Τοπικές Ειδήσεις

Κοσμάς Σφυρίου: “Τώρα, οι ευρωπαϊκοί λαοί εκφράζουν εμπιστοσύνη στην κεντροαριστερά

ΚΛΕΙΔΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

————————————————————————————————————————

Σήμερα, μεταξύ των 28 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυβερνήσεις της κεντροαριστεράς υπάρχουν μόνο σε 8 (στις οποίες, φυσικά, δεν ανήκει η ελληνική).

Τον περασμένο μήνα, τον Απρίλη, σε δύο χώρες, στην Φινλανδία και στην Ισπανία κέρδισαν τις εκλογές σοσιαλδημοκρατικά κόμματα μέλη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (του P.E.S). Και αναμένεται να νικήσουν τα σοσιαλιστικά κόμματα, τόσο στην Δανία, όσο και στην Πορτογαλία.

Καθοριστικό ρόλο (πραγματικό «κλειδί») στις νίκες αυτές της κεντροαριστεράς έπαιξε η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές.Στην Ισπανία ειδικά η συμμετοχή κατέγραψε ρεκόρ, φθάνοντας στο 75,8 % !

Η δημοσκοπούμενη άνοδος της Λεπέν στην Γαλλία και άλλων ακροδεξιών & δεξιών δυνάμεων στις χώρες της Ε.Ε, εν όψει των ευρωεκλογών, «εξυπηρετείται» από μια – πιθανή – μεγάλη αποχή των προοδευτικών πολιτών.

Αν συμβεί αυτό, θα αναδειχθεί πρόεδρος της Commission ο σκληρός δεξιός, ο βαυαρός Βέμπερ και θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική λιτότητας της Ε.Ε και στα επόμενα 5 χρόνια.

Στόχος των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων της κεντροαριστεράς (όπως είναι τα κόμματα που κέρδισαν τις εκλογές στην Φινλανδία και στην Ισπανία, όπως είναι και το Κίνημα Αλλαγής στην Ελλάδα) είναι η αλλαγή πολιτικής της Ε.Ε και η εκλογή ως προέδρου της Commission του σοσιαλδημοκράτη Τίμερμανς.

Τον οποίο όμως δεν υποστηρίζει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ο κ. Τσίπρας δεν αποκαλύπτει στον ελληνικό λαό ποιον υποψήφιο θα υποστηρίξουν οι ευρωβουλευτές του. Τον κ.Κουε ; Την κα Τόμιτς ; Και οι δύο, ως εκπρόσωποι περιθωριακών αριστερών πολιτικών κινήσεων, έχουν ελάχιστη αποδοχή από τους ευρωπαϊκούς λαούς. Προτιμά να αποκρύπτει την επιλογή του, για να «ψαρεύει στα θολά νερά». Με το να μην στηρίζει τον κ.Τίμερμανς ο κατ’ εφημισμόν αριστερός κ. Τσίπρας ευνοεί την εκλογή του κ. Βέμπερ.

Κατά τις εκλογές στην Ισπανία, προ δέκα ημερών, σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι των PODEMOS πήγαν στους σοσιαλιστές. Αν αυτή η τάση συνεχιστεί και στις ευρωεκλογές τότε οι ισπανοί προοδευτικοί πολίτες, με τη μεγάλη συμμετοχή τους και με την ψήφο τους θα συμβάλουν, σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, στην επιθυμητή αλλαγή στην Ε.Ε.

Ευχής έργο θα ήταν, και οι έλληνες προοδευτικοί πολίτες να πάνε μαζικά στις κάλπες και με την ψήφο τους να συμβάλουν στην εκλογή ενός ικανού σοσιαλδημοκράτη (αντί σκληρού δεξιού)στην προεδρία της Commission, ψηφίζοντας το Κ Ι Ν Η ΜΑ ΑΛΛΑΓΗ Σ, αντί του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και αντί της Ν.Δ.

Επειδή :

  • και στην Ιταλία το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα» καταγράφεται στις δήμο σκοπήσεις πως ξεπερνά το κυβερνόν «Κόμμα των 5 Αστέρων»,
  • και στην Δανία οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη των σοσιαλιστών στις εκλογές που θα γίνουν στα μέσα Ιουνίου,
  • και στην Πορτογαλία, εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Οκτωβρίου, εκτιμάται πως το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα κερδίσει αυτοδυναμία,

φαίνεται πως τώρα οι ευρωπαϊκοί λαοί εμπιστεύονται πολύ την κεντροαριστερά, για να αλλάξουν οι πολιτικές της Ε. Ε : για ανατροπή της λιτότητας, για δίκαιη ανάπτυξη

και για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, όπως αυτό περιγράφεται στην Διακήρυξη της Μαδρίτης των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων (του P.E.S) στην εκπόνηση της οποίας συμμετείχε ενεργά το Κ Ι Ν Η Μ Α Α Λ Λ Α Γ Η Σ.

Για τις προγραμματικές θέσεις του P.E.S και του Κινήματος μίλησαν ήδη στην Ρόδο, με πολλά και πειστικά επιχειρήματα, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιώργος Καμίνης, Νίκος Ανδρουλάκης και θα μιλήσουν και άλλοι υποψήφιοι, όπως ο Νίκος Παπανδρέου την Παρασκευή στις 10 Μαϊου, στις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Πλάζα και ο Γιώργος Νικητιάδης λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές.

Κ Ο Σ Μ Α Σ Σ Φ Υ Ρ Ι Ο Υ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου