Τοπικές Ειδήσεις

Ανομιμοποίητος!!! Κατά το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου

Γράφει ο
Ιωάννης, Σ. Κουμπιάδης,
δικηγόρος Ρόδου

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας σε απάντησή του στην υπ’ αριθ. 4834/10-03-2020 Ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Β.-Ν. Α. Υψηλάντης, με θέμα: «Τα προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου και οι ανάγκες για νέο κτίριο», μεταξύ άλλων αναφέρει επί λέξει:
«…Τέλος για το τρίτο ερώτημα περί μετεγκατάστασης υπηρεσιών του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου στο Παλιό Νοσοκομείο Ρόδου ουδέποτε, μέχρι σήμερα, έχει περιέλθει αίτημα στις αρμόδιες Διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών και Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, προερχόμενο από τις στεγαζόμενες -στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου- δικαστικές υπηρεσίες που να αφορά μεταστέγασή τους είτε στον αναφερόμενο -στην ως άνω Ερώτηση- χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου είτε σε οιοδήποτε άλλο χώρο».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ
Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα αιτήματα ετών, τον συνεχή αγώνα, αλλά και αγωνία όλων των προηγουμένων Προέδρων και των Δ.Σ του ΔΣ Ρόδου, προκειμένου να ανεγερθεί νέο δικαστικό μέγαρο ή τουλάχιστον να μεταφερθούν-επεκταθούν τα Δικαστήρια της Ρόδου στις κτιριακές εγκαταστάσεις αρχικά της Αστυνομίας-Πυροσβεστικής και στη συνέχεια του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου, με προηγηθείσες πολυπληθείς συναντήσεις στο Υπουργείο, στα Γραφεία του ΔΣΡ, επισκέψεις στα Δικαστήρια της Ρόδου, επιτόπιες επισκέψεις στους χώρους του Παλιού Νοσοκομείου Ρόδου παραγόντων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της εταιρείας του Υπουργείου αυτού «Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ», ανταλλαγή πλείστων σχετικών εγγράφων και τεχνικών μελετών, συνεδριάσεις και σχετικές αποφάσεις τοπικών φορέων, μέχρι και υπουργικές αποφάσεις και συμφωνητικά παραχώρησης μέρους των εν λόγω χώρων, πλείστων όσων δημοσιευμάτων του τοπικού τύπου με επικεφαλής και πρωτοστάτη τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, ο οποίος από 30ετίας και πλέον, βλέποντας την συνεχιζόμενη από ετών ανεπάρκεια και ακαταλληλότητα του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου, το οποίο κτίστηκε επί Ιταλικής κατοχής και αφέθηκε στη φθορά του χρόνου, πάντοτε ήταν σε συνεχή ενεργητικότητα, ώστε να εξευρεθεί και να επιτευχθεί ως εναλλακτική λύση τουλάχιστον η μεταφορά των δικαστικών υπηρεσιών σε περισσότερους άνετους χώρους, με καλύτερες συνθήκες εργασίας δικαστών, δικηγόρων και γραμματέων, χωρίς φυσικά να είναι και οι πλέον ιδανικοί για τη πόλη και την ιστορία της, αφού δικαιωματικά της αξίζει η ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου, και πολλοί επί σειράν ετών τοπικοί ταγοί διαχρονικά δεν είναι άμοιροι ευθυνών, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε και η κρατική παλινδρόμηση στο θέμα αυτό διαχρονικά.
Η Ρόδος ως ναυαρχίδα του τουρισμού, εκ των βασικών αιμοδοτών στο κρατικό «κουρβανά», εδικαιούτο εδώ και πολλά χρόνια ένα νέο δικαστικό Μέγαρο, όπως απέκτησαν πολλές άλλες πόλεις της χώρας μας.
Το ΔΣ του ΔΣ Ρόδου, έπρεπε ήδη χθες να είχε συνεδριάσει και να παραπονεθεί στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, ώστε να καλέσει όλους τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι του έδωσαν τη παραπληροφόρηση αυτή, διότι τι άλλο μπορεί να χαρακτηριστεί το ότι μετά 30 χρόνια συνεχούς αγώνα του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου σήμερα για πρώτη φορά στις 02-05-2020 ενεθυμήθη το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι δεν υφίσταται αίτημα προερχόμενο από τις στεγαζόμενες -στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου- δικαστικές υπηρεσίες που να αφορά την εν λόγω μεταστέγασή, δηλαδή έκρινε εμμέσως πλην σαφώς ΑΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΤΟ τον πρωτοστατούντα επί σειράν ετών Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου και έτσι θεωρεί ότι καλύφθηκε με την απάντησή του αυτή στη ερώτηση του τοπικού μας κυβερνητικού βουλευτή κ. Β.-Ν. Α. Υψηλάντη για το μέχρι σήμερα χρονίζον ανεπίλυτο αυτό θέμα!!!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου