Θε­ά­τρου. Τε­λού­με σε ανα­μο­νή για την έγκρι­ση των με­λε­τών που αφο­ρούν τις ερ­γα­σί­ες στο εσω­τε­ρι­κό του κτη­ρί­ου. Έχουν εξα­σφα­λι­στεί τρία εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ από την Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου», δή­λω­σε ο κ. Μι­χά­λης Χρι­στο­δού­λου και πρό­σθε­σε πως μόλις δο­θούν οι εγκρί­σεις από τις αρ­μό­διες υπη­ρε­σί­ες θα ξε­κι­νή­σουν οι ερ­γα­σί­ες για την επι­σκευή των εσω­τε­ρι­κών χώρων του Εθνι­κού Θε­ά­τρου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.