Ειδήσεις

Σάλος με αφίσα κατά του βιασμού που ρίχνει την ευθύνη στις γυναίκες!

Η πρωτοβουλία της αστυνομίας του Σάσεξ να δημοσιεύσει αφίσα κατά του βιασμού έχει προκαλέσει οργή. Εκεί παρουσιάζει δύο γυναίκες που βγάζουν selfie και γράφει ότι εκείνες έχουν ευθύνη που αφήνουν τις φίλες τους μόνες κατά τη διάρκεια βραδινών εξόδων, με αποτέλεσμα να δέχονται σεξουαλικές επιθέσεις. Τις προτρέπει, μάλιστα, να παραμένουν μαζί για να μην πέφτουν θύματα βιασμού!

Το κείμενο έχει ως εξής: «Ποια από τις φίλες σας είναι πιο ευάλωτη κατά τη διάρκεια μιας εξόδου; Αυτή που αφήνετε μόνη. Πολλές σεξουαλικές επιθέσεις θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Μείνετε μαζί και μην αφήνετε τη φίλη σας πίσω με έναν ξένο ή να φύγει μόνη της».

Ανεύθυνο μήνυμα

Γυναικείοι σύνδεσμοι που συμπαραστέκονται σε θύματα βιασμού, καταγγέλλουν το μήνυμα της καμπάνιας ως ανεύθυνο, επειδή υπονοεί ότι τα ίδια τα θύματα ευθύνονται για τις επιθέσεις που δέχονται.

Ωστόσο, η αστυνομία υποστηρίζει ότι η αφίσα ήταν μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας και ότι όλοι πρέπει να προειδοποιήσουν τα πιθανά θύματα να λάβουν μέτρα για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου να δεχτούν σεξουαλική επίθεση.

Οι αντιδράσεις για αυτή την αφίσα είναι πολλές και λένε ότι η αστυνομία θα πρέπει να στοχοποιεί τους πιθανούς βιαστές και όχι να ισχυρίζεται ότι οι γυναίκες φταίνε σε ορισμένες περιπτώσεις βιασμού.

Γυναίκες χαρακτηρίζουν την αφίσα εξοργιστική:

«Η αστυνομία πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα από καμπάνιες που δίνουν οδηγίες στις γυναίκες πώς να συμπεριφέρονται για να είναι ασφαλής».

«Πρέπει να μιλήσουμε σε αυτούς που είναι πιθανό να διαπράξουν βιασμό και το πώς θα τους αποτρέψουμε».

«Ανησυχούμε γιατί αυτή η καμπάνια υποδεικνύει άτομα εκτός του δράστη ως υπεύθυνα για τον βιασμό. Δεν κρίνουμε κανέναν αλλά ο βιασμός δεν είναι ποτέ λάθος του θύματος».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου