Ρεπορτάζ

Στη Ρόδο και φέτος το Διεθνές Φόρουμ “Διάλογος των Πολιτισμών”

Για 17η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, το μεγάλο διεθνές Φόρουμ με τίτλο: «Διάλογος των Πολιτισμών» με επικεφαλής τον γνωστό φίλο της Ρόδου, κ. Βλαντιμίρ Γιακούνιν και καλεσμένους εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.
Φέτος, οι εργασίες του Φόρουμ θα λάβουν χώρα και πάλι στο ξενοδοχείο “Ρόδος Παλάς” από τις 11 έως τις 12 Οκτωβρίου 2019 και αναμένεται να συμμετάσχουν σ’ αυτές πάνω από 300 άτομα.
Εδώ να σημειωθεί πως όλα τα προηγούμενα χρόνια, το Φόρουμ γινόταν στο ξενοδοχείο Paradise, αργότερα μεταφέρθηκε στο Sheraton και για δεύτερη χρονιά, επιλέχθηκε το “Ρόδος Πάλας”.
Φέτος, έχει τίτλο “Παγκόσμια αναταραχή – Απόψεις που βασίζονται στον Διεθνή Διάλογο”.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ
ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Το Διεθνές Φόρουμ της Ρόδου διοργανώνεται κάθε χρόνο στο νησί μας, από το 2003, συγκεντρώνοντας 300 με 600 άτομα από περισσότερες από 70 χώρες από όλο τον κόσμο. Φέτος, κλείνει 16 συναπτά έτη παρουσίας στην Ρόδο, η οποία θεωρείται σημείο αναφοράς τόσο από ιστορικής όσο και από σημειολογικής άποψης.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, το σήμα κατατεθέν του Φόρουμ, ήταν το πρωτοποριακό πνεύμα, η συναντίληψη και η ηθική ανθεκτικότητα των συμμετεχόντων στο έργο τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και η διεθνής κοινότητα.
Το Φόρουμ αντανακλά τα βασικά ζητήματα της διεθνούς ατζέντας. Οι συμμετέχοντες μοιράζονται τις απόψεις τους σχετικά με μερικά από τα πιο πιεστικά προβλήματά μας και προτείνουν πιθανές λύσεις απευθείας στους πολιτικούς ιθύνοντες.
Το Φόρουμ υποστηρίζει και ενισχύει τις ευρύτερες προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για να συμβάλει στη συνολική και βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς.
Βασικοί επισκέπτες και ομιλητές κάθε χρόνο, είναι πρώην πρόεδροι και ανώτεροι αξιωματούχοι, από διάφορες χώρες του κόσμου, μέλη της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας και της επιχειρηματικής ελίτ, εκπρόσωποι διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων, διπλωμάτες, εμπειρογνώμονες από διάφορα πεδία και μέσα ενημέρωσης.
Το “Φόρουμ της Ρόδου” έχει επιδιώξει σταθερά να προωθήσει μια νέα κουλτούρα διαλόγου που θεωρείται απολύτως αναγκαία. Με αυτό τον τρόπο, επιδιώκει πάντοτε να αντικατοπτρίζει καίρια ζητήματα στο διεθνές πρόγραμμα δράσης.
Οι συμμετέχοντες στο Φόρουμ μοιράζονται τις απόψεις τους σχετικά με τα τρέχοντα γεγονότα και προτείνουν ιδέες για πιθανές λύσεις σε μερικά από τα πιο πιεστικά προβλήματά μας τόσο για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων όσο και για την κοινωνία εν γένει. Αυτό είναι το τμήμα των ευρύτερων προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας για την προστασία των βασικών αξιών της ανθρωπότητας και για τη συμβολή στη βιώσιμη παγκόσμια ανάπτυξη.
Η ΑΤΖΕΝΤΑ
Το φετινό Φόρουμ είναι οργανωμένο σε τρεις τομείς παγκόσμιας σημασίας:
– Βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη
– Παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις
– Ψηφιακός κόσμος, ηθικά πρότυπα και αναβίωση της κοινωνικής συνοχής

ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ
Και φέτος, αναμένονται πολύ υψηλοί προσκεκλημένοι πρώην πρόεδροι κρατών, αξιωματούχοι, διπλωμάτες, εκπρόσωποι μεγάλων διεθνών οργανισμών, επιχειρηματίες, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί κ.λπ. ενώ το πρόγραμμα είναι πλούσιο, με στρογγυλά τραπέζια και ομιλίες για μια σειρά από ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος.
Δεν αποκλείεται να παραστούν και κυβερνητικά στελέχη -αν και μέχρι τώρα δεν έχει ολοκληρωθεί η λίστα, ενώ τις εργασίες θα ανοίξουν, όπως κάθε χρόνο, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γ.Χατζημάρκος και ως είθισται, ο δήμαρχος Ρόδου -φέτος, ο νεοεκλεγείς κ. Αντ. Καμπουράκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου