Απόψεις

“Δημοκρατία με κυβερνητική μονοπώληση της ενημέρωσης των πολιτών μέσω των τηλεοπτικών καναλιών είναι “κουτσή Δημοκρατία”

Αύριο συμπληρώνονται δυο (2) χρόνια από την εκλογή κυβέρνησης της Ν.Δ και πρωθυπουργού του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Με τις πολιτικές που εφαρμόζουν και με τα νομοσχέδια που φέρνουν στην Βουλή αυτά τα δυο χρόνια, έχουν αποδείξει, ότι δεν έχουν καμιά σχέση με το Κέντρο. Είναι κυβέρνηση και πρωθυπουργός της κλασικής (γνωστής στον ελληνικό λαό) Δεξιάς.
Απ’ όλα «τα έργα και τις ημέρες» αυτής της κυβέρνησης, σήμερα επέλεξα να σχο λιάσω τον ανύπαρκτο πλουραλισμό στην ενημέρωση των ελλήνων και των ελληνίδων.
Δυστυχώς για την Δημοκρατία στην χώρα μας, είναι ντροπιαστική η κατάταξη της Ελλάδας σε θέση ουραγού, μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, σε ότι αφορά στον πλουρα λισμό στην ενημέρωση των ελλήνων πολιτών.
Βέβαια, δεν έχουμε ανάγκη, να μας το πουν τα διεθνή στατιστικά στοιχεία. Αυτή τη ντροπή για την Δημοκρατία μας την βιώνουμε καθημερινά, ανοίγοντας τις τηλεορά σεις μας.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη της Ν.Δ, δεν κατέφυγε σε κατευθυνόμενο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες, όπως έπραξε η κυβέρνηση Τσίπρα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ. Βρήκε τον αποτελεσματικό τρόπο, να επιβάλει τον απόλυτο έλεγχο της στα ιδιωτικά κανάλια, ίσως περισσότερο ακόμη και απ’ αυτό τον έλεγχο επί των κρατικών καναλιών.
Ο ενημερωτικός διάλογος – για ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία έχει «εξαφανιστεί» από την απογευματινή &. από την βραδινή ζώνη των τηλεοπτικών προγραμμάτων. Έχει περιοριστεί μόνο στην πρω ι νή ζώνη.
Αλλά και σ’ αυτήν, η φωνή των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης ακούγεται με το «σταγονόμετρο». Λίγο περισσότερο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά του Κινήματος Αλλαγής και των λεγόμενων μικρότερων κομμάτων σπανιότατα !
Μάλιστα, όταν δεν καλούνται πολιτικά πρόσωπα, έχει επινοηθεί το εξής τέχνασμα : – καλούν, για τα ελληνοτουρκικά ή τα διεθνή, ειδικούς διεθνολόγους, που … εντελώς συμπτωματικά, είναι στελέχη ή και βουλευτές της Ν.Δ.
Καλούν, για ζητήματα ασφάλειας ή διεκδικήσεων των πολιτών, συνδικαλιστές, που … εντελώς συμπτωματικά, είναι νεοδημοκράτες.
Δεν υπάρχουν Συνομοσπονδία ή Ομοσπονδίες ή καθηγητές πανεπιστημίων άλλων πολιτικών προτιμήσεων …. Αυτό γίνεται συστηματικά.
Ο πλουραλισμός «στο απόσπασμα» !
Με αυτή την εξοργιστική πρακτική που ακολουθούν τα τηλεοπτικά κανάλια – που έχουν αλωθεί από την κυβέρνηση της Ν.Δ – έχουν καταντήσει την Δημοκρατία της χώρας μας «κουτσή Δημοκρατία»,της οποίας η διαφάνεια των κυβερνητικών πράξεων και ο πλουραλισμός της ενημέρωσης των ελλήνων & των ελληνίδων, «φιγουράρουν» στις τελευταίες θέσεις των στατιστικών στοιχείων της διεθνούς κατάταξης.
Και, δυστυχώς, οι πολίτες βιώνουν αυτή την κατάσταση ως … παθητικοί τηλεθεατές !

Ρόδος 6 / 7 / 21

Κοσμάς Σφυρίου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου