Τοπικές Ειδήσεις

Η παραλία ΕΛΛΗ αποκτά τον πρώτο της Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή

Ο επιχειρηματίας κ. Κώστας Ζώης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου  baia seaside, αντιλαμβανόμενος τη σημασία της ασφάλειας της υγείας των λουόμενων αλλά και του προσωπικού όλων των επιχειρήσεων της περιοχής, αγόρασε και θα τοποθετήσει Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή.

Ο Σταθμός Ζωής θα είναι διαθέσιμος για όλους και θα τοποθετηθεί κοντά στον ναυαγοσωστικό πύργο ώστε ο ναυαγοσώστης να μπορεί να τον χρησιμοποιήσει ανά πάσα στιγμή.

Είναι γνωστό ότι ο απινιδωτής στα χέρια ενός εκπαιδευμένου ναυαγοσώστη αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο για την αντιμετώπιση μιας καρδιακής ανακοπής. Η νομοθεσία όμως δεν προβλέπει την  ύπαρξή του ανάμεσα στον διασωστικό εξοπλισμό με αποτέλεσμα να μην υπάρχει στους ναυαγοσωστικούς πύργους των παραλιών μας.

Η προσπάθεια του κ. Ζώη έρχεται να καλύψει ακριβώς αυτό το κενό.

Η ύπαρξή του στην περισσότερο πολυσύχναστη παραλία του νησιού, με σημαντικό αριθμό περιστατικών πνιγμού, είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο στην προσπάθεια επαναφοράς στη ζωή θυμάτων ανακοπής.

Ελπίζουμε το παράδειγμα του κ. Ζώη να το ακολουθήσουν και άλλοι επιχειρηματίες του νησιού μας.

Από την πλευρά μας,  ως ΄΄Διασώστες, Ρόδου΄΄, θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την αρωγή του στην προσπάθεια ανάπτυξης δικτύου απινιδωτών στο νησί μας αλλά και στην εμπιστοσύνη του να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό της επιχείρησής του.

Για τι Κάθε Στιγμή Είναι Καθήκον

ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΑΜΚΕ ”ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου