Τοπικές Ειδήσεις

Ροδίτης ερευνητής καταμήνυσε οπαδό του Αρτέμη Σώρρα

Ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγε με έγκληση γνωστός Ροδίτης ερευνητής για τα αδικήματα της εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμισης, της απειλής, της παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της προτροπής προς τρίτους για παράνομες δράσεις και τέλεσης αδικημάτων εναντίον του, σε βάρος ενός κατοίκου Αθηνών, οπαδού του Αρτέμη Σώρρα και κατά παντός τρίτου υπευθύνου.
Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει ο εγκαλών, το 2018 είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά του εγκαλούμενου, καταγγέλλοντας την δραστηριότητά του ως προέδρου αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και στελέχους της πολιτικής κίνησης «Ελλήνων Συνέλευσις» που σκοπό είχε και έχει την προώθηση των απατηλών υποσχέσεων του Αρτέμη Σώρρα για τη δήθεν οικονομική σωτηρία της χώρας.

Στο πλαίσιο της μεταξύ τους αντιδικίας σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο εγκαλών, ο εγκαλούμενος τον προσέγγισε με διάφορους τρόπους ως φίλος και τον έπεισε ότι αντιμετώπιζε οικονομικά, οικογενειακά και ψυχολογικά προβλήματα και ότι δεν εγνώριζε για την αχρηστία των παράνομων χρεογράφων που διακινούσε ο Αρτέμης Σώρρας κι ότι είχε πέσει και αυτός θύμα. Έτσι, τον Οκτώβριο του έτους 2019 ο εγκαλών κατέθεσε εκ νέου για τον εγκαλούμενο με αποτέλεσμα να απαλλαχθεί και να τεθεί η μηνυτήρια αναφορά στο αρχείο.
Έκτοτε όπως διατείνεται ο εγκαλών, ο εγκαλούμενος τον καλούσε συνεχώς προσπαθώντας με ιδιαίτερα περίεργο τρόπο να εκμαιεύσει τηλεφωνικές παραδοχές του για τη συκοφαντική δυσφήμιση εκ μέρους άλλων δημοσιογράφων και όταν ο εγκαλών είχε την πεποίθηση ότι ο εγκαλούμενος κατέγραφε τις συνομιλίες του διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του αντιλαμβανόμενος πλέον ότι είχε εξαπατηθεί.
Στη συνέχεια αφού ο εγκαλούμενος πέτυχε το στόχο του και παρήλθε η προθεσμία προσβολής της απαλλακτικής για εκείνον αρχειοθέτησης από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών τού απέστειλε εξώδικη δήλωση με την οποία του ζητούσε το ποσό των 500.000 ευρώ για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση. Έπειτα, όπως ισχυρίζεται ο εγκαλών ξεκίνησε αναρτήσεις στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook με διάφορους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό του, ενώ σε μία από αυτές ανέφερε ότι προέβη σε έρευνα των φορολογικών του στοιχείων. Επιπλέον, σε άλλη ανάρτηση όπως υποστηρίζει ο εγκαλών, δήλωνε ότι θα τον βλέπει συχνά μπροστά του, γεγονός το οποίο ο εγκαλών θεώρησε ως απειλή.
Μάλιστα όπως αναφέρει ο εγκαλών, οι δημοσιεύσεις του εγκαλούμενου απευθύνονται σε χιλιάδες μέλη του προφίλ του στο facebook αλλά και σε μη μέλη καθώς είναι δημόσιες και κοινοποιούνται σε σελίδες που αφορούν τον ίδιο και στη Ρόδο και στις οποίες έχουν πρόσβαση γνωστοί και μέλη της οικογένειάς του.

Έτσι με την έγκλησή του αιτείται την ποινική δίωξη του εγκαλουμένου και παντός τρίτου υπευθύνου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου