Ειδήσεις

Ν. Παναγιωτόπουλος: Με έξυπνο, μεθοδικό και κοστολογημένο σχέδιο η Πολεμική Αεροπορία έχει “ζωντανέψει για τα καλά”

Στα σημαντικά βήματα που έχουν υλοποιηθεί ώστε να διατηρήσει η Πολεμική Αεροπορία την επιχειρησιακή και λειτουργική της ικανότητα αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε εκδήλωση με κεντρικό θέμα την εκπαίδευση που διοργανώθηκε, χθες, Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Τα τελευταία δύο χρόνια, τόνισε ο υπουργός, η Πολεμική Αεροπορία έχει “ζωντανέψει για τα καλά” ενώ εξήγησε ότι αυτό συνέβη με “έξυπνο, μεθοδικό και κοστολογημένο σχέδιο”.

“Σήμερα”, είπε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, “η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει αυξημένες διαθεσιμότητες στα μαχητικά Mirage με υπαρκτή σύμβαση εν συνεχεία υποστήριξης ενώ υλοποιείται πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 στην εκδοχή Viper και δρομολογείται η αναβάθμιση των F-16 Block – 50”.

“Εξασφαλίστηκε”, συνέχισε, “η απρόσκοπτη ροή ανταλλακτικών για τα μεταγωγικά μας αεροσκάφη, προχωρήσαμε στην πρόσκτηση 18 νέων μαχητικών Rafale σε χρόνο ρεκόρ ενώ έχει δρομολογηθεί η απόφαση για την πρόσκτηση επιπλέον 6”.

Χαρακτήρισε ως “την πιο κομβική, την πιο στρατηγική μεταρρύθμιση για το μέλλον του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας” τη συμφωνία για το διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο στην Καλαμάτα ενώ επισήμανε ότι “έπρεπε να γίνει ώστε να διατηρήσει η Πολεμική Αεροπορία την ποιότητα και την άρτια επιχειρησιακή και λειτουργική ικανότητά της”.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι η Πολεμική Αεροπορία “το αξίζει ενώ αυτό απαιτείται και από τη ρευστή γεωπολιτική κατάσταση τα τελευταία χρόνια με τις προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας”.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης τόνισε, στον χαιρετισμό του, ότι πρόκειται για μια “ημέρα τιμής για όσους υπηρετούμε σήμερα και όσους διαχρονικά υπηρέτησαν στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας”.

“Η Πολεμική Αεροπορία”, συμπλήρωσε, “είναι ο βασικός πυλώνας εθνικής ασφάλειας της χώρας και κύριος αποτρεπτικός παράγοντας για όσους επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου