Ρεπορτάζ

Mε απόφαση του περιφερειάρχη δεν θα χρηματοδοτηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχιακού μεγάρου

Με απόφαση, που εξέδωσε χθες ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, απορρίφθηκε η υπαγωγή της πράξης «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημαρχιακού Μεγάρου Ρόδου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020»
Στο διατακτικό της απόφασης, που αναρτήθηκε στην Διαύγεια, αναφέρονται τα εξής:
«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης της πράξης «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημαρχιακού Μεγάρου Ρόδου» με κωδικό ΟΠΣ 5045581 και συνολική δημόσια δαπάνη 1.600.000,00 ευρώ, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ 309/30.01.2019 (Κωδ. ΝΑΙΓ83) Πρόσκλησης «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτιρίων», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στο στάδιο Α’: Έλεγχος πληρότητας και επιλεξιμότητας πρότασης για τους ακόλουθους λόγους:
Δεν υποβλήθηκε Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ 2017, απαιτούμενο δικαιολογητικό από την πρόσκληση, για την αξιολόγηση της προτεινόμενης πράξης. Υποβλήθηκε Απόφαση Δημάρχου για την απ’ ευθείας ανάθεση για την έκδοση αρχικού πιστοποιητικού και μελέτης “Ενεργειακή Επιθεώρηση Δημοτικού Μεγάρου”.
Υποβλήθηκαν με ελλείψεις οι μελέτες και οι άδειες-εγκρίσεις που αποτυπώνονται στους αντίστοιχους πίνακες που επισυνάπτονται στην πρόσκληση.
Η μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης πρέπει να προκύπτει από τις προτεινόμενες επεμβάσεις του Ενεργειακού Επιθεωρητή, έτσι ώστε από αρχική κατάταξη κατηγορίας μικρότερης της Δ να προκύπτει τελικώς Κατάταξη κατηγορίας μεγαλύτερης της Β, σύμφωνα με την πρόσκληση.
Επίσης, δεν υποβλήθηκε Σχέδιο Δράσης Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου