Τοπικές Ειδήσεις

Αναβλήθηκε η εκδίκαση υποθέσεων που έχουν προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη

Αναβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων η εκδίκαση σημαντικών υποθέσεων.
Πιο συγκεκριμένα:
-Για την 8η Δεκεμβρίου 2022 αναβλήθηκε η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης με κατηγορούμενο εκπρόσωπο εταιρείας που μετείχε στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Εργασίες Αποκομιδής και Μεταφοράς Απορριμμάτων και Ογκωδών Αντικειμένων, Μηχανικής και Χειρωνακτικής Σάρωσης και Αποψιλώσεων Κοινοχρήστων Χώρων, περιόδου 2016-2018», με ενδεικτικό προϋπολογισμό 12.681.241,95 €.
Κατηγορείται, όπως έγραψε η «δημοκρατική», για χρήση πλαστού εγγράφου από υπαίτιο που σκόπευε να προσπορίσει σε άλλον περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτο, με συνολικό όφελος και αντίστοιχη συνολική ζημία που υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ στρεφόμενη σε βάρος Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) και της απόπειρας απάτης με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ στρεφόμενη σε βάρος Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.).
-Για την 8η Δεκεμβρίου 2022 αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης υπεξαιρέσεως “μαμούθ” που αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2006 στην κινητή μονάδα Κάσου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, με κατηγορούμενο έναν πρώην υπάλληλο και τρεις ημεδαπούς.
Για σήμερα έχει προσδιοριστεί εξάλλου ενώπιον του Εφετείου Δωδεκανήσου η εξέταση νέας αιτήσεως αντικατάστασης που υπέβαλε ο πραγματογνώμονας που έχει διοριστεί για την εξέταση του αστικού σκέλους της ίδιας υποθέσεως που ομοίως εκκρεμεί.
Η πραγματογνωμοσύνη, όπως είχε κριθεί από το ποινικό δικαστήριο σε προηγούμενη δικάσιμο, οπότε και αναβλήθηκε η εκδίκαση της υποθέσεως, αποτελεί στοιχείο το οποίο πρέπει να υφίσταται για την αξιολόγηση των κατηγορουμένων.
-Για την 9η Φεβρουαρίου 2023 αναβλήθηκε η δίκη για την λειτουργία της δημοφιλούς ιστοσελίδας «gamatotv.com», στην πολύκροτη υπόθεση «πειρατείας» ταινιών και τηλεοπτικών σειρών με κατηγορούμενο έναν Ροδίτη και δύο αδελφούς κατοίκους Κεφάλου Κω.
Ο Ροδίτης και ένας εκ των αδελφών κατηγορούνται ειδικότερα για αναπαραγωγή και διάθεση, στο κοινό μέσω διαδικτύου οπτικοακουστικών έργων χωρίς προηγούμενη άδεια των δημιουργών τους από επικίνδυνα άτομα για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και ο αδελφός του δεύτερου για άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη.
Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε την 13η Οκτωβρίου 2015 μετά από έγκληση της μη κερδοσκοπικής αστικής εταιρείας με την επωνυμία «Εταιρία Προστασίας Οπτικοακουστικών Εργων» (ΕΠΟΕ), κατά των ανωτέρω δύο, που φέρονται ως ιδιοκτήτες και διαχειριστές της ιστοσελίδας gamato.com.
-Αποσύρθηκε από το πινάκιο η δίκη με κατηγορούμενο για απιστία, με ζημία που υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ τον πρώην δήμαρχο Χάλκης κ. Μιχαήλ Πατρό, λόγω μη κλητεύσεώς του.
Στην υπόθεση έχουν απαλλαγεί 12 αιρετοί συγκατηγορούμενοί του με βούλευμα.
Η δίωξη εις βάρος τους ασκήθηκε μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που αφορά στις διαδικασίες μίσθωσης και τήρησης της μισθωτικής σύμβασης, που κατάρτισε η δημοτική αρχή με εταιρεία για τον δημοτικό ξενώνα και το συνεδριακό κέντρο στο νησί, τον Απρίλιο του 2011.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου