Ειδήσεις

Ενθαρρυντικά για το μέλλον της ανακύκλωσης στη Ρόδο είναι τα πρώτα στοιχεία από τη λειτουργία του ΚΔΑΥ στο νησί

Ο Δήμος Ρόδου κατάφερε να μπει σε νέα τροχιά ως προς την διαχείριση των απορριμμάτων, επενδύοντας στην ανακύκλωση που αποτελεί δείγμα κοινωνικής και περιβαλλοντικής συνείδησης.

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΚΔΑΥ μέχρι και σήμερα, το εισερχόμενο υλικό ανέρχεται στους 360 τόνους, εκ των οποίων το 75% είναι χαρτόνι, το 12% είναι χαρτί, το 11% είναι πλαστικό (μπουκάλια – τσάντες) και το 2% σίδερο. Το συνολικό ανακυκλώσιμο υλικό έφτασε τους 250 τόνους από τις 14 Αυγούστου, με πορεία συνεχώς ανοδική.
-Η τοποθέτηση των μπλε κάδων ξεκίνησε το Σάββατο 12 Αυγούστου από την πόλη της Ρόδου.
-Τα πρώτα δυο φορτία εισήλθαν στο ΚΔΑΥ την Δευτέρα 14 Αυγούστου, το ένα από την πόλη της Ρόδου και το άλλο από ξενοδοχεία της Ιαλυσού, του Φαληρακίου και των Κολυμπίων.
-Σήμερα, 50 περίπου ημέρες μετά την έναρξη της ανάπτυξης του μπλε κάδου, έχουν τοποθετηθεί συνολικά 565 σε όλο το νησί και συγκεκριμένα:
359 στην ΔΕ Ρόδου
48 στη ΔΕ Καλλιθέας
68 στη ΔΕ Ιαλυσού
31 στη ΔΕ Αρχαγγέλου
28 στη ΔΕ Λίνδου
12 στη ΔΕ Αφάντου
15 στη ΔΕ Πεταλούδων
4 στη ΔΕ Ν. Ρόδου

Σημειώνεται ότι συλλέγονται επίσης χαρτοκιβώτια χύδην από ξενοδοχεία της Ιαλυσού, του Φαληρακίου και των Κολυμπίων.
Για την αποκομιδή των μπλε κάδων και των χαρτοκιβωτίων από τα ξενοδοχεία εκτελούνται καθημερινά 5 δρομολόγια από Δευτέρα έως και Σάββατο. Το ένα δρομολόγιο απ’ αυτά που αποκομίζει το ανακυκλώσιμο υλικό από τη Λίνδο και τη Νότια Ρόδο έχει έδρα τη Λίνδο και τα υπόλοιπα 4 τη Ρόδο. Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, να τοποθετηθούν 800 μπλε κάδοι σε όλο το νησί με τελικό στόχο τους 1.500 κάδους.

Η ανακύκλωση αποτελεί πράξη ευθύνης για όλους και η Ρόδος μπορεί να μετατραπεί σε νησί-υπόδειγμα με την συνεργασία των πολιτών.
Τα ποσοστά της ανακύκλωσης κάθε εβδομάδα καταγράφονται ανοδικά στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, κι αυτό είναι το κλειδί για να περάσουμε στην νέα εποχή της διαχείρισης των απορριμμάτων, με την κατασκευή και λειτουργία στη Ρόδο, μονάδας μηχανικής επεξεργασίας απορριμμάτων, που αποτελεί το επόμενο βήμα μας.

Ο Δήμος Ρόδου μέσω της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έχει ξεκινήσει μια σειρά από δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών και των μαθητών γύρω από την ανακύκλωση, ώστε να ενισχύσουν τις προσπάθειές μας, να γίνει η Ρόδος πρωτοπόρος στην διαχείριση των απορριμμάτων, προστατεύοντας το περιβάλλον, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής μας και διασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου