Ρεπορτάζ

Απορρίφθηκε η πρώτη προσφυγή της «Ηχος και Φως» κατά του Δήμου Ρόδου

Με την υπ’ αρίθμ. Ν12/24-06-2021 απόφαση του 2ου Τμήματος Τριμελούς (σε Συμβούλιο) Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της εταιρείας “Ηχος και Φως ΑΕ” κατά της υπ. αρ. 520/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που επαναθεωρεί τις ρυθμίσεις 17 οφειλετών (μεταξύ των οποίων και δικής της) ως γενόμενες αναρμοδίως από τον δημοτικό ταμία.
Με την απόφαση έγινε δεκτή ένσταση του Δήμου Ρόδου ότι απαραδέκτως ασκήθηκε προσφυγή-αίτηση αναστολής, καθώς η σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής είναι διαπιστωτικού χαρακτήρα επί της νομιμότητας και ως εκ τούτου δεν προσβάλλεται δικαστικά.
Οπως εξέθεσε η εταιρεία, την 7η Σεπτεμβρίου 2020, μετά από συμπτωματική έρευνα που διενήργησε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών με την επωνυμία «Διαύγεια», διαπίστωσε την ύπαρξη τής με αριθμό 520 από 29.07.2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου με την οποία φαίνεται να ακυρώνεται -μεταξύ δεκαεπτά εν συνόλω ρυθμισμένων οφειλών- η ρύθμιση στην οποία υπήχθησαν οφειλές της έναντι του Δήμου και εξυπηρετούντο ομαλώς έως τώρα.
Με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής διαπιστώθηκε η ακυρότητα των ρυθμίσεων βεβαιωμένων οφειλών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4611/2019 από τις 04.06.2019 έως και τις 05.12.2109 που αφορούν σε 17 οφειλέτες -μεταξύ αυτών και της ίδιας- με μόνο λόγο ότι τα ποσά οφειλής που ρυθμίστηκαν υπερέβαιναν την δικαιοδοσία ρύθμισης του ταμία, δοθέντος ότι κατά τις διατάξεις του άρθρου 170 παρ. 2 του ν. 3463/2006 οφειλές τέτοιου ύψους ρυθμίζονται σε δόσεις μόνον από την Οικονομική Επιτροπή.
Συνεπώς, οι πράξεις ρύθμισης του ταμία, ως εκδοθείσες από αναρμόδιο όργανο καθίστανται, όπως επισημαίνεται στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, άκυρες.
Περαιτέρω, εξουσιοδοτήθηκαν συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως μεριμνήσουν για τη συνδρομή των προϋποθέσεων έκδοσης των διοικητικών πράξεων των ανωτέρω ρυθμίσεων και την κατά νόμο προώθηση αρμοδίως των διαπιστώσεών τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου