Ειδήσεις

Συνδιοργανωτής σε σημαντική ημερίδα για το Περιβάλλον ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων

ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ο ΠΑΝΟΣ ΒΕΝΕΡΗΣ

 ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ – ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ

Σε μία ιδιαίτερα σημαντική διημερίδα με τίτλο «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ» θα είναι συνδιοργανωτής ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Η πρωτοβουλία και επιμέλεια ανήκει στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου και την Ελληνική Εταιρία Δικαίου του Περιβάλλοντος.

Οι ομιλητές θα είναι ιδιαίτερα υψηλού κύρους, ενώ η θεματολογία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για νομικούς, μηχανικούς, επιστήμονες, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας. Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, με ελεύθερη είσοδο για όλο το κοινό.

 

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, εισηγητής από πλευράς ΣΑΔ θα είναι ο Διευθυντής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Νοτίου Δωδεκανήσου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ Πάνος Βενέρης. Η εισήγησή του θα έχει τίτλο:

«Κράτος, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Χωρικός-Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός και Εφαρμογές, η «παιδική» ασθένεια της γραφειοκρατίας.»

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής :

Χαιρετισμοί

Δήμαρχος Ρόδου Φ.  Χατζηδιάκος

Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Ι. Φλεβάρης

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Β. Περίδης

Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου Γ. Σκιαδόπουλος

Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δικαίου του Περιβάλλοντος  Κ. Σακελλαροπούλου

Α΄ Συνεδρία: Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου, 18:00 – 21:00

Πρόεδρος: K. Mενουδάκος, Πρόεδρος Σ.τ.Ε. ε.τ., Πρόεδρος Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Γ. Δελλής, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Νομικής ΕΚΠΑ, Η περιβαλλοντική απόφαση:  ο πολιτικός, ο τεχνοκράτης, ο  δικαστής και ο πολίτης.

Ε. Κουράκου, Εισηγήτρια Σ.τ.Ε., Δ.Ν., Αφαλάτωση: προϋποθέσεις για την περιβαλλοντικά βιώσιμη εξεύρεση πόσιμου νερού.

 

Μ. Παπαγεωργίου, Δικηγόρος, Yπ. Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου Νομικής ΕΚΠΑ, VRFellow Wolfson College University of Cambridge, Το νομικό καθεστώς της Πυρηνικής Ενέργειας στην Ε.Ε. και Διασυνοριακές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με αφορμή το Πυρηνικό Εργοστάσιο του Άκουγιου της Τουρκίας.

Συζήτηση

Β΄ Συνεδρία: Σάββατο, 13 Οκτωβρίου, 10:30 – 13:30

Πρόεδρος: Κ. Σακελλαροπούλου, Αντιπρόεδρος Σ.τ.Ε., Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δικαίου του Περιβάλλοντος 

Γ. Κρεμλής, Διευθυντής ε.τ. Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Υπεύθυνος Γ.Δ. Περιβάλλοντος για θέματα Κυκλικής Οικονομίας και Νησιωτικότητας, Κυκλική Οικονομία και Νησιωτικότητα.

Γ. Σιούτη, Καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου Νομικής ΕΚΠΑ, Τουριστική ανάπτυξη και βιώσιμη διαχείριση των ακτών.

Π. Βενέρης, Διευθυντής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Ν. Δωδεκανήσου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Κράτος , Τοπική Αυτοδιοίκηση, Χωρικός-Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός και Εφαρμογές , η «παιδική» ασθένεια της γραφειοκρατίας.

Θ. Κυρατσούλης, Ειδικός Συνεργάτης ΙΝ.Σ.Ε.Τ.Ε. στον τομέα Περιβαλλοντικής Διακυβέρνησης και Τουριστικής Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ελληνικός τουρισμός και ειδικός χωροταξικός σχεδιασμός: στοιχεία, καλές πρακτικές και κατευθύνσεις για το μέλλον.

Α. Παπαπετρόπουλος, Δικηγόρος Δ.Ν., Χωροταξικός σχεδιασμός του νησιωτικού χώρου: το παράδειγμα του ΕΣΧΑΔΑ Άφαντου.

Συζήτηση – Λήξη Εργασιών

*Μεγάλος χορηγός της Εκδήλωσης είναι το Atrium Platinum Luxury Resort Hotel and Spa

Η συνεργασία προέκυψε κατόπιν της πρότασης του κ Μιχάλη Παπαγεωργίου, Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Δ.Σ.Ρ. και της Ε.Ε.Δ.Π., προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων κ Γιώργο Σκιαδόπουλο. Αμφότεροι συμφώνησαν ότι είναι επιβεβλημένη η καλλιέργεια μίας εποικοδομητικής συνεργασίας και αλληλεπίδρασης των δύο επιστημονικών φορέων του τόπου μας.

Κατόπιν, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, εκτιμώντας την ιδιαίτερη σημασία της εκδήλωσης, απεδέχθη ομόφωνα την συνεργασία, προτείνοντας στον κ Πάνο Βενέρη να είναι ο εισηγητής από πλευράς ΣΑΔ.

Η παραπάνω επιστημονική διημερίδα κινείται μέσα στο πλαίσιο δημιουργίας ενός γόνιμου και παραγωγικού διαλόγου σε καίρια ζητήματα περιβάλλοντος, τουρισμού και ανάπτυξης που αποτελεί προτεραιότητα για τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου.

 

 

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 3Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 

Είναι σαφές ότι πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία των προετοιμασιών για το 3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, 20 και 21 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Rodos Palace.

Είναι η πρώτη φορά που –πέραν από τους ιδιαίτερα διακεκριμένους παγκοσμίως προσκεκλημένους ομιλητές- θα υπάρξουν εισηγητές από όλη τη Δωδεκάνησο και την Ελλάδα γενικότερα.

Οι εργασίες και συνεργασίες του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων με το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και την ηλεκτρονική πλατφόρμα Αρχιτεκτονικής Archisearch είναι καθημερινές και εντατικές. Συνδιοργανωτές θα είναι επίσης η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ο Δήμος Ρόδου, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ο Προτούρ και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η είσοδος θα είναι και φέτος ελεύθερη για το κοινό, αναμένοντας περισσότερους από 500 Συνέδρους από όλη την Ελλάδα, όπως και πέρυσι.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του Τουρισμού, Μηχανικούς, στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς και σε όλη μας την κοινωνία. Όπως άλλωστε τονίζουν οι συνδιοργανωτές, η Αρχιτεκτονική και ο Τουρισμός μας αφορούν όλους και είναι κομβικό χρονικά το σημείο που πλέον πρέπει να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

 

 

Γιώργος Σκιαδόπουλος Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου
Γιώργος Περνάρης Αντιπρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου
Νίκος Ζαρίφης Γ. Γραμματέας Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου
Γιάννης Ματσαμάς Ταμίας Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου
Ανθούλα Τσιώκα Μέλος ΔΣ Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου