Τοπικές Ειδήσεις

Ενεργή συμμετοχή του Δημάρχου Λειψών σε συναντήσεις για την επικαιρότητα και το περιβάλλον

Ενημερωτική συνάντηση είχε, την Πέμπτη 4 Ιουνίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου, ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με τους Δημάρχους των Δωδεκανήσων και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με θέμα τους προβληματισμούς και τα ζητήματα που ταλαιπωρούν τις τοπικές κοινωνίες, εν καιρώ κρίσης λόγω κορονοϊού.

Η παρέμβαση του Δημάρχου Λειψών κ. Φώτη Μάγγου, που συμμετείχε ενεργά στη συνάντηση, εστίασε στα θέματα του Τουρισμού, τις πιθανότητες εμφάνισης κρουσμάτων και τις τεράστιες απώλειες εσόδων που έχουν ήδη προκληθεί εξαιτίας της πανδημίας. Ο κ. Μάγγος τόνισε τις τεράστιες ανισότητες των νησιών σε σχέση με τις αστικές περιοχές και ζήτησε να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες, ειδικά των μικρών νησιών σε κάθε νομοσχέδιο που κατατίθεται στη βουλή και κυρίως αυτών με φορολογικό και κοινωνικό περιεχόμενο και με προτεραιότητα στα θέματα υγείας.

Την επομένη ημέρα, Παρασκευή, στην ίδια αίθουσα συγκλήθηκε η πρώτη ιδρυτική γενική συνέλευση του νέου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Νοτίου Αιγαίου, η οποία συνέπεσε με την παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος.

Η διαχείριση των απορριμμάτων μεταφέρεται πλέον στη νέα Ανώνυμη Εταιρεία, μέτοχοι της οποίας είναι η ΠΝΑΙ με ποσοστό 40% και οι Δήμοι με 60%. Στην ίδια συνεδρίαση, εξελέγη το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα που αποτελείται από τέσσερις Δημάρχους, τον Περιφερειάρχη που ορίστηκε Πρόεδρος και τους δύο Αντιπεριφερειάρχες, Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Αναφορικά με τη σημασία του γεγονότος, ο Δήμαρχος Λειψών δήλωσε: «Την παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος, το Νότιο Αιγαίο δήλωσε σημειολογικά «παρών». Ως υπερήφανος επικεφαλής ενός Δήμου που είναι πλέον πανελληνίως γνωστός για τις οικολογικές πρωτοπορίες του, προτίθεμαι να συμβάλλω με κάθε τρόπο σε ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές. Ευελπιστώ πως η χώρα μας θα εισέλθει σε μια νέα εποχή όσο αφορά στην ορθή και αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων της και θα ανατρέψει με αυτόν τον τρόπο την αρνητική κατάταξή της, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη στον τομέα αυτό. Ούτως ή άλλως η Ελλάδα μας, απέδειξε πρόσφατα πως με όπλο τη θέληση των πολιτών της, είναι ικανή να διεκδικήσει κάθε σημαντική πρωτιά!»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου