Ειδήσεις

Μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών: Ποιες ποινές πρότεινε ο εισαγγελέας

Ολοκληρώθηκε χθες η ακροαματική διαδικασία για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα υπόθεση διακίνησης σκληρών και μαλακών ναρκωτικών σε Κάλυμνο, Κω και Ρόδο, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, όπου 15 ισοβίτες επιδιώκουν τη μείωση ως και την εξαφάνιση των ποινών τους.

Στο εδώλιο του πρωτόδικου δικαστηρίου τον Μάιο του 2011 είχαν καθίσει 39 κατηγορούμενοι, ενώ πέντε ακόμη φυγοδικούν.

Σε 15 εξ’ αυτών επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Σε 7 κατηγορούμενους επιβλήθηκαν μάλιστα δις ισόβια, ενώ το δικαστήριο μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση έκρινε αθώους ακόμη 7. Σοβαρές είναι οι ποινές που επιβλήθηκαν στους υπόλοιπους και “τσουχτερά” τα χρηματικά πρόστιμα.

Ο εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτης Μπρακουμάτσος εισηγήθηκε χθες στο Δικαστήριο τα ακόλουθα:
– Δημήτριος Κυριαζής του Γεωργίου, είχε κριθεί από το Πρωτόδικο Δικαστήριο ένοχος αγοράς από κοινού, πώλησης από κοινού, κατοχής ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και του επιβλήθηκε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης και 9 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 500.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας κ. Π. Μπρακουμάτσος εισηγήθηκε την ενοχή του, χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ πρότεινε να μην του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της τοξικομανίας.

– Μαρία – Δημητρούλα Μέρη, είχε κριθεί ένοχη αγοράς από κοινού, πώλησης από κοινού, κατοχής ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της επιβλήθηκε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης και 9 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 500.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε τη μετατροπή της κατηγορίας αγοράς, πώλησης και κατοχής ναρκωτικών και να κριθεί ένοχη για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ εξακολούθηση.
– Ιωάννης Χαλτούπης του Μιχαήλ, είχε κριθεί ένοχος αγοράς ναρκωτικών και άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και του επιβλήθηκε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης και 6 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ
Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή του, χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ πρότεινε να μην του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της τοξικομανίας και να κριθεί ένοχος για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα.

– Παναγιώτα Χατζηϊωαννίδου του Αποστόλου, είχε κριθεί ένοχη αγοράς ναρκωτικών, πώλησης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της επιβλήθηκε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης και 5 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 400.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της, χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί άμεσης συνέργειας στην πώληση ναρκωτικών και να της αναγνωριστεί ελαφρυντικό.
– Ιωάννης Σταρίδης του Στέργιου, είχε κριθεί ένοχος ως τοξικομανής για πώληση και άμεση συνέργεια σε πώληση ναρκωτικών και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματική ποινή 90.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας έκρινε την έφεση ως απαράδεκτη.

– Κristo Tashi του Quazili, είχε κριθεί ένοχος πώλησης κατ’ εξακολούθηση ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 6 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 250.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών.
– Adrian Lleshi του Sef, κρίθηκε ένοχος πώλησης, αγοράς ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ εξακολούθηση και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματική ποινή 7.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας απέρριψε την έφεση, ως ανυποστήρικτη.

– Ergest Recka του Sadedin, είχε κριθεί ένοχος πώλησης κατ’ εξακολούθηση ναρκωτικών ουσιών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 11 ετών και χρηματική ποινή 51.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την αθώωσή του.
– Bledi Shkurtaj του Petrit, είχε κριθεί ένοχος πώλησης ναρκωτικών ουσιών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 6 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 150.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή του, χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών και την ενοχή του για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη διαστηριότητα.

– Robert Jaupi του Argon, είχε κριθεί ένοχος πώλησης ναρκωτικών ουσιών με ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή του, λόγω αμφιβολιών.
– Ηλίας Μακρυλλός του Ιωάννη, είχε κριθεί ένοχος αγοράς και κατοχής ναρκωτικών ως τοξικομανής και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, με το ελαφρυντικό της τοξικομανίας.

– Δημήτριος Γούρλας του Ελευθερίου – Νομικού, είχε κριθεί ένοχος αγοράς ναρκωτικών ως τοξικομανής και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, με το ελαφρυντικό της τοξικομανίας.
– Γεώργιος Στάππας του Ελευθερίου, είχε κριθεί ένοχος αγοράς ναρκωτικών με ελαφρυντικά και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, με το ελαφρυντικό της τοξικομανίας.

-Θέμελη Δρακογιαννάκη του Πανορμίτη, είχε κριθεί ένοχη αγοράς ναρκωτικών ως τοξικομανής και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και χρηματική ποινή 1000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της, με το ελαφρυντικό της τοξικομανίας.
– Παντελεήμονας Χαλκίτης του Μιχαήλ, είχε κριθεί ένοχος αγοράς μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και πώλησης ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση και οργάνωσης σπείρας και του επιβλήθηκε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης και 9 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 500.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για αγορά και πώληση ναρκωτικών, χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις περί ναρκωτικών, και νομιμοποίησης εσόδων κατ΄επάγγελμα.
– Lediona Vero του Jani, είχε κριθεί ένοχη άμεσης συνέργειας σε πώληση ναρκωτικών και μεταφορά ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση και κατοχή ναρκωτικών και της επιβλήθηκε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης και χρηματική ποινή 400.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών με ελαφρυντικό για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε πώληση και μεταφορά ναρκωτικών.

– Erlind Shehaj του Mitat, είχε κριθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε πώληση ναρκωτικών και του επιβλήθηκε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης και 9 έτη και 6 μήνες κάθειρξη και χρηματική ποινή 400.500 ευρώ.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του.
– Θεοδόσιος Μπινιάς του Γεωργίου, είχε κριθεί ένοχος για αγορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 6 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 350.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή του για αγορά ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

– Rustem Gjojdeshi του Ibrus, είχε κριθεί ένοχος για εξακολουθητική πώληση ναρκωτικών, οργάνωση σπείρας για τη διακίνηση ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 10 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 1.100.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, για τις παραπάνω κατηγορίες.
– Margarita Gjojdeshi του Ibrus, είχε κριθεί ένοχη για εξακολουθητική πώληση ναρκωτικών, οργάνωση σπείρας για τη διακίνηση ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 10 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 1.100.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή της για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και την απλή συνέργειά της στη σπείρα.

– Νίκη Κλεούδη του Hλία, είχε κριθεί ένοχη για άμεση συνέργεια σε πώληση ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα με ελαφρυντικά και της επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 6 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 150.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της, χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών.
– Ιωάννης Κλεούδης του Ηλία, είχε κριθεί ένοχος για πώληση ναρκωτικών ως τοξικομανής και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του με το ελαφρυντικό της τοξικομανίας.
– Πέτρος Κλεούδης του Ηλία, είχε κριθεί ένοχος πώλησης ναρκωτικών ως τοξικομανής και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του με το ελαφρυντικό της τοξικομανίας.

– Κυριακή Κίννα του Αντωνίου συζ. Καλίστη Γεωργίου, είχε κριθεί ένοχη αγοράς και πώλησης ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της επιβλήθηκε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης και 6 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή της για αγορά ναρκωτικών, άμεση συνέργεια και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

– Διονύσιος Σκύλλας του Εμμανουήλ, είχε κριθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε πώληση και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή του με το ελαφρυντικό της τοξικομανίας.
– Στέφανος Τσούνιας του Εμμανουήλ, είχε κριθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε πώληση και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή του με το ελαφρυντικό της τοξικομανίας.

– Νεκτάριος Ανατολίτης του Νικολάου, είχε κριθεί ένοχος για πώληση ναρκωτικών ουσιών από τοξικομανή και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή του με το ελαφρυντικό της τοξικομανίας.
– Σακελλάριος Έλληνας του Θεόφιλου, είχε κριθεί ένοχος άμεσης συνέργειας σε πώληση από τοξικομανή και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.
Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή του με το ελαφρυντικό της τοξικομανίας.
– Ευάγγελος Κορονίτης του Γεωργίου, είχε κριθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε πώληση με ελαφρυντικά και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.

Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή του με το ελαφρυντικό της τοξικομανίας.
– Κατίνα Κελεμπέση του Ανδρέα, είχε κριθεί ένοχη άμεσης συνέργειας σε πώληση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή της.

– Θωμάς Ρωμαϊδης του Ανδρέα, είχε κριθεί ένοχος άμεσης συνέργειας σε πώληση και κατοχή ναρκωτικών και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή του με το ελαφρυντικό της τοξικομανίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου