Τοπικές Ειδήσεις

Συνεδρίασε η Δ.Ε.Ε.Π. Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας – Απολογισμός της επίσκεψης του Πρωθυπουργού

Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.)Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία της Οργάνωσης επί της οδού Μιχαήλ Πετρίδη 4, στην οποία παρευρέθηκαν  η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΝΔ κ. Ευτυχία Γ.Χαραλαμποπούλου,  τα  νεοεκλεγέντα μέλη της ΔΕΕΠ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ,  ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ρόδου κ. Αντώνιος Αρφαράς, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Καρπάθου κ. Βάιος Ντρισμπιώτης,η Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσου κ. Βιβή Παπαδοπούλου,  οι Βουλευτές Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, κ. Μίκα Ιατρίδη, κ. Ιωάννης Παππάς( ο κ. Βασ. Υψηλάντης απουσίαζε στην Αθήνα)και  ο Πολιτευτής της ΝΔ και Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντ. Γιαννικούρής

Η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ κ. Ευτυχία Γ.Χαραλαμποπούλου, η οποία διηύθηνε τη συζήτηση ,  αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους , συνεχάρη  το νεοεκλεγέντα  Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Ρόδου κ. Αντώνιο Αρφαρά και τα νεοεκλεγέντα μέλη της ΔΕΕΠ , τονίζοντας τη χαρά και την ικανοποίηση της που βρίσκονται και νέα πρόσωπα εκεί,  αναφέρθηκε στην επιτυχημένη διαδικασία με την οποία διεξήθησαν οι εσωκομματικές   εκλογές, στο ήρεμο και συναινετικό κλίμα που επικράτησε, συγχαίροντας όλους όσοι συνετέλεσαν σ’αυτό.

Στη συνέχεια, ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας των κομματικών οργανώσεων, την ιεραρχία τους, σύμφωνα με τον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης του κόμματος και ανέλυσε  την αμφίδρομη σχέση που λειτουργεί ανάμεσα στην Κενρική Διοίκηση και τις Οργανώσεις.

Αναφέρθηκε στο έργο της ΔΕΕΠ κατά την προηγούμενη θητεία,στον τρόπο με τον οποίο συνεδρίαζε, στις προτάσεις που διετύπωσε και στις δράσεις που πραγματοποιήσε η Οργάνωση, παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, θέτοντας, στη συνέχεια και τους νέους στόχους της  οργάνωσης, αφού ζήτησε από όλους να συμμετέχουν ενεργά, με παρουσία στις συνεδριάσεις του οργάνου και με υπευθυνότητα, με ενωτική διάθεση, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς, ώστε να μπορέσουν να  βρίσκονται όλοι κοντά στην κοινωνία, γιατί η κοινωνία αυτό απαιτεί και οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε με συνέπεια, όπως τόνισε η Πρόεδρος. Από την άλλη, ζήτησε από όλους  να προσελκύσουν νέα μέλη στην παράταξη αλλά και στην οργάνωση σε μία επικείμενη διευρυμένη μορφή της, ενημερώνοντας παράλληλα ότι η ίδια έχει ήδη επικοινωνήσει με τα μη εκλεγέντα μέλη , τους συνεχάρη για τον αγώνα που έδωσαν και τους απηύθηνε  πρόταση να συμμετάσχουν στην οργάνωση στη διευρυμένη μορφή της.

Επίσης,τόνισε τη σημασία της σωστής συνεργασίας με τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους , η οποία είναι προς το συμφέρον όλων .

Έπειτα, περιέγραψε εν συντομία τα καθηκοντα των υπευθύνων των τομέων της Οργάνωσης, όπως ορίζει ο Κανονισμός Πανελλαδικής Οργάνωσης του κόμματος  και στη συνέχεια , σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 3 του ανωτέρω Κανονισμού , η Πρόεδρος προέβη στον  ορισμό των θέσεων μεταξύ των αιρετών μελών.

Κατόπιν τούτου, έγινε σύσταση σε σώμα της ΔΕΕΠ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΝΔ

Πρόεδρος: Eυτυχία Γ. Χαραλαμποπούλου

Α΄Αντιπρόεδρος: Καραγιάννης Τσαμπίκος

Β’ Αντιπρόεδρος και Γραμματέας: Σοφία Χατζημιχαήλ – Ταρασλιά

Ταμίας και Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Γκουσιόπουλος Εμμανουήλ

Υπεύθυνος Τομέα παραγωγικών και επιστημονικών φορέων: Γλεντής Κωνσταντίνος

Υπεύθυνος Τομέα στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας: Καντής Γεώργιος

Υπεύθυνος Τομέα εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα: Πατσουράκης Μήνας

Υπεύθυνη Τομέα οικογενειακής πολιτικής και ισότητας των φύλων: Διακίδη-Κώστα Αικατερίνη

Υπεύθυνος Τομέα εκλογικής ετοιμότητας: Ζερβός Εμμανουήλ

Μέλη ΔΕΕΠ: Πάγκαλης Γεώργιος,  Παλλάς Κωνσταντίνος, Χατζηνικόλα Παρασκευή.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος έδωσε το λόγο στον  Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Ρόδου κ. Αντώνιο Αρφαρά, ο οποίος , αφού συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη της ΔΕΕΠ, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία του με την Πρόεδρο μέχρι σήμερα,  στο ρόλο της ΔΗΜΤΟ Ρόδου σε σχέση με τη ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου, αναφερόμενος σε δύο οργανώσεις  με διακριτό ρόλο, αλλά με λειτουργία που έγκειται στον ίδιο σκοπό και δήλωσε ότι πρόθεση του είναι η καλή συνεργασία και το κλίμα ενότητας  να συνεχισθεί, ώστε όλοι μαζί να αγωνισθούμε   για μία δυνατή Νέα Δημοκρατία.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Πρόοεδρος της ΔΗΜΤΟ  Καρπάθου κ. Βάιος Ντρισμπιώτης, ο οποίος συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη και δήλωσε ότι θα αγωνισθεί και εκείνος στη ΔΗΜΤΟ ευθύνης του, προσβλέποντας σε μία πολύ καλή συνεργασία και επικοινωνία με την Πρόεδρο, τα μέλη της ΔΕΕΠ και τους Βουλευτές του Νομού μας.

Ο Βουλευτές κ. Μάνος Κόνσολας κ. Μίκα Ιατρίδη και κ. Ιωάννης Παππάς, λαμβάνοντας με τη σειρά το λόγο , ο καθένας εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στην Πρόεδρο, τα μέλη της ΔΕΕΠ , όπως και στους Προέδρος των ΔΗΜΤΟ Ρόδου και ΔΗΜΤΟ Καρπάθου και δήλωσαν όλοι  την πρόθεση τους να βρίσκονται  κοντά στην Οργάνωση, να έχουν μια πολύ καλή συνεργασία  με όλους και αναφερόμενοι στον αγώνα που δίνουν οι ίδοι ως Βουλευτές  για τα Δωδεκάνησα στο Κοινοβούλιο, τόνισαν  τη σπουδαιότητα της  αρωγής των εκπροσώπων των κομματικών οργανώσεων.

Η Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσου κ. Βιβή Παπαδοπούλου , λαμβάνοντας το λόγο, συνεχάρη όλους και  αναφέρθηκε στην άψογη  συνεργασία της με όλους , συμπληρώνοντας ότι η νεολαία ήταν , είναι και θα είναι παρούσα και πρόθυμη, όποτε ζητηθεί η συνδρομή της , όπως άλλωστε συμβαίνει μέχρι τώρα.

Τέλος  ο Πολιτευτής της ΝΔ και Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντ. Γιαννικούρής , λαμβάνοντας το λόγο, εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς όλους, τόνισε ότι ήταν και θα συνεχίσει να  είναι πάντα παρών, στο πλευρό όλων και ευχήθηκε καλή δύναμη στους αγώνες που καλούνται να δώσουν όλα τα μέλη της οργάνωσης, ευρισκόμενοι κοντά στην κοινωνία.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΧΑΛΚΗ

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021,  μία μέρα μετά τη συγκρότηση σε σώμα της ΔΕΕΠ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΝΔ , αντιπροσωπεία της Οργάνωσης μετείχε στην  υποδοχή  του Πρωθυπουργού κ.  Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρόδο.

Ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο επισκέφθηκε το Εθνικό Θέατρο,συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, όπου, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου και του Δημάρχου Ρόδου κ. Αντ. Καμπουράκη , εξήγγειλε την άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου της Ρόδου.

Η ανακατασκευή του θα γίνει άμεσα από τους  Εθνικούς Πόρους και ο εξοπλισμός του από το ΕΣΠΑ.

Κατόπιν τούτου, αφού έκανε μία σύντομη επίσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετέβη στη Νέα Μαρίνα Ρόδου, όπου, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη και τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλειο Κικίλια, εξήγγειλε μία επένδυση ύψους περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ , η οποία θα είναι σταθμός για το νησί μας, θα δημιουργήσει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα συμβάλλει στο να έχει η Ρόδος τουρισμό όλο το χρόνο. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρωθυπουργός « η Ρόδος είναι πολύ μεγάλη και πολύ όμορφη για να την επισκέπτεται ο κόσμος μόνο 6 μήνες το χρόνο ». Κατόπιν αναχώρησε για το νησί της Χάλκης, όπου μαζί του,                              εκπροσωπώντας  τη ΔΕΕΠ, μετέβη  και η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ κ. Ευτυχία Γ. Χαραλαμποπούλου, προκειμένου να εγκαινιάσει την Πρωτοβουλία                GR – eco islands. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρωθυπουργός:                    « δράσεις όπως το GR – eco islands γίνονται και διπλωματικοί βραχίονες της Ελλάδας στο ισοζύγιο των νέων συσχετισμών στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη. Κάτι που αναβαθμίζει τη διεθνή θέση της αλλά και ενισχύει τον ρόλο της στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη, ειδικά μάλιστα σε μία περίοδο που η Ευρώπη καλείται να κάνει τα πρώτα της βήματα στην κατεύθυνση της στρατηγικής αυτονομίας της. Και είναι σαφές ότι αυτή δεν μπορεί να οικοδομηθεί χωρίς την ενεργειακή αυτονομία της. Και όταν πρόκειται για ακριτικές περιοχές, όπως εδώ, τα νησιά της Δωδεκανήσου, μετατρέπονται και σε ασπίδες για την άμυνα της χώρας μας. ».

Στην συνέχεια ο Πρωθυπουργός αναχώρησε για την Αθήνα.

 

Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας

(Δ.Ε.Ε.Π.)Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου