Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: “Ο υπ. Τουρισμού υπάρχει μόνο για να ψάχνει πρωτιές και να δρέπει δάφνες”

“Είναι αδιανόητο ότι ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Τουρισμού αυτοθαυμάζονται με δηλώσεις για εθνική υπερηφάνεια και για πρωτιές που κυνηγούν στον τουρισμό, την ώρα που χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι στον κλάδο βρίσκονται στο “σημείο μηδέν”, χωρίς συνολική κυβερνητική στήριξη και χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο”, τονίζει σε δήλωση της η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ  ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αυτές οι επικοινωνιακές υπερφίαλες και υπεροπτικές δηλώσεις, δείχνουν ότι έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και έχουν αποκοπεί από την κοινωνία.

Εδώ και εβδομάδες προαναγγέλλουν ένα σχέδιο “με αρχή, μέση και τέλος” όπως δήλωσε χθες στην Βουλή ο Υπουργός Τουρισμού. Ακόμη όμως ούτε την αρχή του δεν έχουμε δει.

Ο κ. Θεοχάρης παρουσίασε στη Βουλή άξονες προετοιμασίας, όχι σχέδιο.

Παρέπεμψε στην προετοιμασία πρωτοκόλλων στον υγειονομικό άξονα και στην προετοιμασία προτάσεων στον οικονομικό άξονα, χωρίς τίποτε συγκεκριμένο.

Παρέπεμψε σε διεργασίες με συγκεκριμένες χώρες στο διπλωματικό άξονα και στη διάθεση συνεργασίας στον άξονα των επαφών με παράγοντες του τουρισμού στο εξωτερικό.

Και στον άξονα τουριστικής προβολής , είπε ότι ετοιμάζεται νέα εθνική καμπάνια, “μακριά από παραφωνίες και ερασιτεχνισμούς”.

Οι παραφωνίες και ο ερασιτεχνισμός είναι δικό του δημιούργημα, όταν ο ίδιος ο Υπουργός νομοθετεί μεθοδευμένα για να απαξιώσει τον εθνικό κρατικό φορέα στην ευθύνη του τον ΕΟΤ, με σκοπό να δώσει “δωράκι” στην ιδιωτική Marketing Greece την εθνική καμπάνια τουριστικής προβολής της χώρας.

Αντί λοιπόν να συγχαίρει την κυβέρνηση και τον εαυτό του, να πει δημόσια ένα ευχαριστώ στους υπαλλήλους του Υπουργείου και του ΕΟΤ που σε πρωτόγνωρες συνθήκες εργάζονται για να μπορέσει να ανταποκριθεί το κράτος.

Αντί να παρουσιάζει γενικόλογους άξονες ενός σχεδίου, γιατί σχέδιο δεν έχει ακόμη να παρουσιάσει, ας ζητήσει συγγνώμη από όλον τον κλάδο του τουρισμού, τους εργαζομένους και την κοινωνία που δεν είναι έτοιμος ο ίδιος και το επιτελείο της κυβέρνησης για να τους στηρίξει.

Αντί να ψάχνει για πρωτιές και για δάφνες, ας κάνει επιτέλους τη δουλειά του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου