Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Βαριές «καμπάνες» σε τέσσερις ποδοσφαιριστές

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής που αφορούν στις ποινές των ποδοσφαιριστών, στις διαπιστωτικές πράξεις, στις κλήσεις σε απολογία και στις αποφάσεις επί των απολογιών.
Η Π.Ε. τιμώρησε με τέσσερις αγωνιστικές ποινής τους ποδοσφαιριστές Δανά του Κλεάνθη, Χριστοφή του Α.Σ. Τήλος και Καραγιάννη του Ατρόμητου Διμυλιάς, ενώ με πέντε αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Μόσχου του Α.Σ. Τήλος.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Α.Ε. Κως- Α.Ε. Λέρου στις 26/11 (11η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Κω, Ε. Χατζηφούντα ποινή δυο αγωνιστικών για απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ. 1β’ του Π.Κ.).
Α.Ε.Ρ.Α – Κλεάνθης στις 30/11 (12η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Κλεάνθη, Λ. Τζοβαλίν ποινή μιας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (υποσχόμενη επίθεση), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Κλεάνθη, Γ. Δανά ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ’ περ. Ι και άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Α.Ε. Λέρου- Ποσειδώνας Καρπάθου στις 30/11 (12η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Ποσειδώνα Καρπάθου, Χρ. Καουκάκη ποινή μιας αγωνιστικής για αντιαθλητική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Διαγόρας Βατίου- Διγενής στις 30/11 (12η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Διαγόρα Βατίου, Ν. Μοσχή ποινή δυο αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ. 1β’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Διαγόρα Βατίου, Γ. Χουτεσιώτη ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Α.Ο. Πυλίου- Φοίβος στις 29/11 (12η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Φοίβου, Π. Αθανασίου ποινή μιας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (υποσχόμενη επίθεση ), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Ταξιάρχης Καλάθου- Α.Ε. Αδελφοσύνης στις 01/12 (7η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Ταξιάρχη Καλάθου, Χρ. Καλανδράνη ποινή μιας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (υποσχόμενη επίθεση), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Ταξιάρχη Καλάθου, Γ. Χαλκιά ποινή μιας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στον διαιτητή (διαμαρτυρία), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Α.Ε. Κύπρος- Αστέρας Μασάρων στις 01/12 (7η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Μασάρων, Θ. Αναστασόγλου ποινή μιας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (παρεμπόδιση επανέναρξης του αγώνα), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Ευκλής- Απόλλωνας Απολλώνων στις 01/12 (7η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Απολλώνων, Θ. Μπαϊράμη ποινή μιας αγωνιστικής για βίαιο μαρκάρισμα σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙV του Π.Κ.).
Αναγέννηση Έμπωνα- Α.Σ. Τήλος στις 02/12 (7η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Α.Σ. Τήλος, Μερκ. Μόσχου ποινή πέντε αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ για ανάρμοστη διαγωγή στον διαιτητή (διαμαρτυρία), υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι άρθρο 10’ παρ. 1δ’ και άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Α.Σ. Τήλος, Ν. Χριστοφή ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον Β’ βοηθό διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ’ περ. Ι και άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Α.Ο. Σύμης- Ατρόμητος Διμυλιάς στις 01/12 (7η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου Διμυλιάς, Δημ. Καραγιάννη ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον Α’ βοηθό διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ’ περ. Ι και άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Ο.Φ. Ιστρίου- Α.Σ. Χάλκης στις 01/12 (6η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Ο.Φ. Ιστρίου, Στ. Σαπαλίδη ποινή μίας αγωνιστικής για αντιαθλητική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Κλεάνθης- Ευκλής στις 01/12 (8η αγωνιστική, Κ-16)
Στον ποδοσφαιριστή του Ευκλή, Κ. Μπούτσκα ποινή μιας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (ανάρμοστη διαγωγή στον διαιτητή), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι τις 07/01/2020 (άρθρο 23’ παρ. 2α’ του Π.Κ.).
Διαπιστωτικές πράξεις (αποβολές παραγόντων- προπονητών)
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 95 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Διαγόρας Βατίου- Διγενής που διεξήχθη στο γήπεδο Βατίου στις 30/11/2019, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του εκπροσώπου του σωματείου του Διαγόρα Βατίου και δη του δηλωθέντος ως εκπροσώπου αυτού, κ. Ι. Καραγιάννη, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 30 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Ο.Φ. Ιστρίου- Α.Σ. Χάλκης που διεξήχθη στο γήπεδο Ε.Α.Κ. στις 01/12/2019, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του εκπροσώπου του σωματείου του Ο.Φ. Ιστρίου και δη του δηλωθέντος ως εκπροσώπου αυτού, κ. Ι. Πόλου, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 85 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Α.Ε. Κως-Α.Ε. Λέρου που διεξήχθη στο Ν.Σ. «Ανταγόρας» στις 26/11/2019, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του προπονητού του σωματείου της Α.Ε. Κω και δη του δηλωθέντος ως προπονητού αυτού, κ. Λ. Κούτσικα, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Αποφάσεις απολογιών
Σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Απόλλωνα Καλυθιών, Μιχ. Κοντού στις 22/11/2019, η Πειθαρχική Επιτροπή απαλλάσσει τον ως άνω, αφού έκρινε ότι αυτές δεν ήταν δυσφημιστικές.
Κλήση προς απολογία
Συμφώνα με τις περιγραφές των Αξιωματούχων αγώνων, καλούνται για παραβάσεις των άρθρων του Π.Κ. σε εγγραφή απολογία μέχρι την Πέμπτη 12/12/2019 και ώρα 16:00 στα γραφεία της ΕΠΣΔ τα κάτωθι φυσικά και νομικά πρόσωπα:
Α.Ο. Πυλίου- Φοίβος στις 29/11 (12η αγωνιστική)
Το σωματείο του Φοίβου και ο αναγραφόμενος στο Φ.Α. Μιχ. Πολιάς- προπονητής σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον διαιτητή και την Έκθεση του παρατηρητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,4,5,6,11,13,14 του Πειθαρχικού Κώδικα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου