Ειδήσεις

Μέχρι τις 25/1 η κατάθεση αιτήσεων ξεν/λων για επαναπρόσληψη

Ξεκίνησε ουσιαστικά από προχθές η κατάθεση αιτήσεων για την επαναπρόσληψη των ξενοδοχοϋπαλλήλων στα καταλύματα που απασχολούντο και τα προηγούμενα χρόνια.
Η διαδικασία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου κ. Θανάσης Σταμούλης, θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιανουαρίου.
Εν συνεχεία οι αιτήσεις θα παραδοθούν στα ξενοδοχεία προκειμένου να ληφθούν υπόψη και να γίνουν χωρίς προβλήματα οι προσλήψεις του προσωπικού.
Προχθές που ξεκίνησε ουσιαστικά η διαδικασία κατατέθηκαν εκατό αιτήσεις από εργαζόμενους που θέλησαν με τον τρόπο αυτό να προστατεύσουν την εργασία τους.
«Εμείς καλούμε όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να καταθέσουν τις αιτήσεις τους και να διασφαλίσουν την απασχόλησή τους στα ξενοδοχεία», δήλωσε για το θέμα αυτό ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Θανάσης Σταμούλης.
«Θέλουμε να έρθουν όλοι οι εργαζόμενοι και να καταθέσουν αιτήσεις. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσουν την απασχόλησή τους στα ξενοδοχεία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου κ. Τ. Ψαρομπάς.
Σε ερώτηση σχετικά με την προθεσμία που έχει δοθεί στους εργαζόμενους για να προσέλθουν και να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, ο κ. Τ. Ψαρομπάς δήλωσε:
«Η προθεσμία λήγει στις 25 Ιανουαρίου. Αν δούμε πως υπάρχει μεγάλη προσέλευση εργαζομένων θα δεχθούμε αιτήσεις και την επόμενη ημέρα».
«Πέρσι είχαν υποβάλει αρκετοί εργαζόμενοι αιτήσεις. Ελπίζουμε φέτος η προσέλευση να είναι μεγαλύτερη», δήλωσε ο κ. Ψαρομπάς.
Σχετικά με την πληρωμή των εργαζομένων ο κ. Ψαρομπάς δήλωσε πως σε ορισμένα ξενοδοχεία υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες.
«Ορισμένοι ξενοδόχοι δεν έχουν καταβάλει τα χρήματα για την άδεια και το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους που απασχόλησαν το περασμένο καλοκαίρι. Το χειρότερο είναι πως δεν ενημερωνόμαστε για το πρόβλημα που υπάρχει. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν προβαίνουν σε καταγγελίες γιατί φοβούνται πως θα μείνουν χωρίς εργασία», δήλωσε ο κ. Τ. Ψαρομπάς και πρόσθεσε πως η διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων θα ζητήσει από την Επιθεώρηση Εργασίας τη διενέργεια ελέγχων στα ξενοδοχεία του νησιού μας.
«Μόνο με τη διενέργεια ελέγχων θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι έχει συμβεί αφού οι εργαζόμενοι φοβούνται και δεν προβαίνουν σε καταγγελίες», δήλωσε ο κ. Ψαρομπάς.
Δυσφορία στη διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων προκάλεσε και φέτος η παρέμβαση που κάνει για την ενημέρωση των εργαζομένων και το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο.
«Διανέμουμε κάθε χρόνο ενημερωτικό υλικό όσο γίνεται η κατάθεση των αιτήσεων από τους εργαζόμενους. Πριν λίγες ημέρες υπεγράφησαν σε εθνικό και τοπικό επίπεδο οι συμβάσεις εργασίας. Εμείς θεωρούμε πως οι απώλειες θα είναι μεγάλες για τους εργαζόμενους», δήλωσε ο συνδικαλιστής- μέλος του ΠΑΜΕ κ. Κ. Γιαννόπουλος.

«Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας του Επισιτισμού Τουρισμού ξεμπέρδεψε σε μια ημέρα με ό,τι απέμεινε από την επίθεση των κυβερνήσεων και της μεγαλοεργοδοσίας τα τελευταία χρόνια. Κατάργησε για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους το σταθερό ημερήσιο χρόνο απασχόλησης, το οκτάωρο. Έδωσε στους ξενοδόχους μέσα από τη συλλογική σύμβαση που υπέγραψε το δικαίωμα να ορίζουν αυτοί πότε και πόσο θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι παραχωρώντας αυτό που δεν τόλμησε να δώσει ούτε και η κυβέρνηση. Αυτή και μόνο η εξέλιξη θα πρέπει να σημάνει συναγερμό σε όλους τους χώρους δουλειάς σε κάθε περιοχή της χώρας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο έντυπο που διανέμεται από τα στελέχη του ΠΑΜΕ στους ξενοδοχοϋπάλληλους που καταθέτουν αιτήσεις για να προσληφθούν ξανά από τα ξενοδοχεία που απασχολήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου