Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ,την οποία διοργάνωσε ο κ. Μανώλης Παπάζογλου.
Ωστόσο η συμμετοχή των πολιτών δεν είναι μεγάλη, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μέτρο επιβαρύνει τους πάντες.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Φ. Χατζηδιάκος εξέφρασε την δυσφορία του για τη μη συμμετοχή των πολιτών στη συγκέντρωση.
«Σε τέτοιες περιπτώσεις δηλαδή όταν εφαρμόζονται δυσβάσταχτα μέτρα θα πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι και να δίνουμε τον αγώνα.» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδιάκος.
» Εμείς οι πολίτες της Ρόδου, σήμερα στην Πλατεία Δημαρχείου εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και την καθολική αντίθεσή μας απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, απόφαση η οποία υπονομεύει την ανάπτυξη του νησιού μας και υποβιβάζει το βιωτικό μας επίπεδο.Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν αποτελούν ούτε προνόμιο ούτε ευεργέτημα αλλά δικαίωμα.Αποτελούν τη μοναδική σε ισχύ νησιωτική πολιτική. Η απόφαση της κυβέρνησης αποτελεί μια αρνητική καινοτομία καθώς μέχρι σήμερα κανένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν έχει απεμπολήσει το δικαίωμα ευνοϊκών ρυθμίσεων στον τομέα του ΦΠΑ. Για το σκοπό αυτό δεσμευόμαστε να παλέψουμε σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους τοπικούς φορείς το επόμενο διάστημα κλιμακώνοντας τις προσπάθειες και τους αγώνες μας.» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ψήφισμα που εκδόθηκε και το υπογράφουν οι πολίτες που συμμετείχαν στην συγκέντρωση.

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ