Διαδήλωση για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας από τη Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε τουρκική ακραία εθνικιστική οργάνωση. Η οργάνωση με το όνομα «Ίδρυμα για την Ηθική στην Τέχνη και την Επιστήμη» πραγματοποίησε τη διαμαρτυρία έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Δεν έλειψαν οι εμπρηστικές δηλώσεις, συνοδεία προκλητικών πανό, όπως για παράδειγμα αυτό που έγραφε «είμαστε έτοιμοι να σας ρίξουμε ξανά στη θάλασσα».

Ο αρχηγός της οργάνωσης, Μουσταφά Γκιουνές, ζήτησε τη σύλληψη και την παραπομπή σε δίκη των δραστών που έκαψαν την τουρκική σημαία στην Αθήνα.

«Θέλουμε να γίνει γνωστό σε όλον τον κόσμο ότι εμείς ως Τούρκοι νέοι θα δώσουμε την πιο σκληρή απάντηση, αν χρειαστεί, ενάντια σε ρατσιστικές και φασιστικές προσεγγίσεις που έχουν στόχο την Τουρκική Δημοκρατία. Εμείς θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αποδείξουμε ότι θα δώσουμε ακόμη και τη ζωή μας για να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τη σημαία μας που κράτησαν με το αίμα τους οι νεκροί ήρωές μας. Δηλώνουμε ότι θα σηκώσουμε τον κόσμο στο πόδι, αν χρειαστεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Οι διαδηλωτές οι οποίοι να σημειωθεί πως δεν ξεπέρασαν τους 50 άτομα σε αριθμό, άφησαν διπλωμένη μία ελληνική σημαία έξω από την πρεσβεία για να δείξουν πως οι ίδιοι δεν καίνε σημαίες ξένων χωρών.

thetoc.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ