Τοπικές Ειδήσεις

Πρώτος σταθμός της Προέδρου της Δημοκρατίας, χώροι πολιτιστικού ενδιαφέροντος

Η ΠτΔ κατά την πρώτη ημέρα παραμονής της στη Ρόδο, συνοδευόμενη από τον  Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμαρχο Ρόδου, ξεναγήθηκε και σε αρχαιολογικούς χώρους του νησιού.

Σύμφωνα με δήλωση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου:

Πρώτος σταθμός της Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά την επίσκεψη της στην Ρόδο, η Ακρόπολη της Ρόδου, ο ιδιαίτερα σημαντικός αρχαιολογικός χώρος στην πόλη της Ρόδου, όπου είδε από κοντά τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την προστασία και ανάδειξη της, έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια μας από τους ευρωπαϊκούς της πόρους με 2 εκατομμύρια ευρώ.
Είναι μεγάλο το έργο που η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, ως δικαιούχος, επιτελεί εκεί και η ολοκλήρωση του θα συμβάλλει αποφασιστικά στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρόδου.
Επόμενη στάση το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.
Η πρώτη επαφή της Προέδρου με το νησί ξεκίνησε από το πλούσιο πολιτιστικό του απόθεμα. Αυτό που μας δίνει ακόμα, εως και σήμερα, μαθήματα, μηνύματα, Φως.

Αναφορικά με την επίσκεψη της Προέδρου ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε:

«Σήμερα είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στη Ρόδο, την πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της 73ης Επετείου της Ενσωμάτωσης των νησιών μας με την Μητέρα Ελλάδα. Η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρόδο σε μια δύσκολη συγκυρία για το νησί μας, και σε έναν ιδιαίτερο εορτασμό της Επετείου της 7ης Μαρτίου, αποτελεί ύψιστη τιμή για την περιοχή μας. Το μήνυμα της Ενσωμάτωσης και των αγώνων των προγόνων μας για την απελευθέρωση των νησιών μας είναι διαχρονικό και αποτελεί την πυξίδα μας στη σημερινή εποχή που μαχόμαστε για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας»

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου