Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το μεγάλο έργο αναβάθμισης του λιμένα Αγαθονησίου, συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρά στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέρου και τον Δήμο Αγαθονησίου για την πράξη «Αναβάθμιση λιμένα Αγαθονησίου», η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» 2021-2027. Λόγω περιορισμένης στελέχωσης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέρου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει ως Φορέας Υλοποίησης το σύνολο των διαδικασιών ένταξης, δημοπράτησης και παρακολούθησης του έργου, ενώ ο Δήμος Αγαθονησίου θα λειτουργήσει ως Προϊσταμένη Αρχή.
Το έργο αποτελεί συνέχεια των μελετών για την επέκταση της προβλήτας, που αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2026. Η αναβάθμιση του λιμένα περιλαμβάνει: επέκταση της αποβάθρας προς τα δυτικά, νέα κρηπιδώματα για αλιευτικά και τουριστικά σκάφη, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις για ηλεκτροδότηση, ύδρευση, πυρόσβεση και συλλογή λυμάτων και φωτισμό και φωτοσήμανση του λιμένα. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγαθονησίου ενέκρινε ομοφώνως την προγραμματική σύμβαση, ανοίγοντας τον δρόμο για την έναρξη των διαδικασιών
Αναβάθμιση του λιμένα Αγαθονησίου με έργο 4 εκατ. ευρώ













