Την ανάγκη να βρεθούν μέτρα στήριξης για την ανάπτυξη των νησιών, την ενίσχυση της νησιωτικότητας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων για την περιοχή μας, εξέφρασε σε δηλώσεις του προς την «δ» ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Παππάς:
«Τα Δωδεκάνησα και μάλιστα η Ρόδος, υπέστησαν πολύ βαριά πλήγματα στην οικονομία τους τα τελευταία χρόνια. Μετά την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, την υπερφορολόγηση, τις αυξήσεις στον τουριστικό κλάδο, η κατάσταση γίνεται πλέον πολύ δύσκολη για τις επιχειρήσεις και κυρίως για την κοινωνία και τους νησιώτες. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στη νησιωτικότητα, κάτι που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει λάβει υπόψη της μέχρι τώρα».
Όπως υπογράμμισε ο κ. Παππάς, «ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να έρθει στην Ρόδο για να εξαγγείλει την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου αλλά στην πράξη καταργεί και τα τελευταία κίνητρα για τους νησιώτες με τον ΦΠΑ και τις αυξήσεις σε φόρους, ενώ παράλληλα, κόβει συνεχώς τις συντάξεις και περιορίζει κάθε προσπάθεια στήριξης της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας. Είναι θλιβερό να λειτουργεί έτσι μια κυβέρνηση που ξεκίνησε με το ‘πλεονέκτημα της Αριστεράς’ και να έχει φτάσει να λειτουργεί, περισσότερο αντιδημοκρατικά από οποιοδήποτε άλλο πολιτικό φορέα».
Επιπλέον, δήλωσε πως: «Η Ν.Δ. έχει σχέδιο κοστολογημένο για την ανάπτυξη των νησιών και στο πρόγραμμά της, ξεκαθαρίζει τι θα κάνει τόσο με τη νησιωτικότητα όσο και με την αποκατάσταση των φορολογικών ανισοτήτων που επέφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Απαιτείται τώρα η πολιτική αλλαγή. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει για να έρθει η πραγματική ανάπτυξη στον τόπο και να εφαρμόσει το μίγμα πολιτικής που θα επιτρέπει στην επιχειρηματικότητα να ανθίσει, να προσελκύσει επνδύσεις, να υπάρξει σταθερό φορολογικό περιβάλλον και φυσικά, να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Τα νησιά μας δεν είναι περιοχές ‘ενός κατώτερου Θεού’. Έχουν αποδείξει ότι συνεισφέρουν κατά το μέγιστο στο ΑΕΠ με τον τουρισμό και την οικονομική τους δραστηριότητα, ενώ έχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης σε όλους τους τομείς όπως π.χ. ο πρωτογενής, που μπορούν να συνδυαστούν με τον Τουρισμό –και όχι μόνο. Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του, έχουν λάβει το μήνυμα από τον ελληνικό λαό. Μόνον η Ν.Δ. και ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε θέση να βγάλουν την χώρα από το τέλμα. Είναι η ώρα για πολιτική αλλαγή και πολύ σύντομα θα γίνει αυτό πραγματικότητα.
Με λίγα λόγια οι αριστεροί επικίνδυνοι και ιδεοληπτικοί πρέπει άμεσα για το καλό της χώρας να φύγουν πριν την διαλύσουν και την καταστρέψουν εντελώς».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ