Τοπικές Ειδήσεις

Πλήρως απομαγνητοφωνημένο πρακτικό της συνεδρίασης για την ρύθμιση οφειλών στον ΕΦΚΑ ζήτησε ο Φώτης Χατζηδιάκος

Αίτημα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου κ. Μιχάλη Σοκορέλο για την χορήγηση πλήρους απομαγνητοφωνημένου αντιγράφου της υπ’ αρ. 789/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, που αφορά στην υπαγωγή των οφειλών δημοτικών υπό εκκαθάριση ανωνύμων εταιρειών στη ρύθμιση οφειλών προς το ΕΦΚΑ του Ν. 4611/2019, υπέβαλε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Για την ικανοποίηση του αιτήματός του, ο κ. Χατζηδιάκος, τονίζει ότι είναι προφανές το έννομο συμφέρον του ως επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας και ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχει τοποθετηθεί κατά την συζήτηση του θέματος.
Πιθανολογείται ότι σκοπός του αιτήματος είναι ο έλεγχος, μέσω των πρακτικών της συνεδρίασης, αν υπήρξε απόλυτη πλειοψηφία 25 μελών για την ψήφιση του θέματος, όπως απαιτεί η κείμενη νομοθεσία για την υπαγωγή των οφειλών ενώ παραμένει άγνωστο αν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας προτίθεται να προσφύγει αρμοδίως για την ακύρωσή της.
Θυμίζουμε ότι η απόφαση αναρτήθηκε στην Διαύγεια και ακολούθησε η υποβολή του αιτήματος υπαγωγής στον ΕΦΚΑ, η αποδοχή του αιτήματος και η έκδοση και ανάρτηση του εντάλματος πληρωμής της πρώτης δόσεως που προσδιορίστηκε στο ποσό των 50.645,83 ευρώ.
Σύμφωνα με το πρακτικό, που έχει αναρτηθεί, 25 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν θετικά και συγκεκριμένα οι κ.κ. Ευστράτιος Καρίκης, Αθανάσιος Βυρίνης, Στέφανος Δράκος, Ιωάννης Ιατρίδης, Ιωάννης Καμπούρης, Τηλέμαχος Καμπούρης, Νικόλαος Καραμαρίτης, Τσαμπίκα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου, Αλέξανδρος Κολιάδης, Βασίλειος Μανέττας, Βασίλειος Παπαοικονόμου, Γεώργιος Πατσάης, Ευδοκία Πάττα Αποστολίδη, Ηλίας Πετρίδης, Μιχαήλ Σεϊτης, Μιχαήλ Σοκορέλος, Αναστάσιος Σπανός – Παπαγιάννης, Σπυρίδων Σπυρόπουλος, Παναγιώτης Σταμάτης, Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, Γεώργιος Τριάντος, Δημήτριος Τσίκκης, Νεκτάριος Φλοσκάκης, Σάββας Χριστοδούλου και Δημήτριος Κρητικός.
7 δημοτικοί σύμβουλοι, όπως αναφέρεται στο πρακτικό, ψήφισαν «παρών» και συγκεκριμένα οι κ.κ. Φώτης Χατζηδιάκος, Σάββας Διακοσταματίου, Δημήτριος Ζανεττούλλης, Εμμανουήλ Καζούλλης, Σάββας Καλαθενός, Καλέτος Πότσος και Κωνσταντίνος Τσουρούτης.
Απόντες από την ονομαστική ψηφοφορία ήταν 14 σύμβουλοι και συγκεκριμένα οι κ.κ. Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, Ιωάννης Αφεντούλης, Νικόλαος Γιαννάς, Δημήτριος Καρατζιάς, Μιχαήλ Καφετζής, Ιωάννης Κορωναίος, Μιχαήλ Παλαιολόγου, Αγαπητός Πάλλας, Γεώργιος Πόκκιας, Μιχαήλ Σταυρής, Μιχαήλ Χριστοδούλου, Δημήτριος Ιωσήφ, Παντελής Προυσάλογλου και Γεώργιος Σαρικάς.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η υποβολή της αιτήσεως για ρύθμιση των οφειλών στον ΕΦΚΑ και η υπαγωγή στη ρύθμιση του Ν. 4611/2019 κατηγορηματικώς δεν συνιστά αναγνώριση συνυπευθυνότητας ή άλλης ευθύνης, ούτε αναδοχή, ούτε αποδοχή της οφειλής των ως άνω υπό εκκαθάριση δύο ανωνύμων εταιρειών εκ μέρους του Δήμου, ούτε επίσης αναγνώριση μη ύπαρξης και μη απόδοσης ευθυνών των οργάνων των ως άνω εταιρειών που βαρύνονται με τη γέννηση τους, σε περίπτωση δε ευδοκίμησης της ανακοπής και ακύρωσης των πράξεων συνυπευθυνότητας θα αναζητηθούν από τον ΕΦΚΑ τα καταβληθέντα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και κατά τον αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου