Αθλητικά

Τα Δωδεκάνησα αποχαιρετούν τον Βασίλη Σεβαστή

Με βαθιά συγκίνηση υποδέχθηκε ο αθλητικός, αλλά και ο πολιτικός κόσμος της Δωδεκανήσου, την είδηση για την απώλεια του πρώην προέδρου, γενικού γραμματέα του ΣΕΓΑΣ και παλιού πρωταθλητή του δεκάθλου Βασίλη Σεβαστή.
Τα συλλυπητήριά τους διαβίβασαν στην οικογένεια και στους οικείους του εκπρόσωποι των αθλητικών φορέων και των κομμάτων, εξαίροντας, όλοι ανεξαιρέτως, τη σπάνια προσωπικότητα και την τεράστια προσφορά του Βασίλη Σεβαστή στον ελληνικό αθλητισμό. Αναλυτικά:
Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, λόγω της απώλειας του επί σειρά ετών Προέδρου και Γενικού Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή, που μεγάλωσε στην Κάλυμνο όπως έκανε τα πρώτα αθλητικά του βήματα και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:
-Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του
-Να παραμείνουν κλειστά τα γραφεία της ΕΑΣ από σήμερα 9.4.2021 μέχρι και την ημέρα της κηδείας του
-Αντί για στεφάνι, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας, να κατατεθεί χρηματικό ποσό προς ενίσχυση του Σωματείου Ένωση Καζώνης-Κάλυμνος 2000
-Να αφιερωθεί στη μνήμη του το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Κ18 Παίδων-Κορασίδων, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη αγάπη και προσφορά του στην ανάπτυξη του Στίβου
-Να δημοσιευτεί η παρούσα απόφαση σε όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο
Μάνος Κόνσολας (βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ.)
«Ο θάνατος του Βασίλη Σεβαστή είναι μία μεγάλη απώλεια για τον στίβο και τον ελληνικό αθλητισμό.
Ήταν ένας δικός μας άνθρωπος, ένας Δωδεκανήσιος, που αφιέρωσε όλη του τη ζωή ως αθλητής και παράγοντας στον κλασικό αθλητισμό.
Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση και σεβασμό απέναντι στην προσφορά του, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει».
Γιώργος Νικητιάδης (πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ)
«Ο θάνατος του Βασίλη Σεβαστή, με αφήνει συντετριμμένο. Είναι η συντριβή που αισθάνεται ο καθένας μας για έναν τόσο άδικο θάνατο. Ένα παλικάρι, ένας ιδεαλιστής, ο Βασίλης δεν ήταν απλώς ένας πρωταθλητής του στίβου.
Κυρίως ήταν ένας πρωταθλητής στους αγώνες για το δίκαιο, για την ισότητα, για έναν καλύτερο κόσμο.
Διέπρεψε και διακρίθηκε παντού. Τόσο ως αθλητής στο δέκαθλο, όσο και ως πρωτοπόρος στα κοινά. Ο ΣΕΓΑΣ υπό την προεδρία του, έζησε τις πιο υγιείς και ένδοξες στιγμές του. Πάντα ταπεινός, πάντα ακριβοδίκαιος, πάντα κοντά στον άνθρωπο.
Υπήρξαμε συνυποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ, συναθλητές, σύντροφοι και φίλοι. Η αγάπη του για τα νησιά μας, ήταν διαρκής και έντονη. Ιδιαιτέρως το πάθος του για την αγαπημένη του Κάλυμνο.
Τα αθλητικά έργα που έγιναν στα νησιά μας με τη συμβολή του, αναδεικνύουν τον έρωτά του για τα Δωδεκάνησα.
Βασίλη, θα μας λείψεις. Ας είναι και θα είναι, αιωνία η μνήμη σου.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά σου».
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
«Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νότιας Δωδεκανήσου αποχαιρετά με συγκίνηση τον Βασίλη Σεβαστή, επί σειρά ετών Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ και ακούραστο εργάτη του ελληνικού αθλητισμού.
Η απώλεια του σπουδαίου παράγοντα και αθλητή, ο οποίος διατηρούσε άρρηκτους δεσμούς με τα Δωδεκάνησα, ως άνθρωπος που ανδρώθηκε στη Ρόδο και στην Κάλυμνο, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό, μαζί όμως με ένα λαμπρό παράδειγμα ανιδιοτελούς και πολύπλευρης προσφοράς στην ελληνική κοινωνία.
Διαβιβάζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
ΚΙΝ.ΑΛ.
«Λύπη σκόρπισε στον χώρο του αθλητισμού, η απώλεια του Βασίλη Σεβαστή.
Γεννημένος στην Αθήνα, μεγαλωμένος όμως στην Κάλυμνο, ο Βασίλης Σεβαστής ήταν για μας τους Δωδεκανήσιους, ένας δικός μας άνθρωπος. Σπουδαίος αθλητής στο δέκαθλο, με επιτυχίες σε Μεσογειακούς και Βαλκανικούς αγώνες, έμεινε στη μνήμη μας και για τους αγώνες του ως παράγοντας του αθλητισμού, για την ανάπτυξη και προβολή του ΣΕΓΑΣ.
Αμέτρητοι οι αγώνες του για Δημοκρατικό Αθλητισμό.
Δεκατέσσερα χρόνια στο τιμόνι του ΣΕΓΑΣ ως πρόεδρος και κατόπιν ως Γενικός Γραμματέας, η παρουσία του συνδέθηκε άρρηκτα με την ιστορία του Κλασσικού Αθλητισμού και με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σύγχρονου Ελληνικού Αθλητισμού.
Υποψήφιος βουλευτής με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ το 2004, ήταν ο τρόπος του να δείξει την αγάπη του για το νησί της Καλύμνου, που πάντα είχε στην καρδιά του.
Οι Νομαρχιακές επιτροπές Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγής, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και στους οικείους του».
ΚΚΕ
«Βαθιά θλίψη μας προκάλεσε η είδηση της απώλειας του Βασίλη Σεβαστή. Κορυφαίος δεκαθλητής της γενιάς του και επί χρόνια διοικητικό στέλεχος του ΣΕΓΑΣ, ξεχώρισε για τη μεγάλη προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό και στίβο, στον οποίο αφιέρωσε όλη του τη ζωή.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους οικείους του».
Θανάσης Μπαράκας (Παραολυμπιονίκης-Μέρα 25)
«Όλη η Ελλάδα, θρηνεί το χαμό του Βασίλη Σεβαστή
Aπέραντη θλίψη έχει σκορπίσει όχι μόνο στο χώρο του στίβου αλλά ολόκληρου του ελληνικού αθλητισμού σήμερα, ο θάνατος του Βασίλη Σεβαστή.
Ο επί σειρά ετών πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, έφυγε από τη ζωή στα 72 του χρόνια, ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Σωτηρία, λόγω του ιού covid-19.
Μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του πρόσφερε ακάματα τις υπηρεσίες του στην Ομοσπονδία, που τόσο αγάπησε, υποστήριξε και τίμησε.
Υπό την ηγεσία του Βασίλη Σεβαστή, ο ΣΕΓΑΣ πήρε τη θέση που του άξιζε και αναδείχθηκε, ενώ ο ελληνικός στίβος γνώρισε μεγάλες δόξες και επιτυχίες. Και εμείς ως Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών είχαμε πρότυπο το Βασίλη Σεβαστή και τη λειτουργία του ΣΕΓΑΣ υιοθετώντας τους σχεδιασμούς του που προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε, στην Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.
Για τον Βασίλη Σεβαστή, ο στίβος ήταν η ζωή του όλη. Ήταν από τους κορυφαίους αθλητές στις δεκαετίες του 60 και του 70. Το 1971 στους Μεσογειακούς Αγώνες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο δέκαθλο.
Έναν χρόνο αργότερα πρόσθεσε ακόμα μια μεγάλη επιτυχία στην καριέρα του, καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στο δέκαθλο στους Βαλκανικούς Αγώνες.
Υπηρέτησε τον κλασικό αθλητισμό και εκτός αγώνων. Από το 1997 έως και το 2011 διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ενώ από το 2011 και εντεύθεν, γενικός γραμματέας της αρχαιότερης Ομοσπονδίας στη χώρα μας.
Ήταν πρόσωπο αγαπητό στους αθλητές και όχι μόνο. Δεν ήταν άγνωστος στα Δωδεκάνησα, καθώς διεκδίκησε μια θέση στη Βουλή με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ το 2004.
Όλοι εμείς, που στηρίξαμε αυτό το εγχείρημα θυμόμαστε, τους αγώνες την δυνατή του προσωπικότητα, την καλοσύνη και την ανθρωπιά του.
Μπορεί να γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε σε Ρόδο και Κάλυμνο και πάντα στις συνεντεύξεις του δήλωσε, πως ο αγαπημένος προορισμός ήταν η Κάλυμνος. Δεν ξεχνούσε και πάντα τιμούσε με τις πράξεις του και τα δύο νησιά.
Την προσωπικότητα και την αγωνιστικότητα του αναγνώρισαν, όλοι οι αθλητές και αυτά φάνηκε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ.
Ο Βασίλης Σεβαστής εξελέγη εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Ο αθλητισμός και όχι μόνο σήμερα, θρηνεί την απώλεια του Βασίλη Σεβαστή ενός ανθρώπου που είχε ακόμη τόσα πολλά να προσφέρει.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
Αναγέννηση Στίβου
«Η απώλεια του Βασίλη Σεβαστή αποτελεί άλλη μία θλιβερή είδηση για την οικογένεια του ελληνικού στίβου. Τα μέλη της Αναγέννησης εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια ενός σημαντικού ανθρώπου, που υπηρέτησε και προσέφερε στο χώρο του στίβου ξεκινώντας ως αθλητής και φθάνοντας μέχρι τη θέση του προέδρου της ομοσπονδίας.
Συμμετέχουμε στο πένθος της οικογένειας του στίβου και του κλασικού αθλητισμού που ο εκλιπών υπηρέτησε για περισσότερα από 50 χρόνια.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους του και στο έμψυχο δυναμικό της ομοσπονδίας μας, αθλητές, προπονητές, στελέχη και όλους όσους ο εκλιπών συνεργάστηκε επί σειρά ετών».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου