Ειδήσεις

Διάλεξη του Αναπληρωτή Καθηγητή Σπ. Συρόπουλου επάνω στο Ιταλικό εκπαιδευτικό πλοίο «Palinuro»

Στο εκπαιδευτικό πλοίο «Palinuro» του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών και Αντιπρύτανης Διεθνών Συνεργασιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σπύρος Συρόπουλος.
Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη και καλά οργανωμένη από τον Επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας στη Ρόδο κ. Νικόλαο Φαρμακίδη, καθώς ο καθηγητής έδωσε μία διάλεξη στους εκπαιδευόμενους του πλοίου σχετικά με την ιστορία της Ρόδου και το Χάλκινο άγαλμα του Θεού Ήλιου, του γνωστού Κολοσσού της Ρόδου, με παράλληλη παρουσίαση υλικού με powerpoint αλλά και ζωντανή μετάφραση στα ιταλικά από τον Υποψήφιο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Τάσο Χαμουζά.
Ο αέρας που φυσούσε και το έντονο κούνημα του καραβιού δεν εμπόδισαν ούτε τους εκπαιδευόμενους ούτε τους επισκέπτες, μεταξύ των οποίων και ο Αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Σάββας Διακοσταματίου, να καθίσουν και να απολαύσουν την πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη μέσα σ’ ένα πλοίο όπου συναντήθηκαν οι θρύλοι και μύθοι των αρχαίων θεών της Ιταλίας και της Ελλάδας. Η Αφροδίτη και ο Ποσειδώνας του Palinuroμε τον Δία και τον θεό Ήλιο της Ρόδου.
Ο φιλόξενος καπετάνιος του “Palinuro”GiuzeppeValentiniεντυπωσιασμένος ανέφερε ότι πρώτη φορά επισκέπτεται καθηγητής το πλοίο και δίνει διάλεξη επάνω σ’ αυτό και ευχαριστώντας τον κ. Συρόπουλο αλλά και τον συνεργάτη/μεταφραστή κ. Χαμουζά τους δώρισε από ένα Λεύκωμα για το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό.
Η εκδήλωση τελείωσε μέσα σ’ ένα ειδυλλιακό απόγευμα, όπου πάνω από το κατάστρωμα του πλοίου μέσα από τα κατάρτια και τα σχοινιά αχνοφαίνονταν τα τείχη της Παλιάς Πόλης καθώς πίσω τους μας αποχαιρετούσαν οι τελευταίες ακτίνες του ήλιου σα να επιβεβαίωναν την ιστορία που μόλις πριν από λίγο είχε ειπωθεί γι’ αυτόν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου