Τοπικές Ειδήσεις

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Ικανοποίηση και αισιοδοξία –προς το παρόν- εκφράζουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου για την πορεία της νέας τουριστικής σεζόν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε το μέλος του ΣΕΕΜΠ (του Σωματείου Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου) κυρία Μαρία Αγγέλου, στόχος φέτος, είναι να επαναπροσδιοριστεί το brand της περιοχής, να μην περιορίζεται μόνον στα καταστήματα κ.λπ. αλλά να έχει ανανεωμένο προφίλ, πιο ελκυστικό στον τουρίστα – επισκέπτη, για να τον κρατήσει περισσότερο ‘εντός των τειχών’.
«Θέλουμε να περάσουμε μια ανανεωμένη πιο φρέσκια μορφή της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου. Είναι ένα μακρόπνοο σχέδιο, θα διαρκέσει αρκετό χρόνο αλλά πρέπει να το προωθήσουμε», ανέφερε.
Σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες στο μνημείο, δήλωσε: «Η κατάσταση με τους κράχτες, είναι ηπιότερη φέτος. Και οι ίδιοι οι επαγγελματίες έχουν καταλάβει πως αυτό το φαινόμενο είναι κάτι που αντιτίθεται με τα δικά τους συμφέροντα και δυσφημεί την περιοχή. Ένα άλλο θέμα όμως που μας απασχολεί, είναι οι Ρομά που περιφέρονται, κάνουν κλοπές, παρενοχλούν τους επαγγελματίες και τους τουρίστες, προβαίνουν σε πράξεις προσβολής της δημοσίας αιδούς. Κάτι πρέπει να γίνει γι’ αυτό από το υπουργείο και τις αρχές, ώστε να αλλάξει η νομοθεσία. Δεν μπορεί να μένουν ατιμώρητοι και να δημιουργούν τόσα προβλήματα…».
Πάντως, για τα δεδομένα της μετα-covid εποχής, η κίνηση μέσα στο μνημείο είναι ικανοποιητική. «Η κίνηση ήταν αυξημένη κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και μετά σημείωσε μια μικρή πτώση. Είμαστε ακόμη στην αρχή και θέλουμε χρόνο. Όλα μπαίνουν σε μια ροή και μέχρι το τέλος Μαΐου (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις), θα έχουμε μια καλή σεζόν –όπως και πριν την πανδημία. Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι πρέπει να αρχίσουμε να πληρώνουμε τις επιστρεπτέες προκαταβολές και τα βοηθήματα που μας είχαν δώσει. Θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί φέτος η σεζόν, οικονομικά, μόνο από τον προσεχή Ιούλιο. Άλλωστε και οι επισκέπτες μας, έχουν να αντιμετωπίσουν αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις λόγω της αύξησης στις τιμές της ενέργειας και των προϊόντων. Και μην ξεχνάμε ότι και στα δικά μας προϊόντα σημειώνονται αυξήσεις.
Μιλάμε, δηλαδή, για πιο ακριβές διακοπές…».
-Να σημειωθεί τέλος, ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΕΜΠ θα συγκροτηθεί σε σώμα στο προσεχές διάστημα, μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν (επανεκλέχθηκαν σχεδόν τα ίδια άτομα με μια μόνο αλλαγή) για να επανακαθοριστούν οι αρμοδιότητες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου