Ειδήσεις

Χ.Κόκκινος στην Π.Ε.Δ: Διεκδικούμε και δημιουργούμε ένα καλύτερο μέλλον για τους νησιώτες μας.

Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου παρέστη και μίλησε στη Γενική Συνέλευση της που πραγματοποιήθηκε σήμερα 7-10-2014 σε ξενοδοχείο των Αθηνών.

Απευθυνόμενος στην ομιλία του ο κ. Χ. Κόκκινος στους Δωδεκανήσιους και Κυκλαδίτες αυτοδιοικητικούς Α΄ βαθμού ευχήθηκε επιτυχία στο έργο τους, αναφέρθηκε στη 10χρονη δημιουργική συνεργασία τους και επισήμανε τα εξής:

Είναι ανάγκη η αυτοδιοίκηση που αποτελεί πυλώνα της Δημοκρατίας και της ανάπτυξης της χώρας, να παίξει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο. Προσαρμοσμένοι στα νέα κοινωνικά δεδομένα τα αυτοδιοικητικά στελέχη καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των νησιωτών μας και να καλύψουμε το έλλειμμα της κοινωνικής μέριμνας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Έχει περάσει η εποχή των πολιτικών «Μαυρογιαλούρου», του λαϊκισμού, των εύηχων δηλώσεων που δεν συνοδεύονται από αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι το ζητούμενο και το απαιτούμενο. Γι’ αυτό με συνέπεια και συνέχεια καλούμαστε:

Α) Να αλλάξει προς τη θετική κατεύθυνση το θεσμικό πλαίσιο που αφορά την αυτοδιοίκηση και να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες της.

Β) Να ενισχυθούν τα οικονομικά της.

Γ) Να αξιοποιήσει τους διαθέσιμους πόρους του ΕΣΠΑ (2007-2015) και του νέου ΕΣΠΑ ( 2014-2020).

Δ) Με συνεννόηση και οργάνωση να προχωρήσουμε με όρους μέλλοντος διότι στην τοπική αυτοδιοίκηση εναποτίθενται οι ελπίδες του λαού μας για το αναγκαίο αναπτυξιακό και ποιοτικό άλμα.

Με ενότητα και διαρκή προσπάθεια διεκδικούμε και δημιουργούμε ένα καλύτερο μέλλον για τους νησιώτες μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου