Ρεπορτάζ

Εξαρθρώθηκε και δεύτερο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Και δεύτερο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσαν χθες οι λιμενικοί του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, που έχουν να επιδείξουν μεγάλο έργο, υπερβάλλοντας εαυτούς για το υπηρεσιακό καθήκον, παρά την έλλειψη προσωπικού και μέσων. Οι λιμενικοί προσήγαγαν συγκεκριμένα χθες το πρωί στην Εισαγγελέα υπηρεσίας έναν 27χρονο Ιορδανό για διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα και διευκόλυνση παράνομης διαμονής στη χώρα υπηκόων τρίτων χωρών και έναν 35χρονο Τούρκο, για απλή συνέργεια σε διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα και διευκόλυνση παράνομης διαμονής στη χώρα υπηκόων τρίτων χωρών.
Την 3η Αυγούστου 2017 ο πρώτος εντοπίστηκε με τον δεύτερο έξω από ταξιδιωτικό γραφείο κοντά στην κεντρική πύλη του τουριστικού λιμένα Ρόδου.
Από το τουριστικό πρακτορείο προμηθεύτηκαν συγκεκριμένα 3 ακτοπλοϊκά εισιτήρια με προορισμό τον Πειραιά με το πλοίο “SUPERFAST XII”, σε διαφορετικά ονόματα από τα δικά τους.
Οι λιμενικοί εντόπισαν και προσήγαγαν και τρεις Ιρακινούς για λογαριασμό των οποίων είχαν εκδοθεί τα εισιτήρια ενώ από έλεγχο στα κινητά τους τηλέφωνα εντοπίστηκαν συνομιλίες και μηνύματα σχετικά με την ώρα και το σημείο παραλαβής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων καθώς και φωτογραφίες των διαβατηρίων των Ιρακινών.
Ο πρώτος ισχυρίστηκε ότι επικοινώνησε με έναν αλλοδαπό, τον οποίο και κατονόμασε, ο οποίος του ζήτησε να προμηθεύσει τους τρεις Ιρακινούς με εισιτήρια έναντι 1.000 €.
Θα πλήρωνε συγκεκριμένα τα εισιτήρια και τα υπόλοιπα θα ήταν η αμοιβή του, με την οποία θα κάλυπτε προσωπικές του ανάγκες καθότι είναι άνεργος.
Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συμφωνήσει να κατατεθούν τα χρήματα στον Τούρκο γιατί ο πρώτος ως κάτοχος δελτίου αιτούντος ασύλου δεν θα μπορούσε να τα εισπράξει..
Ο Τούρκος δήλωσε ότι διαμένει στη Γερμανία και ότι πριν από ένα μήνα εισήλθε νόμιμα στην Ελλάδα, προκειμένου να βοηθήσει την γυναίκα του να μεταβεί στην Γερμανία.
Η γυναίκα του, η οποία είναι κουρδικής καταγωγής και εισήλθε παράνομα στη χώρα, επικοινωνεί με έναν διακινητή, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά, ο οποίος τους κατηύθυνε για να έρθουν από την Αθήνα στη Ρόδο, διότι οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» δεν είναι αυστηροί.
Πριν οκτώ ημέρες περίπου, γνώρισε στην Ρόδο τον πρώτο, ο οποίος προσπάθησε μέσω γνωστών του να βοηθήσει τη σύζυγο του Τούρκου να μεταβεί στη Γερμανία, χωρίς να τα καταφέρει.
Στην κατοχή του πρώτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 730 €, καθώς και 3 ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Στην κατοχή του δεύτερου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 2.900 € και το χρηματικό ποσό των ενενήντα τούρκικων λιρών.
Ως συνήγορος υπεράσπισης τους παρίσταται ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου