Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που αναδεικνύει τα αισθήματα εθνικής ευαισθησίας και περηφάνιας των ανθρώπων της, πήρε ποδοσφαιρική ομάδα στην Κω. Ο λόγος για την τοπική ομάδα του νησιού, Α.Ε. Κω, οι άνθρωποι της οποίας αφιέρωσαν στη Μακεδονία τη νίκη της ομάδας σε αγώνα για το τοπικό Πρωτάθλημα Δωδεκανήσου.
Ο πρόεδρος της Α.Ε. Κω, Λάκης Πλατέλλας φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για το θέμα και δήλωσε τα εξής:
«Την προηγούμενη μέρα είχε μνημόσυνο για το παιδί που είχε σκοτωθεί, τον Κωνσταντίνο. Είμαστε ακριτικό νησί και έχουμε βιώσει πολλά πράγματα ως παραμεθόριος. Σχεδιάζαμε από καιρό να κάνουμε κάτι για την Μακεδονία. Το να στηρίζεις τη χώρα σου είναι ό,τι πιο όμορφο.
Όλοι γνώριζαν πριν το παιχνίδι πως θα ήταν αφιερωμένο από τα Δωδεκάνησα και όλα τα ακριτικά νησιά για τη Μακεδονία. Είχαν όλα γνωστοποιηθεί από νωρίς».
Για το θέμα φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Παναγιώτης Διακοφώτης, ο οποίος απέδωσε τα εύσημα στους ανθρώπους της Α.Ε. Κω:
«Εννοείται πως είμαστε περήφανοι. Στην παραμεθόρια Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Δωδεκάνησο είμαστε ευαίσθητοι, διότι έχουμε νιώσει αισθήματα αμφισβήτησης.
Γι’ αυτό, έχουμε λόγο να στηρίζουμε όποιο θέμα αφορά την εθνική μας ακεραιότητα. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Κω. Είναι μια ομάδα που παράγει έργο, καλλιεργεί το άθλημα και κάνει ό,τι μπορεί για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Είναι ιστορική ομάδα».
Πηγή: metrosport.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ