Η κρίση που πλήττει τη ρωσική οικονομία, λόγω πτώσης της τιμής πετρελαίου αλλά και εμπάργκο της Δύσης έχει και ένα ακόμη… θύμα, πέραν της ίδιας της Ρωσίας που δεν είναι άλλο από τον ελληνικό τουρισμό, όπως αναφέρει το CNBC.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι Ρώσοι που θα ταξιδέψουν φέτος προς την Ευρώπη θα είναι κατά 9% λιγότεροι σε σύγκριση με πέρυσι, με την Ελλάδα να είναι μία από τις χώρες που θα πληγεί σημαντικά, καθώς αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό για τους Ρώσους πολίτες.

Όπως αναφέρει στο CNBC ο Wouter Geerts, στέλεχος της εταιρείας Euromonitor, «η Ρωσία αποτελεί μία μεγάλη αγορά για τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ευρώπη, ενώ το ζήτημα της Ουκρανίας αλλά και το εμπάργκο κατά της Ρωσίας αποδεικνύεται τροχοπέδη για τους Ρώσους που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Υπάρχουν συγκεκριμένες χώρες που θα δεχθούν ισχυρότερο πλήγμα, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα».

Πέρυσι οι Ρώσοι τουρίστες – που ταξίδεψαν σε ευρωπαϊκούς προορισμούς – έφθασαν στα 35 εκατ., ενώ φέτος – βάσει στοιχείων της Euromonitor – αναμένεται ότι θα διαμορφωθούν στα 32 εκατ.

Πάντως την ίδια ώρα δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι ο τουρισμός είναι ένας από τους ελάχιστους κλάδους της ελληνικής οικονομίας – ίσως και ο μοναδικός – που φαίνεται να αντιστέκεται στην κρίση, με εκτίμηση ότι ο συνολικός αριθμός τουριστών  θα φθάσει φέτος στην Ελλάδα τα 25 εκατ.

 Πηγη: newmoney.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ