ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάλος με τη… βόλτα Τραμπ: Βγήκε από το νοσοκομείο για να χαιρετήσει τους οπαδούς του

news room 1 λεπτό ανάγνωση
74

Νέα ερω­τή­μα­τα προ­κύ­πτουν μετά τις ανα­κοι­νώ­σεις της ια­τρι­κής ομά­δας του Ντό­ναλντ Τραμπ για την πο­ρεία της υγεί­ας του. Όπως δή­λω­σαν συ­νε­χί­ζει να βελ­τιώ­νε­ται και ότι θα μπο­ρέ­σει να εξέλ­θει του νο­σο­κο­μεί­ου από σή­με­ρα Δευ­τέ­ρα. Μά­λι­στα, ο Αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος βλέ­πο­ντάς πως η κα­τά­στα­ση της υγεί­ας του έχει κα­λυ­τε­ρεύ­σει απο­φά­σι­σε να κάνει μια μικρή.. έκ­πλη­ξη στους Αμε­ρι­κα­νούς πο­λί­τες, τους πα­τριώ­τες όπως τους απο­κά­λε­σε σε νέο μή­νυ­μά του, βγαί­νο­ντας για λίγο από το Ια­τρι­κό Κέ­ντρο Walter Reed.

Το από­γευ­μα της Κυ­ρια­κής (ξη­με­ρώ­μα­τα Δευ­τέ­ρας για την Ελ­λά­δα) ο Αμε­ρι­κα­νός Πρό­ε­δρος επι­βι­βά­στη­κε σε ένα SUV για να χαι­ρε­τή­σει και να ευ­χα­ρι­στή­σει τους υπο­στη­ρι­κτές που έχουν συ­γκε­ντρω­θεί έξω από το νο­σο­κο­μεί­ου οπού νο­ση­λεύ­ε­ται με κο­ρω­νο­ϊό. Μά­λι­στα πριν ο «πλα­νη­τάρ­χης» πάρει τους δρό­μους, η ια­τρι­κή ομάδα του είχε επι­βε­βαιώ­σει ότι το επί­πε­δο οξυ­γό­νου στο αίμα του μειώ­θη­κε ξαφ­νι­κά δύο φορές τις τε­λευ­ταί­ες ημέ­ρες.

 

 

Τη μικρή βόλτα του έξω από το «Walter Reed» ο Τραμπ φρό­ντι­σε να την προ­α­ναγ­γεί­λει σε νέο βί­ντεο που ανέ­βα­σε μέσα από το στρα­τιω­τι­κό νο­σο­κο­μείο, οπού συ­νε­χί­ζει να λαμ­βά­νει θε­ρα­πεία. Ο Ρε­που­μπλι­κά­νος Πρό­ε­δρος στο μή­νυ­μά του, για ακόμα μια φορά απο­θε­ώ­νει το ια­τρι­κό και νο­ση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό λέ­γο­ντας ότι «είναι εκ­πλη­κτι­κό και τους ευ­χα­ρι­στώ», ενώ συ­νε­χί­ζο­ντας ενη­με­ρώ­νει πως πρό­κει­ται να κάνει μία «επί­σκε­ψη που θα είναι έκ­πλη­ξη» σύ­ντο­μα, κά­νο­ντας ανα­φο­ρά σε «πα­τριώ­τες» που είναι στους δρό­μους με ση­μαί­ες του Τραμπ. Πα­ράλ­λη­λα χα­ρα­κτή­ρι­σε ως «εν­δια­φέ­ρον τα­ξί­δι» και ως «σχο­λείο» την πε­ρι­πέ­τεια της υγεί­ας του.

«Είναι ένα εν­δια­φέ­ρον τα­ξί­δι και έμαθα πολλά σχε­τι­κά με τον κο­ρω­νο­ϊό. Ηταν σαν σχο­λείο. Σαν πραγ­μα­τι­κό σχο­λείο. Και πλέον κα­τα­λα­βαί­νω για τον κο­ρω­νο­ϊό. Εχει εν­δια­φέ­ρον όλο αυτό και θα σας ενη­με­ρώ­σω σύ­ντο­μα», ανα­φέ­ρει στο μή­νυ­μά του ο Ντό­ναλντ Τραμπ.

Οργή για τη βόλτα «σόου» του Τραμπ – Πα­ρά­νοια, βάζει κόσμο σε κίν­δυ­νο

Ωστό­σο, αυτό το προ­ε­κλο­γι­κό «σόου» όπως χα­ρα­κτη­ρί­ζε­ται από ορι­σμέ­να αμε­ρι­κα­νι­κά ΜΜΕ, έθεσε σε κίν­δυ­νο τόσο τους για­τρούς του, όσο και τους πρά­κτο­ρες της Μυ­στι­κής Υπη­ρε­σί­ας που τον συ­νό­δευ­σαν στη βόλτα. Μία βόλτα που ο Λευ­κός Οίκος λέει πως έγινε με την έγκρι­ση των για­τρών του Τραμπ, αλλά και κάτω από όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα. Πολ­λοί όμως δεν το είδαν έτσι, όπως ο κα­θη­γη­τής Τζέιμς Φί­λι­πς του πα­νε­πι­στη­μί­ου Τζορτζ Ουά­σιγ­κτον.

«Όλοι όσοι ήταν μέσα στο όχημα που έκανε αυτή την εντε­λώς ανώ­φε­λη προ­ε­δρι­κή βόλτα πρέ­πει να τε­θούν σε κα­ρα­ντί­να για 14 ημέ­ρες. Μπο­ρεί να αρ­ρω­στή­σουν. Μπο­ρεί να πε­θά­νουν. Για χάρη του πο­λι­τι­κού θε­ά­τρου. Επει­δή δια­τά­χθη­καν από τον Τραμπ να βά­λουν τη ζωή τους σε κίν­δυ­νο για αυτό το θέ­α­τρο. Πα­ρά­νοια», είπε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά.

Ο Ζικ Εμά­νου­ελ, πρό­ε­δρος του τμή­μα­τος ια­τρι­κής δε­ο­ντο­λο­γί­ας και πο­λι­τι­κής της υγεί­ας στο πα­νε­πι­στή­μιο της Πεν­σιλ­βά­νιας, επι­σή­μα­νε από την πλευ­ρά του μέσω Twitter ότι «το να ανα­γκά­ζο­νται να επι­βι­βα­στούν πρά­κτο­ρες της μυ­στι­κής υπη­ρε­σί­ας σε αυ­το­κί­νη­το μαζί με έναν ασθε­νή που έχει την COVID-19, με τα πα­ρά­θυ­ρα κλει­στά, τους εκ­θέ­τει χωρίς λόγο σε κίν­δυ­νο μό­λυν­σης. Γιατί; Για ένα επι­κοι­νω­νια­κό πυ­ρο­τέ­χνη­μα».

Σύγ­χυ­ση για την κα­τά­στα­ση της υγεί­ας του

Έπει­τα από δύο δια­νυ­κτε­ρεύ­σεις στο Ουόλ­τερ Ριντ, χθες Κυ­ρια­κή εκ­φρα­ζό­ταν συ­γκρα­τη­μέ­νη αι­σιο­δο­ξία από το πε­ρι­βάλ­λον του, αν και ο επι­κε­φα­λής ια­τρός του Λευ­κού Οίκου εντέ­λει πα­ρα­δέ­χθη­κε πως αρ­χι­κά, η κα­τά­στα­ση του ασθε­νούς του ήταν πολύ πιο σο­βα­ρή απ’ ό,τι έλεγε.

Προ­χω­ρώ­ντας σε μια θε­α­μα­τι­κή ανα­στρο­φή απ’ όσα δή­λω­σε το Σάβ­βα­το, ο Σον Κόν­λεϊ επι­βε­βαί­ω­σε ότι ο Τραμπ πράγ­μα­τι χρειά­στη­κε οξυ­γό­νο την Πα­ρα­σκευή για μία ώρα στον Λευκό Οίκο, στοι­χείο που θε­ω­ρή­θη­κε ιδιαί­τε­ρα ανη­συ­χη­τι­κό και οδή­γη­σε στη λήψη της από­φα­σης να δια­κο­μι­στεί στο νο­σο­κο­μείο.

Δεν είχε απο­κα­λύ­ψει το γε­γο­νός αυτό, προ­τι­μώ­ντας να προ­βάλ­λει πιο «αι­σιό­δο­ξη» ει­κό­να, πα­ρό­τι ο γε­νι­κός γραμ­μα­τέ­ας της προ­ε­δρί­ας Μαρκ Μέ­ντο­ους είχε απο­κα­λύ­ψει σε δη­μο­σιο­γρά­φους πως η κα­τά­στα­ση του Τραμπ το προη­γού­με­νο 24ωρο ήταν εξαι­ρε­τι­κά ανη­συ­χη­τι­κή.

Ο Δρ. Κόν­λεϊ ανα­κοί­νω­σε εξάλ­λου ότι το Σάβ­βα­το «το πρωί» υπήρ­ξε άλλο ένα συμ­βάν, η πτώση του επι­πέ­δου του οξυ­γό­νου στον ορ­γα­νι­σμό του Ρε­που­μπλι­κά­νου προ­έ­δρου.

Επί­σης το Σάβ­βα­το, οι για­τροί χο­ρή­γη­σαν στον Τραμπ ακόμα ένα φάρ­μα­κο — το τρίτο με βάση όσα είναι γνω­στά —, δε­ξα­με­θα­ζό­νη, κορ­τι­κοει­δές απο­τε­λε­σμα­τι­κό σε βα­ριές πε­ρι­πτώ­σεις της COVID-19, πέραν της ρεμ­δε­σι­βί­ρης και του πει­ρα­μα­τι­κού κο­κτέιλ της εται­ρεί­ας Regeneron που του χο­ρη­γούν από την Πα­ρα­σκευή.

Μο­λα­ταύ­τα οι θε­ρά­πο­ντες για­τροί του αμε­ρι­κα­νού προ­έ­δρου δια­βε­βαί­ω­σαν χθες Κυ­ρια­κή ότι η βελ­τί­ω­ση είναι τέ­τοια που προ­ε­τοι­μά­ζο­νται πλέον για την επι­στρο­φή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, όπου μπο­ρεί να συ­νε­χί­σει τις ενέ­σεις ρεμ­δε­σι­βί­ρης, πι­θα­νόν από σή­με­ρα. Ο Κόν­λεϊ απέ­φυ­γε επι­με­λώς να μι­λή­σει για την κα­τά­στα­ση των πνευ­μό­νων του Τραμπ.

Ο Τραμπ είναι ασφα­λώς στο νο­σο­κο­μείο, αλλά δου­λεύ­ει, κρα­τά­ει «σφι­χτά στα χέρια το πη­δά­λιο», όπως το έθεσε ο Ρό­μπερτ Ο’ Μπράιεν, σύμ­βου­λος εθνι­κής ασφα­λεί­ας του Λευ­κού Οίκου, μι­λώ­ντας στο CBS. Ξα­νάρ­χι­σε τις αναρ­τή­σεις στη ροή του στο Twitter και τα τη­λε­φω­νή­μα­τα, κα­τέ­θε­σαν ο γιος του Έρικ, ο σύμ­βου­λός του Τζέι­σον Μίλερ και η πα­ρου­σιά­στρια του Fox News Τζα­νίν Πίρο.

Δη­μο­σκό­πη­ση «καίει» τον Τραμπ

Η ασθέ­νεια του Τραμπ έχει ανα­τρέ­ψει την προ­ε­κλο­γι­κή εκ­στρα­τεία για τις προ­ε­δρι­κές εκλο­γές του Νο­εμ­βρί­ου και έχει στρέ­ψει τον προ­βο­λέα στη δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας από τον πρό­ε­δρο. Ο Ρε­που­μπλι­κα­νός πρό­ε­δρος υπο­λεί­πε­ται του Δη­μο­κρα­τι­κού αντι­πά­λου του Τζο Μπάι­ντεν στις δη­μο­σκο­πή­σεις.

Μια δη­μο­σκό­πη­ση του Reuters/Ipsos που δη­μο­σιο­ποι­ή­θη­κε την Κυ­ρια­κή δεί­χνει πως ο Μπάι­ντεν έχει ένα προ­βά­δι­σμα δέκα μο­νά­δων ένα­ντι του Τραμπ σε εθνι­κό επί­πε­δο, λίγο ευ­ρύ­τε­ρο από εκεί­νο που είχε τους τε­λευ­ταί­ους δύο μήνες. Πε­ρί­που το 65% των Αμε­ρι­κα­νών δή­λω­σαν πως ο Τραμπ πι­θα­νόν να μην είχε μο­λυν­θεί αν είχε πάρει τον ιό πιο σο­βα­ρά — μια άποψη που υπο­στή­ρι­ξαν οι μισοί Ρε­που­μπλι­κα­νοί που έλα­βαν μέρος στη δη­μο­σκό­πη­ση. Πε­ρί­που το 55% δή­λω­σαν πως δεν πι­στεύ­ουν ότι ο Τραμπ έλεγε την αλή­θεια για τον ιό.

Ο Τραμπ έχει υπο­βαθ­μί­σει επα­νει­λημ­μέ­να την απει­λή της παν­δη­μί­ας, πα­ρό­τι η ασθέ­νεια έχει σκο­τώ­σει πε­ρισ­σό­τε­ρους από 208.000 Αμε­ρι­κα­νούς και έχει επι­φέ­ρει ισχυ­ρό πλήγ­μα στην οι­κο­νο­μία των ΗΠΑ.

Σε τουίτ που έστει­λε νωρίς σή­με­ρα, ο Τραμπ είπε «Σας ευ­χα­ρι­στώ τόσο πολύ!» — ανα­φε­ρό­με­νος στους υπο­στη­ρι­κτές του που συ­γκε­ντρώ­θη­καν το βράδυ του Σαβ­βά­του έξω από το νο­σο­κο­μείο Ούλ­τερ Ριντ ανε­μί­ζο­ντας ση­μαί­ες που έγρα­φαν “Τραμπ 2020”.

Πηγή: newpost.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.