Σχέδιο Δράσης κατά της διαφθοράς με 47 στόχος και 143 δράσεις προωθεί η κυβέρνηση σύμφωνα με τον αρμόδιο για τα θέματα διαφθοράς αναπληρωτή υπουργό.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο έγιναν μεγάλες αποκαλύψεις, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σημειώνοντας ότι «η δικαιοσύνη πλέον αναπνέει».

Τα αποτελέσματα είναι ορατά αλλά ποιο σημαντικά είναι αυτά που θα ακολουθήσουν δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα διαφθοράς. Όπως είπε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά της διαφθοράς προβλέπει 47 στόχους και 143 δράσεις στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης για το 2015 -2018.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

* Αναβάθμιση ρόλου και δυνατοτήτων των ελεγκτικών μηχανισμών και την συγχώνευση των περισσότερων από αυτούς.

* Θα ενισχυθεί ο ρόλος των οικονομικών εισαγγελέων με περισσότερες εξουσίες και εργαλεία.

* Καλύτερος συντονισμός στην ανταλλαγή πληροφοριών

* Υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών ελέγχου και αξιοποίηση πληροφορικής

* Χάραξη στρατηγικής κατά της διαφθοράς στο Δημόσιο

* Αναμόρφωση συστήματος προμηθειών

* Νέο πλαίσιο για πάταξη λαθρεμπορίας (καύσιμα, τσιγάρα κ.τλ.)

* Δημιουργία υποδομή για υποδοχή καταγγελιών για θέματα διαφθοράς.

* Δημιουργείται νέο νομικό πλαίσιο για το πολιτικό χρήμα και το πόθεν έσχες των πολιτικών.

Ο κος Παπαγγελόπουλος τόνισε πως θα υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης για να διευκολυνθεί το έργο της δικαιοσύνης.

Θα είμαι αρωγός στις προσπάθειες των εισαγγελέων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι έντιμη και δουλεύει σκληρά, είπε. «Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα στο χώρο της δικαιοσύνης», τόνισε και συμπλήρωσε πως γνωρίζει να τερτίπια που χρησιμοποιούν κάποιοι». Αλλωστε όπως είπε χαρακτηριστικά «υπήρξα για τριάντα χρόνια εισαγγελέας»…

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ