Ειδήσεις

Τα «σενάρια» για την προσχώρηση του Στρ. Καρίκη στους ΑΝ.ΕΛ.

Η απόφαση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ροδίων Όραμα» και πρώην υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Στράτου Καρίκη, να ηγηθεί του ψηφοδελτίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα Δωδεκάνησα, εξέπληξε τον σκληρό πυρήνα της κεντροδεξιάς παράταξης, πλην όμως, οι αναταράξεις από τον πολιτικό του σάλτο, έρχονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Πολλές συγκεκριμένα είναι οι ερμηνείες που δίδονται για την «μετεγγραφή» Καρίκη και μάλιστα σε μία περίοδο και σε μία εκλογική αναμέτρηση, που δεν ευνοεί, σύμφωνα με τις μετρήσεις, τους ΑΝΕΛ.
Η πρώτη θέλει τον επικεφαλής της παράταξης «Ροδίων Όραμα», να αποσκοπεί στην υλοποίηση ενός μακρόπνοου πολιτικού σχεδίου, που στοχεύει στους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς για την επικράτηση του στον Δήμο Ρόδου στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Πιο συγκεκριμένα, η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει θέσει τις βάσεις για επέκταση της συνεργασίας τους και σε άλλα επίπεδα διοίκησης και κυρίως στην τοπική αυτοδιοίκηση. Παρότι τέτοια συνεργασία υπήρξε στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, χωρίς τα επιθυμητά αποτελέσματα, ανάλογη δεν υπήρξε στον Δήμο Ρόδου, όπως και σε άλλους Δήμους του νησιωτικού μας συμπλέγματος.
Η επιλογή του κ. Γιώργου Υψηλάντη, δεν αποδείχτηκε ικανή να διαταράξει τις πολιτικές ισορροπίες στον Δήμο Ρόδου, παρά τα όσα κατέγραφαν οι δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές, ενώ η υποψηφιότητα του δικηγόρου κ. Μιχάλη Κόκκινου, δεν προχώρησε εξαιτίας των αντιδράσεων, που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο.
Η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποσκοπεί να διεμβολίσει όσο μπορεί περισσότερο την Νέα Δημοκρατία και να «κλέψει» στελέχη της και η επιλογή του κ. Καρίκη ανοίγει το δρόμο, για τη δημιουργία μιας φαινομενικά ανεξάρτητης παράταξης, που θα έχει σοβαρές πιθανότητες να επικρατήσει στις επόμενες εκλογές στον Δήμο Ρόδου.
Η σύγκληση των δημοτικών παρατάξεων «Ροδίων Οραμα» και «ΡΟΠΟΑΝ», με επικεφαλής τον κ. Στράτο Καρίκη, αποτελεί ήδη αντικείμενο συζήτησης σε πολιτικά στέκια.
Ο κ. Υψηλάντης, ωστόσο, δεν βολιδοσκοπήθηκε και θα πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να συμπράξει στο σχέδιο που εξυφαίνουν  κυρίως οι ΑΝΕΛ.
Η δεύτερη θέλει τον κ. Στράτο Καρίκη, να είχε πάντα ως στόχο την εκλογή του στη Βουλή και να επέλεξε να συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές ως παρακαταθήκη για την μεταπήδησή του στο κοινοβούλιο.
Μετά την επιλογή του κ. Στέφανου Δράκου, από την ίδια δημοτική παράταξη, κατέστη σαφές ότι η δική του υποψηφιότητα, δεν είχε προοπτική.
Η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ θα μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση της πολιτικής του φιλοδοξίας και πολύ πιθανότατα για να εξαναγκάσει αργότερα τη Νεα Δημοκρατία, να δει σοβαρότερα το θέμα του.
Δεν θα πρέπει να εκπλήσσει συγκεκριμένα το γεγονός ότι ο κ. Καρίκης, επέλεξε με την πρώτη δημόσια δήλωσή του, να επιτεθεί στην πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Νατάσα Βενετοκλή και συνολικά στην τοπική οργάνωση του κόμματος, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τα όσα έλαβαν χώρα στις δημοτικές εκλογές, ως «άλλοθι» για την μετεγγραφή του. Δεν θα μπορούσε εξάλλου ποτέ να διαμαρτυρηθεί για τον παραγκωνισμό του από το βουλευτικό ψηφοδέλτιο του κόμματος και την επιλογή του Στέφανου Δράκου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου