Αθλητικά

Προβληματισμός και αβεβαιότητα στα Μαριτσά για τα πρωτόκολλα

Τους έντονους προβληματισμούς, που τους είχαν απασχολήσει και πέρσι, για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα κληθούν να διαχειριστούν τα σωματεία την καθημερινότητα κατά τη διάρκεια της νέας αγωνιστικής περιόδου, επαναφέρουν στη δημόσια συζήτηση οι άνθρωποι του Ηρακλή Μαριτσών.
Ο πρόεδρος του σωματείου Μανώλης Παπαδημήτρης, παραμένει αβέβαιος για το κατά πόσο είναι εφικτό να ξεκινήσουν και να συνεχιστούν ομαλά τα τοπικά πρωταθλήματα υπό την συνεχιζόμενη απειλή της πανδημίας του covid-19, υπενθυμίζοντας πως πέρσι τέτοια εποχή, είχε προτείνει ως πιο συνετή επιλογή τη λήψη απόφασης για τη μη έναρξη της σεζόν, θέση για την οποία δεν άργησε να δικαιωθεί, καθώς μέχρι την επιβολή lock down, στην Α’ κατηγορία δεν πρόλαβαν να παιχθούν περισσότερες από τρεις αγωνιστικές.
Κάτι ανάλογο φοβάται ο επικεφαλής των «ροπαλοφόρων» για φέτος, ενώ τον απασχολεί και η δυνατότητα των σωματείων να αντέξουν τόσο την καθημερινή διαδικασία, όσο και το κόστος εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την ΕΠΟ.
«Τα ανοιχτά ζητήματα παραμένουν πολλά. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα και πολλά θέματα θα πρέπει να διευκρινιστούν. Οι ομάδες έχουν ευθύνες που δεν είναι εύκολο να τις επωμιστούν. Ας δώσω ένα παράδειγμα. Αν βρεθεί θετικό κρούσμα και πέρα από τα προβλεπόμενα στο πρωτόκολλο, οι χώροι ενός γηπέδου θα πρέπει να απολυμανθούν. Ποιος θα το κάνει και ποιος θα το πληρώσει; Είναι πολλά αυτά που πρέπει να συζητήσουμε και πολλές οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν», υπογράμμισε ο Μανώλης Παπαδημήτρης.
Ο ίδιος δεν κρύβει, πως όπως έχει συμβεί και συνεχίζει να συμβαίνει σε πολλές ομάδες της Α’ κατηγορίας, «επίσκεψη» από τον covid-19 είχε δεχθεί πριν από λίγο καιρό και η δική του.
Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά, ο σύλλογος ανταποκρίθηκε στην υποχρέωσή του να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ξεπέρασε την περιπέτεια, ωστόσο ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για τις δυνατότητες να πράξει το ίδιο, στο διάστημα που θα «τρέχουν» οι επίσημες υποχρεώσεις του.
Ο πρόεδρος του Ηρακλή αναγνωρίζει πως η ΕΠΟ και η ΕΠΣΔ προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα όσο το δυνατόν πιο ασφαλές πλαίσιο για τα σωματεία, ωστόσο περιμένει περισσότερα, κυρίως σε επίπεδο ουσιαστικής στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, από την πολιτεία.
Τέλος, την άφιξη του εξειδικευμένου συνεργείου, που θα ξεκινήσει τις εργασίες εγκατάστασης του συνθετικού τάπητα που ήδη βρίσκεται στις ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις των Μαριτσών, περιμένουν εντός της επόμενης εβδομάδας οι άνθρωποι του Ηρακλή, προκειμένου να μπει στην τελική φάση της η υλοποίηση του έργου της κατασκευής καινούργιου προπονητηρίου στο γήπεδο της κοινότητας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου