Ειδήσεις

Θετός γιος διεκδικεί αμύθητη περιουσία από εκλιπόντα ζάμπλουτο Ροδίτη

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα, εκτός απροόπτου, η αίτηση του θετού γιου εκλιπόντος ζάμπλουτου Ροδίτη Μουσουλμάνου, για την συντηρητική κατάσχεση κινητών και ακινήτων, χρηματικών ποσών και χρηματικών απαιτήσεων από τη χήρα του και κάθε άλλου, που έλκει στο όνομά του και για λογαριασμό του κληρονομικά δικαιώματα στην κληρονομική περιουσία του αλλά και κάθε τρίτου στα χέρια του οποίου βρίσκονται για οποιοδήποτε λόγο τμήματα/εξ αδιαιρέτου μερίδια της κληρονομικής περιουσίας του, μέχρι του ποσού των 14.673.514,31 €!!
To Moνομελές Πρωτοδικείο Ρόδου έχει απορρίψει την αίτησή του για την έκδοση προσωρινής διαταγής για τη μη μεταβολή της κληρονομητέας περιουσίας του πατέρα του.
Ο θετός γιος του εκλιπόντος, όπως έγραψε η «δημοκρατική», είχε επιχειρήσει από το έτος 1998 τη λύση της υιοθεσίας. Ο γιος κατόρθωσε να εκδώσει απόφαση που ακύρωσε προηγούμενη, που έκανε δεκτό το αίτημα του θετού πατέρα του και υποστηρίζει ότι έχει δικαιώματα στην αμύθητη περιουσία της αποβιώσασας μητέρας του.
Η περιουσία αυτή σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κληρονομήθηκε παρατύπως από τον θετό πατέρα του και την διεκδικεί από την χήρα του και οποιονδήποτε άλλο τον κληρονόμησε.
Σημειώνεται ότι ο υιοθετημένος γιός είχε εμπλακεί σε μια απίστευτη δικαστική περιπέτεια με τον εκλιπόντα πατέρα του.
Στην πορεία υπήρξε συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς με τον θετό πατέρα του και όπως υποστηρίζει ο θετός γιός, θα έδιδε δυνάμει του συμβιβασμού, πληρεξούσια στον ίδιο ή σε άτομο της επιλογής του προκειμένου αυτός να προβεί στην παραίτηση στο όνομα και για λογαριασμό του από κάθε ένδικο μέσο που μέχρι τότε είχε ασκήσει στην Ελλάδα.
Θα έκανε δε χρήση του δικαιώματος της παραίτησης, όπως είχε δεσμευθεί τότε προφορικά σ’ εκείνο ο θετός πατέρας του, μόνο αφότου τακτοποιούσε οριστικά, αναφορικά με τα μεταξύ τους εκκρεμούντα κληρονομικά ζητήματα, και υπό την αίρεση ότι θα ενέκρινε την προαναφερθείσα τακτοποίηση – διακανονισμό.
Είχαν συμφωνήσει, όπως ισχυρίζεται, να λάβει το 75% της κληρονομικής περιουσίας της μητέρας του στη Ρόδο και στην Ελλάδα γενικότερα και το 100% της κληρονομικής περιουσίας στην Τουρκία, ενώ ο πατέρας του το 25%.
Προχώρησε τότε στην άμεση παραίτηση από όλα τα ένδικα μέσα που είχε έως τότε ασκήσει πριν προβεί στην τακτοποίηση των μεταξύ τους κληρονομικών εκκρεμοτήτων.
Υποστηρίζει ότι πέρα των 10.000 ευρώ που του είχε δώσει για να τον δελεάσει κανένα άλλο όρο δεν τήρησε από τη συμφωνία τους.
Στις 7 Νοεμβρίου 2013 συζητήθηκε μετά από πολυετή καθυστέρηση και αναμονή, ενώπιον του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών η κατηγορία σε βάρος του, ύστερα από μήνυση του θετού πατέρα του για κακουργηματική πλαστογραφία, αναφορικά σε ιδιόγραφη διαθήκη.
Επί της υπόθεσης αυτής εξεδόθη απόφαση δυνάμει της οποίας το Δικαστήριο είχε αμφιβολίες ως προς την πλαστότητα της επίδικης διαθήκης και τον απάλλαξε.
Η πλευρά της χήρας εκπροσωπείται από το δικηγόρο κ. Γιώργο Κυπραίο, ενώ ως δικηγόρος του γιου παρίσταται η δικηγόρος κ. Ελπίδα Κύρμπαση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου