ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε επίπεδα προ κρίσης οι online ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα τον Μάιο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ξενοδοχείο

Ολική επα­να­φορά των online ξενο­δο­χεια­κών τιμών της χώρας στα προ κρίσης επίπεδα κατα­γρά­φε­ται για τον μήνα Μάιο, σύμφωνα με στοι­χεία της Trivago.

Ειδι­κό­τερα, η μέση online ξενο­δο­χειακή τιμή ανά δια­νυ­κτέ­ρευση σε δίκλινο δωμάτιο στην Ελλάδα για τον τρέ­χο­ντα μήνα αυξή­θηκε κατά 19,1% σε σχέση με τον Μάιο του 2014, φθά­νο­ντας τα 106 ευρώ. Παρά τη σημα­ντική αύξηση, η Ελλάδα παρα­μέ­νει μεταξύ των ευρω­παϊ­κών χωρών με τις φθη­νό­τε­ρες online ξενο­δο­χεια­κές τιμές. Επι­πλέον, οι τιμές στη χώρα μας υπο­λεί­πο­νται των ξενο­δο­χεια­κών τιμών σε αντα­γω­νι­στι­κούς προ­ο­ρι­σμούς όπως η Ισπανία και η Τουρκία, στις οποίες έφθασαν σε 112 και 122 ευρώ, αντί­στοιχα. Να σημειω­θεί ότι οι online ξενο­δο­χεια­κές τιμές δια­μορ­φώ­νο­νται με δια­φο­ρε­τι­κούς όρους και μεγα­λύ­τερη ευε­λι­ξία σε σχέση με τις τιμές που είναι συν­δε­δε­μέ­νες με τα συμ­βό­λαια που έχουν υπο­γρά­ψει από πέρυσι ξενο­δό­χοι και ξένοι tour operators και μετα­βάλ­λο­νται κυρίως στην περίοδο των πρόωρων προ­σφο­ρών και των κρα­τή­σεων τελευ­ταίας στιγμής.

Στη σχετική λίστα της Trivago με 24 ευρω­παϊ­κές χώρες, η Ελλάδα κατα­τάσ­σε­ται στην πέμπτη θέση μεταξύ των προ­ο­ρι­σμών με τις φθη­νό­τε­ρες ξενο­δο­χεια­κές τιμές. Οι τέσ­σε­ρις χώρες με τις φθη­νό­τε­ρες τιμές γι’ αυτό τον μήνα είναι η Βουλ­γα­ρία (58 ευρώ), η Ρου­μα­νία (66 ευρώ), η Πολωνία (79 ευρώ) και η Κύπρος (99 ευρώ). Στην πεντάδα των χωρών με τις ακρι­βό­τε­ρες τιμές περι­λαμ­βά­νο­νται η Ελβετία (228 ευρώ), η Βρε­τα­νία (173 ευρώ), η Δανία (159 ευρώ), η Νορ­βη­γία (158 ευρώ) και η Ιταλία (156 ευρώ). Σύμφωνα με τη διεθνή μηχανή ανα­ζή­τη­σης και σύγκρι­σης ξενο­δο­χεια­κών τιμών, η μέση ξενο­δο­χειακή τιμή στην Ευρώπη γι’ αυτό τον μήνα αυξή­θηκε κατά 14,9% φθά­νο­ντας τα 154 ευρώ έναντι 134 ευρώ τον Μάιο του 2014.

Εξάλλου, αύξηση κατά 25,5% παρου­σιά­ζει η μέση online ξενο­δο­χειακή τιμή ανά δια­νυ­κτέ­ρευση σε δίκλινο δωμάτιο για τον Μάιο και στην Αθήνα, φθά­νο­ντας τα 133 ευρώ έναντι 106 ευρώ τον ίδιο μήνα πέρυσι. Στη σχετική λίστα με τις ξενο­δο­χεια­κές τιμές σε 50 ευρω­παϊ­κές πόλεις, η Αθήνα βρί­σκε­ται σχεδόν στη μέση, στην 24η θέση. Με την αύξηση αυτή οι οnline ξενο­δο­χεια­κές τιμές στην ελλη­νική πρω­τεύ­ουσα κινού­νται, πλέον, περίπου στην ίδια ζώνη με τις τιμές όπως δια­μορ­φώ­νο­νται στη Μαδρίτη (130 ευρώ) και στην Κων­στα­ντι­νού­πολη (130 ευρώ), αλλά υπο­λεί­πο­νται των τιμών στη Βαρ­κε­λώνη (176 ευρώ) και στη Λισ­σα­βώνα (148 ευρώ).

Στην πεντάδα των πόλεων με τις φθη­νό­τε­ρες ξενο­δο­χεια­κές τιμές περι­λαμ­βά­νο­νται η Σόφια (64 ευρώ), το Βου­κου­ρέ­στι (75 ευρώ), το Βελι­γράδι (84 ευρώ), η Βαρ­σο­βία (85 ευρώ) και η Βαλέν­θια (88 ευρώ). Στον αντί­ποδα, οι πιο ακριβές ξενο­δο­χεια­κές τιμές συνα­ντώ­νται γι’ αυτό τον μήνα στο Μόντε Κάρλο (451 ευρώ), στη Βενετία (335 ευρώ), στη Γενεύη (313 ευρώ), στο Λονδίνο (252 ευρώ) και στο Μιλάνο (232 ευρώ).

Καθη­με­ρινή

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.