Ρεπορτάζ

O κ. Μανώλης Καζαμίας αναλαμβάνει την διοίκηση της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου

Ποικίλα σχόλια στους κόλπους της αστυνομίας και σε νομικούς κύκλους του νησιού

Με μια «ακροβασία» χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της ιεραρχίας της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, άλλαξε άρδην η πυραμίδα της διοίκησης της ΕΛ.ΑΣ. σε τοπικό επίπεδο το απόγευμα της Τετάρτης με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Σκούμα.
Οι 4 αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή, που επρόκειτο να τοποθετηθούν, έγιναν 5 με την προσθήκη συναδέλφου τους, αρχαιότερου στον βαθμό, από το Λασίθι.
Εντύπωση και ποικίλα σχόλια στους κόλπους της αστυνομίας και σε νομικούς κύκλους του νησιού προκάλεσε το γεγονός ότι η αλλαγή της διοίκησης προαναγγέλθηκε δύο μέρες πριν την δημοσίευση της αποφάσεως και μάλιστα με άκομψο τρόπο, που συνοδεύτηκε χθες, από διθυραμβικά σχόλια από τους ίδιους κύκλους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνειρμικά διάφορες υποθέσεις, εύλογες, διόλου κολακευτικές για την ΕΛ.ΑΣ. συνολικά.
Εν πάση περιπτώσει, ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου κ. Μανώλης Καζαμίας αναλαμβάνει τη διοίκηση της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου ενώ ο νυν διοικητής κ. Μιχάλης Καληωράκης παραμένει ως Α’ αστυνομικός υποδιευθυντής.

Ο κ. Καζαμίας έχει υπηρετήσει στο παρελθόν ως διοικητής του ΑΤ Καρπάθου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και είναι πρόσωπο γνώριμο στο νησί. Η σύζυγος του είναι εξάλλου δημοτική υπάλληλος στον Δήμο Καρπάθου.
Ο Α’ υποδιευθυντής της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Τσακιράκης παραμένει στην Διεύθυνση ως Β’ υποδιευθυντής.
Ο νεοπροαχθείς στον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή κ.κ. Τάσος Ζήφος παραμένει στην διοίκηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου κ. Γιώργος Στέργου μετατίθεται στην Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου στην Κω, ως Α’ υποδιευθυντής.
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η μετάθεση του κ. Στέργου αποτελεί πλήγμα για την τοπική ΕΛ.ΑΣ. τόσο λόγω του ακέραιου χαρακτήρα του όσο και της αποτελεσματικότητάς του πέραν του γεγονότος ότι διασαλεύεται και η οικογενειακή του ηρεμία, όντας παντρεμένος με εκπαιδευτικό, που υπηρετεί στη Ρόδο.
Σε ό,τι αφορά στην ανάθεση καθηκόντων Α’ υποδιευθυντή στον νυν διευθυντή κ. Μιχάλη Καληωράκη, το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι είναι «πολύ σκληρός για να πεθάνει» και ότι οι προσπάθειες μετάθεσής του δεν βρήκαν ευήκοα ώτα στην ιεραρχία.
Το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει να αναμένονται εκπλήξεις σε πολλά επίπεδα εφ’ εξής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου